lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ilmainen vinkki Pekka Himaselle

Hesarin kuukausiliitteen Esa Saarista käsittelevän jutun yhteydessä oli pohdittu myös Pekka Himasta, ja sitä miksi ihmiset eivät mahdollisesti pidä hänestä. Syyksi epäiltiin sitä, että hän on turhan positiivisena, eikä Suomessa suhtauduta sellaiseen touhuun hyvällä. Ehkä näinkin, mutta jäin ajattelemaan, ettei tämä voi olla koko totuus. Minäkin katson maailmankatsomukseni ja näkemykseni suhteellisen positiiviseksi, vaikka näenkin, että tie siihen onnen ja autuuden maahan on kivulias ja töyssyinen, kuten mikä tahansa henkiseen heräämiseen ja ymmärrykseen johtava tie, ja silti ne muutamat kouralliset, jotka minua syystä tai toisesta lukevat, lukevat tätä koska haluavat lukea tätä. En minä ole näitä varsinaisesti kenellekään mainostanut, pyrin pitämään pienempää ääntä, enkä ole lahjonut ketään sössöttämään tästä mitään kenellekään. Himas-vihaankin täytyy siis olla jokin syvempi ja olennaisempi syy, jotain millä on tekemistä filosofian perimmäisen luonteen kanssa.

Lukiessani Nietzscheä viime yönä se iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta. Eihän Himasen Pekkaa kukaan kuuntele, kun ei sillä ole enää partaa. Miten kansa voisi tunnistaa hänet filosofiksi, kun hän näyttää enemmän taloustieteiden maisterilta ja muutenkin Kataisen sählykaverilta tuon sänkensä kanssa. Ehkä tässä on uusi kasvukausi meneillään, siitä en varsinaisesti tiedä, mutta tällä hetkellä ihmiset parjaavat häntä siksi, etteivät tunnista häntä filosofiksi. Kasvatappa Peke parta takas, niin alkaa taas sana mennä perille! Kun vaikka Esko Valtaoja avaa suunsa, kaikki kuuntelee, eikä sillä tainnut olla edes ammatillista pätevyyttä olla filosofi, mutta sellainen taas on parran ( ja tietysti ylivertaisen älykkyyden ja empatian tasapainoisen ja täysivaltaisen yhdistelmän) mahti!

Pekankin kanssa voisi olla mielenkiintoista jutustella, että jos nyt luet tämän ja olet joskus tulossa johonkin seminaariin tai vastaavaan Lahteen ja olet yöpaikkaa vailla, älä suotta maksata valtiolla kalliita hotelleja, meillä saa yöpyä keskustelua ja yläfemmoja vastaan! Sama koskee Esko Valtaojaa ja kaikkia muita partasuita, jotka lähetetään vastoin tahtoaan Lahteen. Ymmärrän sen olevan rankka paikka monelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti