maanantai 8. heinäkuuta 2013

"I'm fucked, I'm fucked, I know I'm fucked."

Onneksi nautin siitä täydellisestä elämästäni niin kauan kun sitä kesti, se nimittäin sujahti aamulla madonreijän kautta perseeseen niin, että turvaverkon silmukoitten suhina soi korvissa. Heräsin suunnilleen siihen, että Eetu tuo KELAsta tulleen lapun ja ajattelin sen olevan ilmoitus tilille maksetusta työttömyyspäivärahasta, ja ehkä uudet laput täytettäväksi. Ja kuinkas sitten kävikään. "Olette ilmoittaneet olleenne työssä, toimita palkkalaskelma ja kuitti ajalta 1.6-30.6." KELAn työssäoloehto on kuitenkin 4 tuntia viikossa, minulla oli viime kuussa töitä 2 tuntia, josta ne tahtoisivat palkkalaskelman, jota en voi edes saada, koska työnantaja on lomalla ja haahuilee ympäri Eurooppaa ja oli puhe, että laitetaan nämä kesän työt, jotka teen siis suoraan hänelle, enkä koululle jolla olen töissä, sitten syksyllä pakettiin. Kävin selvittämässä tämän KELAssa ja sieltä sanottiin, että luultavimmin tässä sitten tehdään niin, että odotellaan sitä palkkakuittia ennen kuin maksetaan yhtään mitään. Eli saisin rahaa vasta joskus elokuussa. Menin sossuun, vaikka tiedän, etten luultavimmin saa sieltäkään yhtään mitään, koska olen oikeutettu työmarkkinatukeen, joka tavallaan siis on vetämässä koko ajan. Tämän aikaa olen elänyt myymällä levyjä, joka näkyy kivasti tilillä, ne voi sitten sanoa kivasti, että myy sitten lisää äläkä meille ruikuta. Mutta 8 euron levyjä saa myydä aika vitusti, että sillä saa kahden kuun vuokran maksettua.

Tänään olen siis astunut taas tyhjän päälle, juuri kun olen luullut että kaikki alkaa kääntyä paremmaksi. Kun tämä kuvio nyt selviää, työt loppuvat muuten seinään. Ei minulla ole varaa tehdä työtä, josta saa 200 euroa kuussa, jos se maksaa minulle 700 euroa kuussa kaiken muun muodossa. Tuntuu, että tuosta puoli vuotta jatkuneesta työstä ei sen ulkopuolella ole seurannut minulle mitään muuta, kuin haittaa, stressiä, hampaiden kiristelyä ja vitutusta, vaikka se työ itsessään on sellaista, että olen tehnyt sitä mielelläni kaksikin kuukautta ilman mitään käryä palkasta. Nyt alkaa vaan olla mitta täynnä kaiken muun kanssa ja tekisi mieli soittaa pomolle, että homma loppuu seinään, koska minä en näköjään voi elää töitä tekemällä. Voin sanoa, että nyt vituttaa taas kaikki, tekee mieli laittaa kaikki sellainen paskaksi, jonka saa paljain käsin tai polttamalla tuhottua.

Onhan se kai hyvä, että aina välillä saa muistutuksia siitä, miksi se Kelanvihollinen tuli aikanaan valittua, mutta kyllä minä silti eläisin paljon mieluummin ilman näitä vitun marginaalikokemuksia. Vittu, että minua vituttaa eniten koko maailmassa turha byrokratia, jonka ainoa tarkoitus on alistaa ihmisiä, saada heidät tuntemaan itsensä täysin arvottomiksi ja häpeämään omaa olemassaoloaan. Tämän koneiston tarkoitus on ajaa terveeseen ihmiseen ajatus siitä, että hän on velkaa ja että hänen olisi maksettava se velka takaisin yhteiskunnalle, vaikka tämä velka vastaa enemmän sellaista, joka nurkkaan ajetulta pirinistiltä jää jollekin vitun NBKlle, kuin kahden ihmisen yhdessä solmimaa sopimusta. Minussa tämä kaikki herättää vaan vastareaktion. Pitäkää tunkkinne, minua ei ajeta tilastoon ja marginaaliin, minä en heitä elämääni romukoppaan ja ala käyttää huumeita, minä en lopeta taistelua siksi, että tuolta kustaan päälle niin saatanasti aina.

Jos joku tahtoo auttaa mitenkään päin, ostamalla levyjä, tauluja, levynkansia, kuvia, tatuointeja, ihan vittu mitä tahansa, ottakaa yhteyttä. Tai jos joku tahtoo auttaa muuten vain kylmällä rahalla, niin tilinumero on
FI88 5336 0120 0261 78
Jere Kilpinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti