perjantai 7. kesäkuuta 2013

"Happiness is real only when shared."

Tulin juuri kotiin, kävin vähän esittelemässä jätkille Hanhenpojassa hyvän karman ja voodoobiljardin yhteisvoimaa. Voitin kaksi jätkää, mutta sitten Eero näytti minulle, miten hyväkin karma on häviävän pientä kapitalismin jyräävän taidon, tarkkuuden ja voiman edessä. Mutta oli hauskaa pelata, vaikka hetki meni pöytään totutellessa. Ihan kuin minä siitä jotain tajuaisin, kun säkällä rätkin palloja minne sattuu ja toivon, että ne osuu. Mutta silti se tarkkuus, millä ne täysin satunnaisesti lyödyt pallot tekevät ne vähät temppunsa on jotain oikeasti hämmentävää. Uskon sen olevan jonkinlainen tiedostamattoman ohjaama prosessi, aivan kuin sokea joka näkee liikkeen vaikka ei tiedäkään näkevänsä liikettä lainkaan. Uskon sen olevan melko samanlainen prosessi, kun peli kertoo minulle, mihin pitää lyödä seuraavaksi, vaikka minulla ei ole aavistustakaan siitä, miteä se lyönti tulee saamaan aikaan. Sitä on vain oppinut kuuntelemaan alitajuntaansa, kun on riittävän usein huomannut sen tekevän ihan helvetisti parempaa jälkeä, kuin meikä.

Tajusin myös taas, miten helvetin hienoja ihmisiä minulla on ympärilläni, ja miten paljon niitä nykyään on. Vaikka en ole maailman sosiaalisimmasta päästä ja olen taipuvainen ihmistenkin keskellä keskittymään lähinnä omiin hommiini, ymmärrän kyllä ettei monella kaltaisellani ole ympärillään näin isoa verkostoa lähimmäisiä. Ja toivon osaavani kunnioittaa näitä ihmisiä juuri sillä tavalla, jolla he ansaitsevat tulla kunnioitetuksi. Yritän parhaani. Huomenna on siksikin taas minulle tärkeä päivä, että saan nähdä paljon ystäviä, joita näen vain muutamia kertoja vuodessa, ja voin taas naureskella, ettei minulla koko loppuvuonna tule olemaan Lahdessa näin montaa kaveria samaan aikaan. Mutta se on huomisen hommia. Ja huominen alkaa vasta sitten kun herää, kun ensin on mennyt nukkumaan.

Nyt aion kuitenkin nauttia yöstä, tai tästä epämääräisestä kesähämärästä, katsoa vielä yhden dokumentin ja kuunnella Earthia, katsoa mitä se saa aikaan tässä nupissa. Ajatuksena oli miksailla biisejä, joita on kertynyt taas yksi levyllinen kuin huomaamatta, mutta ehkä maltan odottaa vaikkapa sunnuntaihin asti. Hoidetaan nyt nämä huutamisrääkymissekoamishommat pois alta ensin ja katsellaan sitä himmailukaman miksailua siinä vaiheessa, kun maataan matolla ihan paskana ja mietitään että on aika siistiä saada soittaa musiikkia. Toisaalta aivan yhtä hyvin voi olla, etten ole elossa enää sunnuntaina. Kaikki mahdollisuudet tulee aina ottaa huomioon. Kaikki ovet ovat auki. Ja hyttyset tulee sisään.

Jos en muista erikseen asiasta huomenna mainita, niin tosissaan huomenna perjantaina Torvessa aukeaa ovet ysiltä, soitto alkaa puoli yksitoista, sisään maksaa vitosen, bändejä on viisi, me soitetaan tokavikana tai vikana. Siinä on kaikki olennainen, tulkaa paikalle ja tuokaa lähimmäisenne niin pääsette tukemaan suomalaista alakulttuuritoimintaa ja todistamaan itse tekemisen riemua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti