keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Vituttaapa taas tämä vapaa maa.

Meikällä meni taas heti aamusta hermo tämän vitun byrokratiamaan kapulakielen kanssa. Miten voidaan kuvitella, että joku ulkomaalainen saisi noista KELAn lapuista yhtään mitään tolkkua, kun ne on esimerkiksi meikän täysin suomalaiselle, lähes täyspäiselle työssäkäyvälle duunariveljellenikin ihan täyttä utopiaa? Toki se toimii tehokkaana pelotteena, että kun nyt menet töihin, niin et joudu lukemaan kirjeitä, jotka on täynnä tosi vaikeita sanoja. Siis tämäkin kirje tahtoo käytännössä sanoa, että mun tukien maksussa on pieni katkos, mutta nyt kaikkion taas ok:

"PÄÄTÖS TYÖMARKKINATUESTA

Työmarkkinatukenne on tarkistettu 25.10.2013 alkaen seuraavasti.

ETUUDEN MÄÄRÄ

Alkaen 30.10.2013 32,46 e/pv

PERUSTELUT

Teillä ei ole oikeutta työmarkkinatukeen, koska työvoimaviranomaisen lausunnon mukaan työhakemuksenne ei ole ollut voimassa 25.10-29.10.2013
Työmarkkinatukenne on myönnetty täysimääräisenä."

Kun ottaa huomioon, että minulle tuli jo yksi paperi, missä tehtiin selväksi, että homma kulkee taas 30.10 lähtien, niin vaikuttaa aika vitun ääliötouhulta tulostella tällaisia papereita vielä vähän lisää. Koko tuon laitoksen voisi melko pitkälti räjäyttää ihan perustuksiinsa  ja rakentaa uudestaan n. kymmenesosalla siitä paperimäärästä, joka sillä nyt kuluu yhden päätöksen tekemiseen. Mutta eihän suomalaiselle paperiteollisuudelle olisi enää mitään käyttöä, kun ei sitä kukaan muukaan kuitenkaan halua.

Juuri tuossa viikonloppuna kiroilin yhden vanhemman, tämän alueen rakennusliitossa melko korkealla istuvan mieshenkilön kanssa koko tätä systeemiä. Meikästä on helvetin hienoa, että se on tapellut aika paljon nuorten ja ulkomaalaisten työntekijöiden oikeuksien puolesta. Mennyt vuokranvälitysfirmoihin repimään soppareita ja käskyttänyt kirjoittamaan sellaisia papereita, joissa on jotain vitun järkeäkin. Hieno ihminen! Kiroiltiin sitä, miten Suomella on aina mahdollisuus olla kaikissa asioissa, kuten nyt vaikka kansalaispalkassa, etupäässä ja edelläkävijänä, mutta mitään ei koskaan uskalleta tehdä, kun ei kukaan muukaan ole tehnyt. Sitten kun kaikki muut ovat joustavampina järjestelminä jo siirtyneet johonkin uuteen aikaan, me koitetaan vielä kymmenen vuotta pyristellä samalla, koska ei tahdota muuttaa mitään. Sitten, kun huomataan että Nokiat on myyty ja kaikki menee päin persettä, koitetaan vaan samoilla konsteilla sopeutua täysin eri maailmaan. Eikä se toimi.

Nytkin koitetaan etsiä uutta Nokiaa muna pystyssä, eikä oikein nähdä sitä, että sitä vientiä voisi rakentaa monista pienistä jutuista. Suomalainen kulttuurivienti odottaa vain satsausta, rahaa jolla voi konkreettisesti lähteä pois täältä, levittämään sitä kamaa ympäri planeettaa. Ja niin kauan, kuin sitä ei laimenneta massakulttuureille, eli siis ylituoteta paskaksi, se menee kaupaksi. Omaperäisyyden vuoksi.  Ei tietenkään voi olettaa, että yksi bändi tekisi samaa tiliä, kuin joku Nokia, mutta volyymikauppaa se käynnykän myyntikin oli. Täällä on paljon vaikkapa bändejä, jotka tekee aivan helvetisti hyvää ja omaperäistä kamaa. Ampukaa Sur-rur, kaikki oululaiset bändit ja nämä omaperäisemmät räppiporukat maailmalle, niin saadaan edes vähän jotain rahaa. Lisäksi, koska seuraava nouseva trendi selkeästi on vihreys, aletaan valmistaa siitä kuituhampusta kaikkea, siinä sellainen teollisuuden ala, joka alkaisi jo näkyä tilillä. Pohjois-Karjala hamppupelloksi ja hamput rahoiksi. Voisin ottaa 500 000 000 euron konsultointipalkkioni käteisenä, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti