lauantai 16. marraskuuta 2013

Tänään meikää on mietityttäneet mm. seuraavat asiat.

1. Pdf-kirjat. Osittain tämä on osana yleistä Tämän Päivän Antipatiaani, joka kohdistuu tämän nykyajan epäkäytännöllisyyteen, byrokraattisuuteen ja yleiseen tyhmyyteen. Toki on aivan hienoa, että vaikkapa tuo Pekka Himasen kirja on olemassa pdf-laitoksena internetissä, mutta meikäläisen tietokone ainakaan ei jaksanut pyörittää sitä yhtään. Koko ajan ajattelin päässäni vain, että oikeasta kirjasta olisin jo avannut haluamani kohdan, lukenut koko pätkän ja heittänyt sen takaisin hyllyyn. Kyse ei ole mistään pseudohipsterisestä menneisyyskaipuusta, vaan ihan todellisesta oikeasta elämästä. Ehkä minä pertunmaalaisena tulen aina olemaan sen sata vuotta kaikkea kehitystä jäljessä, mutta kyllä meikä tykkää näistä minun käsistäni niin paljon, että teen niillä vielä jotain muutakin, kuin masturboin. Lisäksi täytyy Himasesta sanoa, että näin sen ensimmäistä kertaa ns. elävänä missään, ja petyin siihen. Ajattelin, että se olisi sellainen skarppi tykittelijä, mutta tuntui, että hänellä kesti todella kauan artikuloida minkäänlaisia ajatuksia sanoiksi.

2. Sota ja maanpetturuus. Jokin aika sitten silmiini sattui keskustelu sotimisesta ja maanpetturuudesta. Siitä asti olen ajatellut, että jos tässä maassa syttyy sota, lähden samantien aivan vitun kauas täältä. Olenko tällöin maanpetturi? Mielestäni en. Mielestäni sotaan osallistuva Suomi olisi se, joka tässä olisi jotain pettänyt. Jos kaikkien meidänkin sotakokemusten, ja ennen kaikkea sitä seuranneen, lähemmäs satavuotisen traumojen purkamiseen keskittyvän kulttuurin jälkeenkin vielä lähdetään mukaan johonkin sotaan, täytyy olla melko separia porukkaa. Ja silloin katson Suomen pettäneen itsensä. Sitä paitsi tänä päivänä sota on sellaista, ettei meidän korpisotureilla tehdä siinä touhussa yhtään mitään, ellei kouluteta koko siviiliväestöä vietkong-henkisiksi varjoista tappajiksi, mutta silloin voidaan varautua siihenkin, että siviilien teurastus alkaa lähteä järjettömiin mittasuhteisiin. Joka tapauksessa minä en taistele tämän maan puolesta yhdessäkään sodassa. Enkä kyllä minkään muunkaan maan.

3. Läskit ja painovoima. Jos massa vaikuttaa aika-avaruuteen, kokevatko lihavat ihmiset ajan hitaammin, kuin laihat? Entäpä ne, jotka koittavat paeta kuolemaa laihduttamalla ja lenkkeilemällä, ehkä käytännössä olisi tehokkaampaa vain syödä itsensä niin massiiviseksi, että aika kuluu hitaammin!

4. Taidekriitikot. Ollaan tässä katseltu, kuinka Andrew Graham-Dixon värittää koko maalaustaiteen historian kivasti omilla värikynillään, oman pikkuporvarillisen ja kristillisen maailmankatsomuksensa pensseleillä. Mihin tuo homma oikein perustuu? Nuohan tahkoaa ihan lähtökohtaisesti kuitenkin kovempia liksoja, kuin mitä suurin osa arvostelemistaan taiteilijoista eläessään näki. Ajattelin jossain vaiheessa itse tehdä samanlaisen arvostelusarjan joistakin tuon miehen arvostelemista tauluista, ja mietin myös taidekriitikkokriitikoksi ryhtymistä.

5. Curry. Maailman paras mauste, josta en varmaan ikinä saa tarpeekseni, niin hyvää, että jokaista ateriaa aloittaessa alkaa jo vituttaa, että se loppuu kohta! Tätä voisi laittaa kyllä aivan kaikkeen, ja laitankin. Ajattelin lopettaa naudan syönnin kokonaan, koska kanalla on pienemmät aivot ja vähemmän synapseja. Ergo, se siis oletettavasti kykenee muodostamaan pienemmän tajunnan ja ehkä kärsii vähemmän, vaikkei sitä niiden kohtelua mitenkään järjellä voikaan oikeuttaa. Muutenkin nyt tuntuu, että voisin olla koko ajan laittamassa ruokaa, koska se on aivan helvetin mukavaa. Siitä on tullut yksi uudenlainen meditatiivisen tekemisen muoto, jonka päätteeksi saa sitten ihan konkreettisesti täyttää sielunsa mietiskelyn hedelmistä.

6. What would I say? Facebookissa on levinnyt massiivinen joukkotyhmyyksien aalto. Kaikenmaailman massaharhautusjuttuja, jotka saa meikäläisen taas pukemaan foliohattua päähän. Yksi nopeimmin levinneistä oli tämä botti, joka käytännössä vaan generoi kaikesta aiemmin kirjoittamastasi jotain hassua. Samalla annat sille oikeudet julkiseen profiiliisi ja kaverilistaasi, eli luultavasti joku sisarfirma tällä hetkellä kerää dataa ja kehittelee personoitua spämmimainontaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti