sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Loppureissu.

Pertunmaa - Mäntyharju - Suontee

Tuon edellisen pätkän kirjoittamisen jälkeen soittelin tuonne Kiururantaan, että josko voitaisiin käydä näyttäytymässä sielläkin, mikä kävi kuulema mainiosti. Jännitti paljon esitellä Terhi Juusolle ja Kaijalle, niin jännitti Terhiäkin. Se oli vähän hassua, mutta mukavaa ja kannatti, koska sain sieltä sitten duunia ensi viikonlopuksi samalla käynnillä. On merkillistä, miten jokin alitajunta ohjaa meidän juttuja yksiin, koska niiden oli kuulema juuri tarkoitus soittaa minulle, kun soitinkin itse ensin, että tullaan käymään. Osaltaan siitä syystä tahdoinkin käydä siellä, koska se jollain merkillisen voimakkaalla tavalla tuntui minulle niin tärkeältä paikalta, ja siellä minun oli luonnollista olla. Siellä oli mukava käydä. Kohtapa sinnekin pääsee taas. Siitä jatkettiin matkaa ohi Mikkelin ja Visulahden kohti Suonenjoen lähellä olevaa Suonteeta. Oltiin ensimmäinen yö Terhin serkkujen rannassa olevassa saunamökissä, jo toinen eri saunamökki jossa nukuttiin tällä reissulla, kolmas eri sauna jossa saunottiin. Tästä tuli ruoka- ja saunakiertue Suomessa.

Suontee
 
Seuraavaksi yöksi mentiin Terhin tädille vanhalle koululle, joka oli melko kylmä, mutta siisti paikka. Se teki siellä kaiken näköisiä käsityöhommia pajusta ja muusta, ja aivan järjettömän hienoja mehiläisvahamaalaussysteemeitä, joita mekin saatiin koittaa, meikä oli niissä sen verta huono, että kaikista tuli sitten vaan erämaita ja naureskelin, että siinä on "Erämaa-Sarja" by Jere Kilpinen. Terhi teki niitä, kun oli parempi, ja meikä keskittyi piirtämään uutta menestyssarjakuvaani Arttu Harkki Kaverina, joka kertoo siis siitä, millainen Arttu Harkki on kaverina. Skannailen ne ehkä illemmalla omaksi postaukseksi, kun vähän siistiydyn ja palaudun ensin siitä, että tämä reissu on ohi. Tänä yönä taisin nähdä unta siitä, että piti jatkaa matkaa Iisalmeen ja hypättiin VR:n tavarajunan kyytiin, mutta se olikin paska idea ja jäätiin Mäntsälässä pois vanhojen junalippujen kanssa, auto oli jossakin hukassa, lumisessa paikassa, joka näytti joko Kuortilta tai Lahdelta ja sen ympärillä oli sellaisia idiootteja, joille en tahtonut jutella mitään. Sitten ajoin auton vain pois sieltä ja mentiin tapaamaan Terhin isovanhempia, huomasi että se jännitti vähän alitajunnassa.
Erämaa 1

Erämaa 2

Erämaa 3


Suontee - Pielavesi
 
Ajettiin melko hyvissä ajoin Pielavedelle ja tapasin Terhin isovanhemmat, se oli mukavaa, vaikka hävetti kun antoivat meidän nukkua omassa sängyssään ja nukkuivat itse sohvilla ja lattioilla, mutta ei sille teräsmummelille pärjännyt väittelyssä kukaan! Myöhemmin huomasin, ettei Terhin äitikään sille mitään mahtanut, tuon naisen sana oli selvästi laki. Käytiin myös heidän mökillään saunomassa, Terhi on puhunut siitäkin paikasta paljon, joten oli melko mukava käydä siellä, vaikka kaikkea olikin vähän rempattu ja ymmärrän miten sellainen ottaa päähän, jos on mielessä jokin lapsuuden kuva jostain paikasta. Ruokaa oli paljon ja se oli aivan järjettömän hyvää, parasta tällä reissulla. Minä olen elämäni aikana kuitenkin aika montaa hirveä natustanut, eikä se ole ikinä ollut niin mureaa, kuin tuolla. Tänä yönä näin unta, että joku ajoi festareille matkalla olevan grinditorirekan Kariksen puistoon ja käänsi sen käsillä katolleen, jotta pääsin paremmin katselemaan levyjä. Ostin Nasumin ja Magrudergrindin uudet levyt, joissa oli liilan ja turkoosin sävyiset pastelliväriset kannet. Sitten oltiin jossain kaverilla bilettämässä jonkun pilvenpiirtäjän kattohuoneistossa, siellä katolla Elämää Philadelphiassa sarjan Mac ja Dennis lauloivat gorillapuvuissa ilman naamioita jotain Justin Timberlake-henkistä kutu-biisiä, siellä kaikki oli sellaista oranssin seepiaa Miami Vice-sävyä.

Pielavesi - Iisalmi

Heräsin selkä vähän jumissa ja jännitti melko paljon, että miten menee tämän päivän soitteluhommat, kun ei ole ollut pariin viikkoon musiikin kanssa autossa lauleskelua kummemmissa tekemisissä. Terhilläkin oli migreeniä ja mummo kiirehti kauppaan hakemaan suklaalevyn migreenilääkkeeksi. Yhtäkkiä minullakin oli pää aivan kauhean kipeä. Kolmen aikaan lähdettiin ajamaan kohti Iisalmea ja oltiin joskus neljän jälkeen perillä. Sieltä löytyi nopeasti myös loput Mustat Ristit ja yksi punottava Raxi skeittirampin laidalta kaljat lapasessa. Terhi lähti silittelemään vuohea ja naurettiin että nainen lähti vuohen matkaan, ja että illalla keikalla se vuohi tulee sitten kännissä haastamaan meikälle riitaa. Skeittikisoista kuulutettiin, että "mersun peräloosissa on kaikenlaista skeittikamaa myytävänä", mihin naureskelin, että kuulostaa hyvin viralliselta myyntipisteeltä, minkä jälkeen tuli vielä lisäkuulutus että ko. mersukin on myytävänä. Hetkeä myöhemmin Leo ehdotti huumorismiehenä, että lähdetään polttamaan kamaa, kun ei ole muutakaan tekemistä, ja nauroin että olisi aika mulukkurokkitähti-veto polttaa kaikki noiden skeittikamat, teurastaa vuohi ja pölliä mersu ja lähteä vaan menemään heti keikan jälkeen. Naureskeltiin vielä vähän lisää tyhjää ja lähdin Raxille kuskiksi sukulaisiin. Kun tässä nyt on käyty katsomassa vähän kaikkien sukulaisia, niin miksei sitten Raxinkin, onhan se nyt jo melkein sukua meillekin kai kohta jotain kautta. Mentiin käymään sen sedän tilalla, vanhassa mummolassa, jossa ei ollut edes setää kotona, vaan sedän vaimo ja tämän sisko. Oltiin Terhin kanssa suvussa nopeammin kuin Raxi! Siellä oli ihan huippuja ötököitä, pulleat ja karvaiset kissa ja koira. Terhi sai mekkoja, Raxi kaljaa ja kaikki lohipiirakkaa, joten eipä se mikään hukkareissu ollut! Sieltä ajeltiin sitten takaisin Koljonvirran leirintäalueelle, tehtiin nopea soundcheck jossain välissä ja odoteltiin iltaa ja keikkaa ihmetellen eläimiä, joita siellä oli. Keikka meni ihan kivasti, kai joku parisenkymmentä tyyppiä jaksoi katsella setin loppuunkin asti, mikä on jo aika haastava veto tuollaisessa ympäristössä. Rokkenroll vaan ei voi koskaan kilpailla paistettujen muikkujen ja kalliin kaljan kanssa. Ei se ole tässä maassa mahdollista. Mutta mukavaa oli silti, soitettiin ensimmäinen ja varmaan myös viimeinen encore, minkä jälkeen oli tarjolla sauna, mutta ajattelin että niitä on nyt kyllä ollut ihan riittävästi tälle reissulle, hiukset mätänee kohta päähän. Tuijottelin vähän aikaa tulta ja mentiin nukkumaan. Näin unta jostain epämääräisestä murhamysteereistä, jossa joku ämmä ilmestyi tuollaisesta Koljonvirran mökeistä ja ampui jollain vanhalla lugerilla ilmapistoolin kuteja, ja joku muka kuoli niihin. Murhia oli tutkimassa Walesissa duunissa ollut Neil, vanha katutappelija, joka nyt tekee nuorisotyötä. Tajusin vasta tuon unen myötä, että Terhin papan silmissä ja katseessa oli paljon jotain samaa terävyyttä, kuin sen hepun.

Iisalmi - Lahti
 
Aamulla näin paljon rapulaisen näköisiä naamoja, jotka sitten sulloutuivat kaikki autoon ja taistelivat pahoinvointia vastaan. Mekin lähdettiin Terhin kanssa ajelemaan kohti Lahtea ja se sitten jatkoi yksinään tästä Forssaan, mikä vähän kyllä harmittikin meikää. Olisihan sitä ollut kiva käydä vielä sen porukoita tapaamassa ja kiittämässä autolainasta, mutta meikällä ei olisi tainnut rahat riittää junailuun takaisin Lahteen Humppilan tai Tampereen kautta. En toisaalta ole päiviin ollut perillä rahatilanteestani, Savossa on ihmeen vähän pankkiautomaatteja. Nyt kuitenkin väsyttää ja hajottaa ja on jo melko ikäväkin, ja pitää alkaa keksiä jotakin harhauttavaa toimintaa. Jos katsoisi Monty Pythoneita ja söisi jotain rasvaista suruunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti