lauantai 9. helmikuuta 2013

TSRRRRRRRSSRHHSHSSHHHH

Neurosisten, Swansien ja Nistikon uuden levyn (aivan witun kova, hyvä jätkät!) jälkeen soittimeen eksyi taas Scott Kelly And The Road Home - The Forgiven Ghost In Me. Tässä on kyllä sattuneet taas kosmiset palikat kohdalleen, se on jotenkin järjettömän mystistä, miten se joidenkin levyjen kohdalla vain sattuu. Vastaan vain kävelee levy, joka pudottaa saman tien jonnekin itseyden ulkopuolelle ihmettelemään maailman kaikkeutta, kaikkea sitä mitä yhteen ihmismieleen vain voikaan saada mahtumaan ilman sen suurempia tungoksia. Minun kohdallani se tietysti tarkoittaa kolmijalkaisia saukkoja esittämässä näytelmänä Abraham Lincolnin viimeisiä hetkiä, järjetöntä kitaran kiertoa ja kaikua, surinaa, kohinaa, metallin repeämistä, vuoria, jotka leijuvat avaruudessa ja kaikkea muuta suhteellisen hämärää. Voisi koittaa ehkä kirjoittaa taas jotain tajunnanvirtaista dadaa tässä, kun nyt on juuri sopivan väsynyt. Ehkä kohta.

Lainasin kirjastosta pitkästä aikaa japanilaisen kirjoittaman kirjan, tätä ei ole tainnut tapahtua yläasteen jälkeen. Muksuna tuli zen-buddhismiin syventymisen aikoihin luettua jonkin verran kaikkea sitä, mitä pertunmaalta sattui käsiinsä saamaan. Nipulin ala-asteen kirjastossa (kahden neliömetrin huone, jossa oli kolmella seinällä kirjahyllyjä, joissa oli muutama vanha kirja. Viisikot, Eemelit ja Pepit lähinnä) oli joku japanilainen satukokoelma, joitain kansantarinoita ja muuta sekalaista pikkusilppua. Yläasteelle mennessä yksi isäänikin opettanut opettaja antoi minulle Eiji Yoshikawan Musashin, joka on tähänkin päivään mennessä mielestäni yksi parhaita kirjoja, mitä olen lukenut. Toisaalta vajaaseen tuhanteen sivuun saa jo mahtumaan aika paljon sisältöä muutenkin, vaikka hukkakäyttäisi niitä sivuja kuivien peltojen ojitukseen ja maantiellä sekoiluunkin.

Väsyttäisi aivan helvetisti. En vielä ole kuitenkaan käynyt nukkumaan asti, ja nyt kun ajatus kirjoittamisesta heräsi, voisin katsoa tuleeko siitä yhtään mitään. Jos ei, niin ei. Kunhan kokeilen ennen unta. Ei väkisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti