maanantai 1. lokakuuta 2012

Unikoe

Vaikka KELAn ja sossun hommat menivät melkopitkälle päin vittua, en antanut sen masentaa itseäni. Käytännössä menin siis ensin sossuun KELAn lapun kanssa, eivät ymmärtäneet sitä, sanoivat tilannetta oudoksi (sanoin olevani jo hyvin tottunut siihen, että meikäläisen kohdalla nämä jutut ovat aina vähän outoja) ja käskivät mennä KELAan, tiskillä täti luki sen, eikä tajunnut siitä hevon vittua, antoi vuoronumeron koppiin, jossa täti selitti sen tajuamatta siitä luultavasti itsekkään mitään. Bing! Kaksi turhaa reissua. Takaisin sossuun, täytin vain toimeentulohakemuksen kahdelle kuulle, selitin olevani muualla ja kykenemätön täyttämään jatkohakemusta ja FATANG! postiluukusta sisään, sitten vain istutaan käpälät ristissä ja odotellana hylkäyskirjettä perjantaihin tai parhaimmillaan maanantaihin asti. Se ei kuitenkaan ole nyt tärkeää.

Yritin tehdä itselleni unikokeen. Luin helvetin vanhaa painosta Jungin Piilotajunnan Psykologiaa-kirjasta, kunnes väsytti. Sitten laitoin kellon herättämään kahdenkymmenenkahden minuutin päästä, tarkoituksena kirjoittaa kaikki muistamani asiat ja yhteydet muistiin. Toisaalta homma kusi, toisaalta  se onnistui yllättävän hyvin. Homma kusi sikäli, että iskin itselleni unenpöpperössä viiden minuutin torkun, ajatellen kyllä muistavani kaikki tähän asti. Toisaalta minulle jäi melko hyvät muistikuvat ensimmäiseen vaiheen unesta, siitä hämärästä ja sekavasta tajunnan lipsumisesta. Siihen kuului ajatuksia, jotka alkoivat irtoilla asiayhteyksistään, ja samalla niistä tuli sitä "unta", jota tuona aikana kerkesin nähdä. Näihin asioihin kuuluivat suihkuverho, jonkin asian valinta, sekä Rushin Geddy Lee. En muista, mitä olin valitsemassa, mutta jotenkin se liittyi suihkuverhoon. Kaikki nämä asiat tulivat suoraan ennen unta tekemistäni asioista, vaikka se ei kuulema olekaan kovin yleistä unissa. Silti, muistini painoi nämä asiat jonnekin tajuntaani, ennen nukkumaan menoa katsoin heavy metal-dokumenttia, jossa oli Rush, pesin vessanpöntön, joka epäilemättä jostain syystä johti suihkuverhoon. Valinta on minulle vielä vähän mysteeri, ainoa suuri valinta tänään on tainnut olla ottaako hawaiji- vai bolognese-pizza pakastealtaasta. Toisaalta se voi olla juuri sekin.

Tunteet ovat unissa lukemani mukaan melko vähäisessä osassa. Yleisimpiä ihmisillä ovat ahdistus, onni ja viha. Ei ole kauakaan kun yksi luokkakaveri kertoi nähneensä unta vihasta, heränneensä sydän hakaten ja hiessä, hyvä ettei huutanut vielä herättyäänkin. En muista nähneeni vihaista unta, mutta yhden puhtaasti surullisen unen olen nähnyt, siitä oli kuvauskin jossain täällä. Löysinpäs. Yksi ystäväni kertoi myös nähneensä joskus unta niin täydellisestä ja puhtaasta surusta, että herätessä oli tippa linssissä. Nämä ovat hienoja ja hämmentäviä juttuja. Mielestäni ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti