maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ja nyt niitä perunoita..

Sain melko hyvän ajatuksen koskien novellikokoelman nimistä ikuisuusprojektia, ja olin saman tien tyytyväinen, etten äkkipikaisuuksissani ole vielä tunkenut sitä paskana ja puolivillaisena mihinkään. Nimittäin pyydän siihen kuvituksia itselleni tärkeiltä ja arvostamiltani sotkijoilta, toivoen, että saisin vähän niinkuin 3-5 täysin erilaista näkemystä tästä hommasta, ja painaisin sitten jonkun 20 kappaletta kutakin, sekä tekisin itse yhden kuvituksen. Koska kyllä joku sata kappaletta on jo aika kipuraja, mitä meikäläisen kannattaa yhtään mitään tehdä ilman, että saan kantaa niitä seuraavat miljoona vuotta muuttolaatikoissa, tiedän että tuossakin on jo vähintään 50 liikaa, mutta tuo kuvatusajatus oli meikästä niin täydellinen sitä ajatellen, että sillä riskillä kehtaankin kanniskella niitä mukana jonkun aikaa. Nyt on ainakin pari jo päässä tiedossa, pitää vaan toivoa, että tuo yksikin suostuu, koska on varmasti melko kiireinen ja osaava kaveri jo tänä päivänä.

Seuraavana pitäisi alkaa keittää perunoita. Tuo haastava tehtävä on nyt antanut odotuttaa alkuaan jo lähes kaksi tuntia, kun välissä hoidin näköjään kaiken näköistä muuta taas. Tarkoitus oli, että kun Eetu tulee himaan niin ruoka olisi valmis, mutta eihän sitä nyt näköjään kerennyt ennen kuin se tuohon rojahti. Työstä tuli mieleen, että huomennahan sitä on edessä taas itselläkin. Ja illasta voisi sitten mennä ehkä Helsinkiin katsomaan, kun helsinkiläistyneet lahtelaiset soittavat ensimmäisen keikkansa. Jos pääsen ja kykenen. Loppuviikosta menen sitten taas Mäntyharjuun, sitä ennen ohjelmassa ainakin yhden taulun maalaus toivottavasti. Tekisi mieli raivota tästä nykymaailman tilasta taas enemmänkin, kun buddhalaisetkin ovat alkaneet osoittaa tyhmyyden merkkejä idässä. On kyllä hyvin merkillistä, miten uskonto antaa kaikille vallanhimoisille mulkuille sopivan viitekehyksen toimia rasistisesti ja elitistisesti. On se ateismikin ihmisiä tappanut, ja kaikkein eniten yhden tekevää paskaa maailmaan on tainnut tuottaa tyhmien ateistien tarve todistella tyhmille uskoville, miksi he ovat oikeassa, vaikka sillä ei ole lopultakaan mitään helvetin väliä. Samaan monttuun kaikki laitetaan. Paitsi juutalaiset, jotka poltetaan. Alan olla jo vähän sitä mieltä, että koko holokausti on tapahtunut vain siksi, että maailmassa olisi parempia juutalaisvitsejä. Kyllähän se stereotyyppinen kuvakin on jo ihan hauska (katso internetin paras GIF-animaatio), mutta aivan uudelle tasolle juutalaisvitsit nousivat vasta holokaustin myötä.
Viime aikoina olen myös miettinyt yhä enemmän sitä, miten jumissa tämä todellisuus on minun päässäni. Minä en juurikaan jaksa kantaa huolta "planeetan" tulevaisuudesta, koska ihminen täältä häviää huomattavasti nopeammin. Toivon vain, että mulkut tappavat toisensa ja vaatimattomat ja hyvät ihmiset nousevat koloistaan ja alkavat rakentaa uutta maailmaa, kunnes joku mulkku taas nousee puhdistamaan sen kaikista muista mulkuista. En usko, että ihminen on riittävän kykenevä kadottamaan itseään lajina sukupuuttoon täydellisesti. Pullonkauloja kyllä tulee, niitä on ollut jo aika monta. Esimerkiksi torniolaiset näyttää kaikki muutamalta perusmuotilta, mikä kertoo geenivaihtelun olleen jossain vaiheessa melko vähäistä. Älkää käsittäkö väärin, torniolaisia coolimpaa porukkaa ei olekaan, mutta jos meikä pystyy spottaamaan ainoan Lahteen muuttaneen torniolaisen, niin onhan se jo jotain. Mutta harhailen taas. Jotenkin minua ahdistaa ajatus siitä, että ihmiset ja muut riittävän älylliset olennot tulevat aina väistämättä häviämään jossain vaiheessa kuitenkin. Se ahdistaa minua siksi, että koen tämän maailmankaikkeuden itse niin vahvasti kokemuksen kautta olemassaolevaksi. Jos sille ei ole kokijoita, se on aivan vitun yhdentekevä. Ja se on mielestäni niin kaunis ja äärettömän hieno paikka, etten tahtoisi sen ikinä muuttuvan yhdentekeväksi kellekään. Joten jos joku avaruusglakhglakh lukee nämä sanat jonkin muuntimen läpi vuosimiljardeja ihmisten tuhon jälkeen, arvosta tätä vitun paikkaa! Elämä on liian siisti asia hukattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti