torstai 7. marraskuuta 2013

Peke Himanen ja Ihan Keskisuuri Kusetus.

Pekka Himanen, elikkäs Himasen Peke. Tuo mies saa tänään varmaan osakseen ihan riittävästi kritiikkiä, joten en varsinaisesti aio edes yrittää kilpailla millään asiallisilla argumenteillä tässä hommassa. Sanonpa vaan, ettei kukaan vielä omaa tohtorin arvoon oikeuttavaa ymmärrystä ja kypsyyttä vielä 20-vuotiaana, vaikka olisi kuinka ihmelapsi. Jos meikälle olisi tyrkätty 20 -vuotiaana tohtorin arvoa, olettaen että minulla muka olisi ollut siihen tarvittavaa intellektuaalista osaamista ja tahtoa, niin kyllä viimeistään tässä iässä (24-w.) hävettäisi, että niin kypsymättömälle ihmiselle on annettu noin korkea arvo. Mielestäni se kertoo enemmän tästä systeemistä, ja siitä että Esa Saarinen on vähän tyrkkinyt siellä isoja pyöriä pyörähtelemään. Esa Saarinenkin on mielestäni hieman kaksijakoinen ukko. Juuri keväällä duunissa luin jonkun haastattelun, missä hän nimenomaan paljasti koko punk-tohtori-homman olevan imagokusetus, ei hän oikeastaan lämmennytkään punkille ja ei hän oikeastaan ollut niin radikaalikaan ja vaikka mitä muuta. Vähän tuli sellainen maku, että siinä on sitten näytelty taas vähän jotain, ratsastettu aallonharjalla, jotta omat ajatukset menevät paremmin kaupaksi. Ja nyt sitten tuntuu, että se ratsastaa Himasella sieltä aallonharjalta alas. Nämä kaksi positiivisuuden airutta negatiivisuuden maassa. Väärinymmärrettyinä suurina filosofisina mielinä, vangittuna ikuisen roudan maahan.

Ei pidä käsittää väärin, olen varmasti monesta asiasta heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että he nostavat aika vitun kovaa liksaa meikäläiseen nähden, sanomalla käytännössä samoja asioita. Tietysti pikkasen vierastan sellaista egoa boostaavaa imagon rakennusta, mutta jokainen tyylillään.Silti esimerkiksi tämän tutkimuksen osalta asiat olisi voitu hoitaa edes näennäisesti lainkirjaimen mukaan, eikä vaan pyöritellä niitä saunakavareiden kesken. Suurin ongelma siinä on nimenomaan se, että se paljasti suomalaisen korruption kasvon. Tämä maa ei ikinä ole ollut korruptiovapaa, korruption väline vaan ei ole raha. Täällä on aina ollut niin pienet piirit, että se on ollut enemmän sellaista poliittisen aikapankkitoiminnan kaltaista palvelusten vaihtoa, lobbausta ja vaalikampanjatukea. Jos nyt vaaditaan aikapankkitoimintaa verolle, olisi mielestäni enemmän kuin kohtuullista alkaa sitten syynätä tätä korruptiopuoltakin hieman tarkemmin. Toki tiettyyn rajaan asti on myös ihan luonnollista, että ajetaan kaverin etuja, mutta kun joku tuollainen kallis tutkimus vipataan vaan suoraan kaverille, niin kyllä se haisee vähän paskalle. Ja sitten kun sitä tullaan esittelemään, niin tottakai ihmisiä kiinnostaa vähän enemmän, millaisilta korruption hedelmät näyttävät, kuin mitä siinä oikeasti on sanottavana. Mikäli pääni kestää ärsyttävien pdf.ien lukemista, yritän kyllä antaa tuolle mahdollisuuden ja kahlata sen läpi. Mutta jos se on vain Kataisen nuoleskelua, niin intokaan ei ehkä riitä viemään sitä loppuun asti.

Positiivisuudessa ei minun mielestäni ole mitään vikaa, vaikka tiedän että se ärsyttääkin monia. En ymmärrä, miten monet saa meikästä monessa kohtaa nihilistisen kuvan, kun omasta mielestäni olen oikea positiivisuuden perikuva. Kaikki maailmassa on niin hienoa, ettei paremmasta väliäkään. Toisaalta minun nähdäkseni Huxley, Nietzsche ja Schopenhauerkin olivat paljon mainettaan positiivisempia veikkoja, jotka vain tulivat aika rankasti väärinymmärretyksi, kun he korostivat sitä että jokainen on vastuussa siitä, millainen tämä maailma oikein on. Yli-ihminen ei minun katsoakseni tarkoita mitään helvetin bläkmetaluusnatsien märkää unta, vaan itsestään ja ympäristöstään tietoista ihmistä, jolle mikään ei ole tylsää, passiivista ja itsestäänselvää. Sellainen ihminen, joka on hereillä reagoimassa ympäristöönsä ja muuttamassa sitä aktiivisesti johonkin suuntaan... Kohta pitää mennä, lopuksi kuvasarjassamme Peke Hassuttelee:

"miten!? miten mä sain tän duunin!?"
"Aliens....."
"Kasvatin tällasen filosoooofin parran."
Se hetki, jolloin Pekellä virallisesti meni yli.
SINÄ SIELLÄ! TURPA KIINNI, SAATANA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti