perjantai 7. joulukuuta 2012

Perjantai-iltoja.

Tänään on taas levypäivä, sain vihdoin ja viimein ostettua Graveyardin Hisingen Bluesin, mutta olen kuunnellut nyt muutaman kerran Mannan Shacklesia, koska se on tuollaisessa mukavan melissamaisessa fiiliksessään melko visuaalista musiikkia. Aloin piirtää noin kolme sekuntia sen jälkeen, kun iskin levyn soittimeen. En tiedä vielä, mitä tuosta tulee, mutta sain tänään myös valmiiksi yhden pitempään kypsyneen jutun. Lähinnä siksi, että lähdin siinä välissä Cardiffiin, ja se lojui tuossa tietokonepöydällä koko ajan, mutta eilen laitoin Sleepin Dopesmokerin taas soimaan ja piirtelin sen loppuun.

Nyt ajattelin käydä kaupassa hakemassa vähän hedelmiä ja leipää ja postissa hakemassa paketin, joka toivottavasti on Amazonin kadonnut paketti, jolloin ei tarvitse alkaa metsästää sitä, mutta luultavasti siinä on ihan Suomessa kulkeneita crustivinyyleitä, joita metsästin ruotsalaisbändi M:40ltä itseltään pari vuotta sitten, mutta eivät vastanneet mitään. Nyt Hävityksen Iiro jelppasi sen verran, että siltä löytyi pari, ja siinä on vaan niin kova meininki, että oli pakko tilata ne mitä sillä oli. Ihan mukavan hiljainen ja yksinäinen perjantai, saa keskittyä olennaiseen. Aamulla herätessä hieraisin silmiä, kun piffillä oli topikki, jossa sanottiin että Musta Risti soittaisi Torvessa ensi viikolla, olin vähän yllättynyt ja luulin olevani unessa, mutta selvisikin, että siellä on Leon toinen bändi, Kujanjuoksu, olivat vain sekoilleet nimien kanssa. Meikä vähän jo innostui, ja laitoin sinne Kuopion keikan järjestäjälle viestiä, että jos meistä kaikille passaa niin päästäisiinkö sinne Cut To Fitin tilalle. En sitten tiedä, miten se uppoaisi porukkaan, ja pääesiintyjänä pitäisi soittaa, mutta ei kai sillä nyt niin paljoa väliä ole. Eipä ne ole Cut To Fitilläkään tuntuneet mitenkään erikoisilta, ihmisiä on vähän vähemmän, kun ketään ei enää kiinnosta olla hereillä joskus aamu viideltä, kun lopulta pääsee aloittamaan soittamisen.

Pitäisi kai lähteä pyörimään tuonne pakkaseen. Ei nyt kyllä inspaa ulkoilma, ihmiset on kuitenkin taas ihan kännissä ihan joka puolella. Ja Sokkarissa on vielä Alkokin kaupan vieressä, joten joutuu kuulemaan kaikki ne vitun kliseiset ja ärsyttävät ja paskat, suomalaisen stand up-komiikan paskimmilta ja läskeimmiltä (Sami Hedberg) idiooteilta pöllityt vitun huonot jutut. Vituttaa jo valmiiksi. Ainiin! Minulla on kuulokkeet! Musiikki pelasti minut separeilta!

5 kommenttia:

 1. Uusin Asan levy Use your illusion III julkaistiin tänään. Uskoisin, että toimii sulle. Uskomattoman hienoa tekstiä ja oikeet soittajat. Vähän kun jatkoa Loppuasukkaalle päivittyneellä tajunnalla. Sami Kuoppamäki muutamassa biisissä rummuissa.

  VastaaPoista
 2. Kuuntelen tätä just ja voin kuvitella, miten räppärit nyt hehkuttaa että Asa on tehny paluun ja kaikkea muuta vastaavaa paskaa, vaikka todellisuudessa Asa ei ole mitään muuta tehnytkään, räppiyhteisö kyllästyi Asaan, ja nyt kun se taas kelpaa, mies itse on muka tehnyt jotain muutoksen eteen. Noissa rap-piireissä oudointa onkin mielestäni musiikin arvottaminen, ihan kuin artistin pitäisi todistella yhteisölle, että on jotenkin sen huomion arvoinen, vaikka en usko että se suurinta osaa itse tekijöistä yhtään siinä vaiheessa kun tehdään uusia biisejä. Tätä kuunnellessa herää myös ajatus siitä, että Asan kanssa voisi olla melko mukava kasailla jonkunlaista levyä ehkä joskus.

  VastaaPoista
 3. Sain hirveen inspiraation kirjoitella pitkästä aikaa, kun eilen luin baarissa kahvilla levyn sanoituksia. Myös viime yön unet oli melko happoisia, kun kuuntelin levyn monta kertaa päivän ja illan aikana. Nytkin se soi. Syntyi tekstiä johon kuuluisi musiikki.

  Asa on onnistunut siinä, mitä sanoi tavoitteekseen yle teemalta tulleessa rock-suomi sarjassa: tekstiä joka herättää aamulla paremmin kuin tsufee.

  VastaaPoista
 4. On muuten todella happoinen levy. Matelija sisällä -biisistä tulee aika vahvat ayahuascafiilikset.

  VastaaPoista
 5. Nämä mitä olen kerennyt kuunnella on ainakin vakuuttaneet, ja huomaan pidän tuosta äänimaisemien rakentelusta. Kaippa se on käytävä kaupassa jossain välissä hakemassa tämäkin pois.

  Tuosta Filo So Fit-läpästä taitaakin tulla jonkunlainen sludgeraphirvitys, saa nähdä mitä siitä seuraa :D

  VastaaPoista