keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Karman Laki 2013

Elikkäs päivitetty akustinen versio tuosta vuonna 2009 kynäillystä hittikappaleesta, jota vieläkin on saatu soittaa melko paljon keikoilla. Tästä tuli meidän mielestä melko kova, melkein kovempi kuin alkuperäisestä. Tai siis tulikin. Vili soitti kitaran ja rummun, meikä tyhjiä jäger- ja viskipulloja, suolaa, tamburiiniä ja itseäni, lauloin stemmaa niin perkeleesti. Huomaa taas, että tulee kuunneltua Queens of the Stone Agea aika paljon, kun kaikkiin lauluihin voi aina upottaa vaikka kuinka paljon aikaa ja jaksamista. Se on meikästä sen bändin siisteimpiä puolia, että Homme tekee koko hommasta aivan helvetin vokaalivetoista, erilaiset taustalaulut ja ulinat kulkee taustalla aivan helvetin makeasti. Lauluissa ei muuten ole mitään efektiä, ne on vain laulettu tuossa keittiössä, joka kuulostaa vitun hyvältä nyt kun siellä ei ole hirveästi ylimääräistä romua.

Samantien innostuttiin, että mitä kaikkea muuta me pystyttäisiin raiskaamaan. Hiljaisuuden introsta sai ainakin makean mustalaisjatsin. Sellaisen sopivan Djangon. Ei me nyt varmaan mitään akkarilevyjä edes vitsillä väsätä, mutta josko pari biisiä tekisi ja laittaisi bandcampiin. Saa nähdä, melkolailla intuition pohjalla tässä nyt on viime aikoina menty muutenkin, ja aina vain enemmän ja enemmän. Se on vähän niinkuin joku meikän elämän voima, joka tekee kaiken olevaksi nopeammin kuin kerkeän edes tajuta mitä olen tekemässä. Ja nyt olen löytänyt sellaisen ihmisen, joka pystyy vielä jalostamaan sitä intoa ja kykyä pitemmälle, ja siitä olen melko kiitollinen. Ihan sama kelle tai mille, kuka näistä jutuista nyt sitten onkaan vastuussa, vai onko kukaan. Luultavasti ei. Jos ihminen on jumalan kuva, murto-osa siitä ja silti näin kykenemätön ottamaan vastuuta, voin vain kuvitella millainen ketku se pääjehu sitten olisi.

Jos joku ei ole kuullut alkuperäistä Karman Lakia missään muodossa, niin se löytyy Cut To Fitin bandcampista Hiljaisuus-levyltä. Yhdeksäs biisi.

1 kommentti: