lauantai 10. elokuuta 2013

Hyvää..lauantaita?

Eilisilta meni lähinnä migreenissä huuruillessa. Päähän sattui niin vitusti, että menin nukkumaan jo kai melko pian kahdentoista jälkeen. En käynyt edes vessassa ennen nukkumaanmenoa, minkä seurauksena jossain vaiheessa kaikki unet toimivat automaattisena herätyskellona: kuljin vain paikasta toiseen ja joka paikassa kusin ämpäritolkulla. Heräsin vessaan ja piti pari kertaa varmistaa, että kai sitä on oikeasti herännyt, eikä vaan kuseksi ympäri kämppää. Kävin uudestaan nukkumaan ja heräsin seitsemän aikaan. Ei kannata mennä ajoissa nukkumaan, kun sitten herääkin niin paljon aiemmin. Eikä mitään tapahdu seitsemältä aamulla. Viideltä ja kuudelta kyllä, mutta auringon nousukin on loppukesästäkin ohi jo seitsemän aikaan.  Joten pakotin itseni nukkumaan n. kello yhteentoista ja heräsin tyytyväisenä.

Tänään on sitten iltaohjelmassa luultavasti lipunmyyntiä ja nollailua Torvessa. Sitä ennen kerkeää kuitenkin varmaan duunailla vielä aika paljon musiikkijuttuja, aloin tehdä fruityloopsilla rumpubiittejä ja soittelen sitten soittimia siihen päälle. Vituttaa vaan, kun on niin hankala saada noita jotenkin fiksusti raituriin ilman latensseja. Meikän tapa tehdä tuo on melko vanhanaikainen, vähän niinkuin mankasta toiselle nauhoittaminen. Laitan raiturin kaiuttimen viereen ja sähisen kissoille, että olisivat hiljaa sen kolme minuuttia, minkä aikaa raituri nauhoittaa rumpuloita talteen. Sitten sen pohjan päälle soittelen kaiken muun, ja siirrän kaikki raidat takaisin koneelle ja synkkaan nämä kaksi biittiä keskenään, jonka jälkeen voin eliminoida sitten sen "analogisesti tallennetun" version. On helpompiakin tapoja, mutta tämä on nopein.

Sain myös Mustan Ristin levyn miksatun version, kuulostaa melko hyvältä. Tai minunkin osaltani siedettävältä. Tomppa vissiin vielä masteroi sen jossain vaiheessa ja sitten sille kai aletaan etsiä jonkunsortin julkaisijaa. Hienoahan se olisi saada tuo vinyylinä, mutta en tiedä vielä kuinka todennäköistä se oikein on. Saapa nähdä. Olen minä sille kumminkin jo kannenkin kerennyt maalata, yhden vanhan neukkulaisen kirkossa pönöttäneen maalauksen pohjalta. Olen viimeaikoina maalannut itseasiassa yllättävän paljon. Terhillä on varmaan ollut aika iso vaikutus siihen, kun se on maalaillut, niin se on innostanut minuakin opiskelemaan sitä puolta vähän enemmän. Sain tuon aavikkotaulunkin ripustettua seinässä valmiina olleeseen reikään melko tavalla itseni näköisellä virityksellä: katkaisin sinne kaksi cocktail-tikkua ja laitoin taulun roikkumaan siitä kitarankielellä, kun en löytänyt narua koko talosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti