torstai 25. heinäkuuta 2013

Tyhmyys sattuu.

Ihmisten tyhmyys ja tahto esitellä sitä internetissä on välillä niin ylitsepääsemätöntä, että ihan sattuu. Koska minulla ei ole tarvetta loukata ketään tai esitellä omaa internet-kulliani kenellekään, jätän järestään kaikki vastaan tulevat jutut kommentoimatta, mutta tulen sitten välistä kiehumaan tänne omaan koirankoppiini. Nyt silmiin sattui jonkun energiatasovärähtelymeditaatiohipin selitystä siitä, miten on matkattu telepaattisesti keskustelemaan ulkoavaruuden olentojen kanssa ja kuultu huhuja, että jenkit on rakentaneet ufo-lautasen kaltaisia avaruusaluksia ja teleporttivälineitä, jotka pidetään ihmisiltä salassa ja...... En tiedä miksi koen tällaisen loukkaavaksi älykkyyttä kohtaan. Ehkä siksi, että niiden kirjoittajat ovat jotain sellaista, mitä voi sanoa kaupunkilaishipiksi, en tiedä. Mutta silloinkaan minun ei pitäisi olla vihainen tekstistä, jos vihaan kirjoittajaa. Tottakai silloin olen yhtäläisesti ärtynyt lähes jokaisesta ko. kirjoittajan tekstistä, se on tietysti vain loogista, mutta tuollaisessa "älykkäänä" ja "viisaana" esittäytymisessä on mielestäni jotain ihmisälykkyyttä perimmäisesti loukkaavaa. Tiedän, että internet on kuitenkin täynnä niitä, joille viisauden vakuudeksi riittää se, että kirjoittaja sanoo olevansa viisas. Siksikin voin taas valaista teitä jo taas tässä välissä; MINÄ EN OLE VIISAS, ÄLKÄÄ KUUNNELKO MITÄÄN MITÄ SANON HARKITSEMATTA ENSIN ITSE SEN PAINOARVOA OMASSA ELÄMÄSSÄNNE JA SEN SUHDETTA OMIIN MORAALISIIN JA EETTISIIN VAKAUMUKSIINNE, JOTKA TOIVOTTAVASTI OLETTE KIKKAILLEET ITSE YÖN PIMEINÄ TUNTEINA, ETTEKÄ LÖYTÄNEET NIITÄ LOJUMASTA JOSTAIN PÄIN INTERNETIÄ. Siitä syystä ehkä hieman pelkäänkin ihmisiä, jotka vahvasti ja paatoksella julistavat omaa huuhaataan totuutena. Koska sattuman tuodessa riittävän paljon välinpitämättömiä ihmisiä yhteen paikkaan kuka tahansa, joka puhuu vahvasti ja paatoksella voi maalata ne "omikseen". Niin on käynyt äärettömiä kertoja läpi historian, ja niin tulee aina käymään.

Minulla keittää melko nopeasti aina, kun saan istua hippien seurassa kuuntelemassa luentoja energian ja tietoisuuden tason suhteista. Silti jostain syystä tunnun ajautuvan sellaiseen seuraan melko usein. Ei sellaisessa tilanteessa tieteen ja ihmisten tähän astisen historian mukaan vetäminen auta mitään, koska kyse on huumeilla itsensä tainnuttaneesta porukasta, joka on päättänyt uskoa joitakin tahoja, mutta hylätä toiset, eli siis aivan kuten uskonnoissakin tehdään. Ei Jahvea, ei krishnaa, yksi jumala, tämä setti näitä moraalisäädöksiä ja tuo paketti käsityksiä kuolemanjälkeisestä elämästä. Samalla tavalla valitaan "vaihtoehtoinen tiede" ja kaikki hörhöily, koska ihmisiä harhautetaan koko ajan tarkoituksella. Totta kai harhautetaan. Mutta sillä ei juuri ole tekemistä tämän kanssa. Mitä minä olen lyhyitä keittiöpsykologisia analyysejäni näistä ihmisistä laatinut lukuisten observaatiotuntien kautta, kyseessä on selkeästi pääasiassa melko hyvistä oloista ponnistavia nuoria, joiden elämän suurin trauma on se, ettei traumaa ole. Kyse on siitä, että luonnollinen, raaka maailma näyttää tyhjältä, ja jos ideologinen arvomaailma on samankaltaista passiivista tyhjiötä, se luonnollisuus ja vastakkain asetettu kuolevaisuus saa kaiken näyttämään vielä tyhjemmältä. Niinpä kyseessä on epätoivoinen halu uskoa mystiseen, koska se tarjoaa jonkunlaisen takaportin tyhjyydelle. Se ripustaa tauluja, etteivät valkoiset seinät ala ahdistaa. Selittämätön on automaattisesti jotakin mystistä. Tim Minchinillä on loistava 10 minuutin beat-runo Storm, joka kuvaa meikäläisen turhautumisen tuntemuksia melko tarkasti.

Mielestäni on vain hassua, miten nämä ihmiset pystyvät keskustelemaan keskenään termeillä ja asioilla, joita eivät juurikaan ymmärrä. Viime kesänä sain katsoa, kuinka yksi keskustelu melkein päätyi umpikujaan, kun kaksi mies-henkilöä pohtivat miten puissa on enemmän energiaa kuin meissä, jolloin niiden täytyy olla paljon tietoisempia kuin meidän. (kumpikaan ei mitenkään todistanut, että miten energian määrä on yhteydessä tietoisuuteen? Eikö tämä tekisi raketin moottorista ihan vitusti tietoisemman kuin meikästä? Kykeneekö rakettimoottori itsereflektioon? Hä?) sitten toinen esitti jonkin kysymyksen, johon toinen ei osannut vastata, en kuollaksenikaan nyt muista mikä se oli, mutta muistan sisäisen besserwisserini hyppineen innosta. Se ei onnekseni silti ole mikään pahan tahtoinen mulkku, joka tahtoisi vain lytätä muita näyttääkseen itse paremmalta, joten saan pidettyä sen aisoissa melkein aina. Palatakseni alkuun, olen joskus miettinyt, että jospa kaikki meidän ufokokemukset ja havainnot eivät olekaan mitään muuta, kuin tulevaisuuden ihmisiä, jotka ovat tulleet aikamatkailemaan. Samalla me pohdimme päämme puhki, että onko aikamatkailu mahdollista ja sitten nämä tulevaisuuden mulkosilmäiset pallopäät tulevat vittuillakseen nylkemään lehmiä anuksen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti