sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kotona... taas.

Mitäköhän helvettiä tällä valtiolla on Kilpisiä vastaan? Onko meissä jokin sisäinen geeni, joka räjähtää toimintaan kahdenkympin tienoilla, ja pitää huolen siitä, ettei yksikään meistä tule pääsemään syynistä ilman epämääräisiä katseita ja ylimääräistä mussutusta? Maahan tullessa tullivirkailija pällisteli niin helvetin napakasti, vaikka en oikeastaan antanut siihen mitään syytä (veikkaan, että syynä on hiukset.) ja eilen, kun saatiin auto lainaan ja lähdettiin ajamaan Lahteen, piti poliisienkin ihan pysäyttää. Syynä tähän oli yksinkertaisesti se, etten laina-autolla Lidlin pihasta lähtiessäni muistanut laittaa valoja päälle siitä erillisestä napista, joka vanhemmissa wolkkareissa on. Senkin muistin, kun Vastavirran kohdalla joku väläytti valoja, tajusin, että niin joo, valot unohtui. Vähän matkaa jatkettiin ja poliisit vilkuttelee punaista valoa perässä, mietin että mitäs vittua. Roope siinä räpläili mun kännykästä musiikkia sammuksiin, kun meillä ei ollut radiota ja haluttiin kuunnella Graveyardia, toinen poliisi kysyi heti että "mitäs sä siinä oikein nauhottelet?" (onko tämä muuten käytännössä nauhoittamista vastaava teko, jos kuvailee tapahtumat jälkikäteen sellaisena, kuin ne tapahtuivat? Onko poliisin toiminnan valvominen lain vastaista, niin kuin ainakin sen lintubongarin kotona tuntui olevan...)

Kyselivät autosta, katselivat papereita ja meikän ajokorttia, vittuili, että "on vähän tukkatyyli muuttunu.." Yrittäen selkeästi rivien välistä ajaa sellaista ajatusta, että olisi tullut murrosikä ja olisi alkaneet huumeet maistua kuvan ottamisen välissä, sanoin että "ne nyt vaan meni takkuun kun ei kiinnostanut...". Puhallutti ja harmiintuneena totesi sen näyttävän nollaa, kysyi että minnekä ollaan matkalla, johon vastasin että tässä ollaan kotimatkalla Walesista Lahteen. Sitten seurasi se totaalinen pommi, jolle meinasin revetä nauramaan:

"Onkos se Kilpinen poliisin vanha tuttu?" Vastasin, että eipä ole. Oli melko hilkulla etten lisännyt, että taitaa olla käsissä se ainut Kilpinen, joka ei ole. Tajusin kuitenkin olla viisastelematta, mutta selkeästi se, että tunsin tilanteen kaikin puolin huvittavaksi, vitutti niitä vähän enemmän. "Me tarkastellaan näitä tietoja tässä, odotelkaas hetki!", ja meni se hetki, kunnes tulivat takaisin toteamaan, että no menkääs nyt siitä sitten. Loppu matka ajeltiin sitten ihan ilman välikohtauksia, naureskeltiin tilanteelle ja ihmeteltiin meikäläisen sukuvikoja.

Kotiin tullessa sainkin sitten melko äkkiä ensimmäisen raivokohtauksen. Ennen lähtöä ostin kitaraan uudet kielet, ajattelin että on sitten helvetin mukava tulla himaan ja soitella sunnuntaivitutukset pois, ja kun pääsin ovesta kitaralle asti, kielet ja kaula on jossain vitun mähnässä. Tämä mähnä on vieläkin tunnistamatonta, vahvin epäilty on Raxi, joka silminnäkijä havaintojen mukaan on sammunut sohvalle yöeväät sylissä, jolloin on varsin todennäköistä, että myös hän on mähnännyt sen. Lensi muutama ärräpää ikkunasta ulos, ennen kuin osasin rauhoittua, koska virittimet ja kaulakin oli siinä samassa paskassa. Se on kuitenkin se ainut hyvä kitara, mikä mulla on, ja se vitutti aika paljon. Niin paljon, ettei paljoa kiinnostanut mitään tuttujakaan katsella. Istuttiin Roopen kanssa himassa koko ilta, kuunneltiin Swansia ja Neurosista ja piirreltiin lattialla. Oli meikästä ihan hyvä tapa viettää lauantai. Tämä päivä on sitten ollut yhtä jumittamista, ahdistumista ja yksi lievä paniikikohtauskin. Keho alkaa tajuta, että tämä Lahti on nyt toistaiseksi pysyvä, eikä varmasti väliaikainen, niin kuin kaikki muut järjestelyt tässä ovat olleet...

2 kommenttia:

  1. Ihmettelen suuresti että mulle tästä Kilpisyydestä (???) ei oo ollu mitään huomattavaa haittaa. Oon vähän pettynyt ettet heittänyt tota kommenttia "Taitaa olla käsissä se ainut Kilpinen, joka ei ole."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se seuraa lähinnä meitä miehiä, tuntuu aika tehokkaasti roikkuvan perässä vaikka kuinka koittaa olla kunnolla. Ja ehkä se johtuu maisemasta, kukaan ei meinaa uskoa, että joku jaksaa tässä maassa hymyillä ilman huumeita. Enkä mäkään katso, että tämä "sukurasite" varsinainen haitta olisi, en suostuisi kuulumaan mihinkään muuhun sukuun tässä maailmassa.

      Poista