keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Mänifesti tapahtumajärjestämisen puolesta Lahdessa.

Viimeiset seitsemän vuotta, eli äböyt täysi-ikäistymisestäni lähtien olen ollut mukana duunailemassa kaiken näköisiä tapahtumia Lahdessa. Vaikka se viime aikoina onkin ollut vähäisempää oman taloudellisen epävarmuuden (eli suomeksi siis köyhyyden) vuoksi, olen aina ilolla katsellut, kun joitain nuoria tyyppejä tulee mukaan remmiin järjestämään uusia tapahtumia uusille ihmisille. Tässä kohtaa iloitsevat sekä muusikko, tapahtumien järjestäjä, että nuorisotyön tekijä minussa. Silti on ollut välillä todella ihmeellistä ajatella, että miten tuollaisessa 100 000 ihmisen kaupungissa 150 ihmisen saaminen paikalle vaikka keikalle on jo helvetin kova saavutus? Missä ne kaikki ihmiset ovat? 

Tänään YLEllä julkaistiin kirjoitus, jossa teatteripuolelta ihmeteltiin vähän samaa. Vaikka kohta puoliin muutankin pois Lahdesta, en aio lopettaa tapahtumien järjestämistä siellä. Siltikin toivoisin, että ihmiset myös aktivoituisivat itse järjestämään kaikenlaista häppeninkiä, koska se on ennen kaikkea aivan helvetin kivaa. Siinä tutustuu erilaisiin ihmisiin ja oppii näkemään uusia puolia elämästä ja vaikkapa rokkenrollin maailmasta. 

Nuorelle hyvä paikka aloittaa tapahtumien järjestäminen on vaikka marssia Sammonkatu 8:aan ja sanoa, että "mää tahon järkätä keikan!" Myös Lahen Elmun tapahtumatyöpaja on varmasti hyvä paikka aloittaa. Toivon, että ihmiset aktivoituisivat omissa elämissään muutenkin, kuin Facebook-tykkäyksillä ja nettiadresseilla, nousevat perseeltään ja käyvät pihalla kokemassa jotain aina silloin tällöin. Koska ilman niitä kokemuksen perässä paikalle tulevia ihmisiä on vähän turha järjestää mitään keikkojakaan, isommasta tapahtumasta nyt puhumattakaan. Vaikka suurin osa ohittaa tämänkin liian pitkänä oman, aina vain lyhytjänteisemmäksi käyvän aikakäsityksensä puitteisiin, perustin tällaisen ryhmän, jonka olisi tarkoitus toimia tiedotuskanavana Lahden ja lähialueen kaikille tapahtumille ja kissanristiäisille. 

Toivon, että siihen tulee myös joku oikea ylläpitäjä, ettei se ole pelkästään minun harteillani, mutta minun "huolella valitut" seitkytjotain facebook-kaveriani eivät mitenkään riitä pyörittämään mitään tuollaista, tai tekemään siitä mielekästä. Tämä on nyt lahtelaisten oma asia, sota apatiaa vastaan. Liity, järjestä tapahtumia, levitä sanaa ja osallistu omaan elämääsi.
 
Linkki "virtuaali-ilmoitustauluun".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti