keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä päivä.

Nyt on parit päivät Sakustarsin juontamisia ja roudailuja ja juoksemisia takana, täytyy sanoa, että harvemmasta hommasta tavallaan nautin noin vähän. Siis se, että voi olla apuna muille bändeille ja alotteleville muusikoille, ja saa kuunnella musiikkia koko päivän, pelkkää plussaa, mutta se, että joutuu itse vetämään 9 tunnin keikkaa, joka on pelkkää välispiikkiä ilman yhtään biisiä, tuntuu todella luonnottomalta ja hölmöltä. Tai siis ei kyllä yhtään minulta. Mutta tänään oli pari helvetin hyvää bluesbändiä, niin jaksoin kyllä katsella ja fiilistellä. Ja oululaisia. Oululaiset on aina kivoja. Tai siis Haukiputaalta nuokin tais olla, mutta Oulun seudun laitoksista karanneita silti.

Kyllä tuo tuntuu kuluttavaltakin. Harvemmin sitä on duunipäivän jälkeen ollut näin väsyksissä. Nyt voisin kohta käväistä tuolla jossain soittoruokalassa nauttimassa yhden kahvin jonkun muun piikkiin ja tulla sitten himaan syömään suklaata ja suunnittelemaan nukkumista, huomenna pitää vielä käydä purkamassa backline ja sitten mennään äitin kanssa synttärisafkoille, kun se selviää Lahteen asti jossain välissä. Siihen vedän takarajan mun päivän pituudelle. Kukaan ei voi sanoa, ettenkö olisi tehnyt tarpeeksi. Sitten huominen pitää sisällään lähinnä fiilistelyä. Palkka ei ole tullut vieläkään, mikä on vähän ihmeellistä. Mutta kaipa se sieltä tulee. Ilouutisena Intrum Justitialta tuli kirje, jonka mukaan muistin loppusumman väärin ja saan taas seitsemän euroa hyvitystä. Nämä on aina niitä tilanteita, kun tahtoisin lähettää heille kirjeen, että jos minun tililläni ei ole rahaa huomen aamuna, myyn tämän velan vaikka Helvetin Enkeleille, ja sitten ne tulee kolistelemaan teidän perintätoimistojanne neljäntoista euron takia.

Huomasin tuossa synttäreiden jälkeen, että ihan huomaamatta soittimeen on hiipinyt taas Type O Negativen Dead Again, joka on ensimmäisen Äpärärockin järjestämisestä asti kuulunut joka vuosi kevät-levyihin. Tästäkö vanheneminen alkaa? Että saat tiettyjä rituaaleja ja rutiineita, joita huomaat toistavasi, kunnes masennut niiden ennustettavuudesta? Ehkä. Aika näyttää. Kyllähän se menee ennemmin niin, että tietynlainen sää valitsee musiikin, ja toisaalta musiikki myös sään. Laitoin Neurosiksen Honor Found In Decayn, jota kuuntelin Walesissa töihin mennessä, ja ovesta ulos päästessä sääkin sattui olemaan aivan kuin Walesissa, eli lähinnä märkää. Ei se nyt kuitenkaan mitenkään ihan älyttömän vittumaista ollut. Vähän vaan huvitti ja ärsytti, kun laitoin ihan lenkkarit jalkaan ja ajattelin, että on kesä. Huomaa kyllä, että on 8 kuukautta kävellyt noissa talvikengissä, kun kahden päivän jälkeen on jalkapohjat ihan paskana.  Mutta kyllä se taas tottuu. Nyt sitä ennen ne sitten vaan mystisesti puutuvat itsestään niin, että jos koitan nousta ylös, kaadun turvalleni lattialle. Siksi on parempi istua tässä tietokonetuolilla ja kirjoittaa. Heräsin aamulla taas ilman syytä kuudelta, tai siis syy oli se, että menin yhdeltätoista nukkumaan. Ei ollut muutakaan tekemistä, niin katselin sitten Bertrand Russelin ja pari Huxleynkin haastattelua, vaikka tuntuu, että olen nähnyt jo kaikki Huxleyn haastattelut ja dokumentit melkein pariinkin kertaan..

Saatiin treeneissäkin tehtyä Cut To Fitin seuraava levy yhtä biisiä vaille valmiiksi. Loppuun tulee jopa kaks jytistelybiisiä, vittu miten takapainoinen ja raskas levy kuunneltavaksi. Mutta ei se haittaa. Ne menevät niin diipiksi, että on varaa hassutellakin ennen sitä. Tehtiin jopa ihan yksi täytebiisi, tarkoituksella, koska huomattiin levyn olevan 4 sekuntia liian lyhyt. Vaikka meillä ei ole hajuakaan siitä, miten pitkä se puuttuva biisi tulee olemaan. Mutta aina pitää muistaa, että Paranoidkin oli ihan vain suoraan levyn täytteeksi tehty renkutus, joka sitten lähtikin käsistä. Ehkä tuokin vielä lähtee ihmiskunnan kollektiivisen tajunnan lempilapseksi. Voin kertoa, että siinä lauletaan vaan "I'm glissening!" Nyt kuka tahansa osaa sen periaatteessa. Jokainen voi tehdä siitä youtubeen oman coverinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti