perjantai 15. marraskuuta 2013

Uutinen, jota kenenkään ei pitäisi ohittaa olan kohautuksella!!!!

Terhin silmiin sattui tällainen uutinen, joka sitten sattui meikäläistä päähän aika vitusti. Siis miten tuollaisen MIETTIMINENKÄÄN on edes mahdollista enää tänä aikana? Ymmärtäisin vuonna 2004 tällaisen vitun ääliösopimuksen miettimisen, mutta miten enää kaiken sen jälkeen, mitä viimeiset kuusi vuotta ovat meille opettaneet paitsi lamasta ja köyhyydestä, myös kaikesta tästä "hienosta vapaasta kaupasta", Nestleistä, Googleista, kaikesta. En ymmärrä miten tuollaista voidaan pohtia edes EU:n tasolla, kun suunnilleen jokaisessa isommassakin valtiossa on viime vuosina laitettu veronkiertäjiä näennäisesti muka tiukemmille, sitten kuitenkin ollaan kirjoittamassa niille toisella kädellä rajoittamattomia oikeuksia toimia ihan miten tykkää, vetää valtioita oikeuteen jos ne toimivat VOITTOJEN TAVOITTELUA VASTAAN. Ei puhuta enää edes toimeentulosta tai yrittämisestä, vaan nimenomaan rahan keräämisestä yhteen paikkaan, josta se ei enää kierrä talousjärjestelmän syövereissä. Meikä alkaa olla taas niin täynnä tätä teidän hienoa maailmaa, että tekisi mieli lähinnä polttaa se.

Viime yönä katselin töitäkin, vuokrafirmoilla on niskalenkit vähän kaikkeen. Mielestäni kenenkään ei pitäisi kysellä niistä laitoksista töitä. Kenenkään ei pitäisi  kysyä niistä laitoksista mitään muuta, kuin että mistä ne syttyvät tuleen kaikkein helpoiten. Se on pelkkää orjakauppaa tälle vuosituhannelle tuotuna. Etenkin siltä kantilta, että niillä on kolmen kuukauden oikeus sinuun senkin jälkeen, kun lopetat duunit. Eli vaikka olisit tehnyt työsi hyvin, et saa mennä työnantajalle töihin kolmeen kuukauteen, tai vuokrafirmasta voidaan haastaa sut oikeuteen sopimusrikkomuksesta. Tämä maailma on kyllä mennyt lyhyessä ajassa aivan vitun käsittämättömäksi. Ja koko ajan oudommaksi vaan menee. Eikä vähänkään vanhemmat ihmiset tunnu tajuavan enää mitään siitä, miten tämä maailma toimii. Eilenkin sain paheksuntaa osakseni, kun "pitkäaikainen työpaikka" tarkoittaisi minun kohdallani vuotta. Siinä vaiheessa tajusin, ettei vastapuoli elänyt samassa maailmassa, kuin minä. Hänen maailmassaan samassa paikassa saattoi tehdä koko uransa. Se maailma ei vain ole enää olemassa. Tässä maailmassa vuosi samassa paikassakin alkaa olla jo ihan hyvä saavutus. Minulla ei siviilipalveluksen lisäksi ole ollut yhtään niin pitkää työsopimusta. Se kertoo jo mielestäni jotain. Etenkin, kun en ole koskaan saanut potkujakaan.

Jotain hyvää sentään tässäkin päivässä, KELA tuntuu täällä toimivan paremmin. Tai ainakin minullekin puhuttiin kuin ihmiselle, vaikka kyselin todella ääliökysymyksiä, ollakseni varma siitä, ettei mitään tarvitse juosta enää jälkeenpäin. Päästiin jonosta alle viidessä minuutissa, eikä papereitakaan taidettu täyttää kymmentä minuuttia pitempään. Kaikin puolin nopeampaa ja asiallisempaa toimintaa, kuin Lahdessa. Toiveet ovat korkealla, toivottavasti tästä nyt tulee jotain.

2 kommenttia:

  1. joo ei oo noi ihmisille no vuokrafirmat , sanotaan ettö otetaan yhteyttä ihan heti ja sehän tapahtui niin nopeasti että kerkesin olemaan jo firmassa duunissa puoltoista vuotta ennenkuin ensimmäistäkään yhteyden ottoa tapahtui :P mut hei dude voimia koetan tulla mahd.pian moikkaa jäbää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Meikä on tulossa tiistaina taas Lahteen, sain bussilipun vitosella!

      Poista