lauantai 20. lokakuuta 2012

Takaisin elävien kirjoihin

Kaikki hereillä ja sain kupin kahvia, vedin migreenilääkkeen ja lisäainefantan, miten tämä olo voi silti tuntua näin helvetin raskaalta? Myötätuntodarra? Makoilin sängyssäkin jo vähän aikaa, sen verta jumissa että tuntuu ettei tässä meinaa tulla hengittämisestäkään mitään. Suussa on seitsemän ylimääräistä paria hampaita, silmiä on jokaisen aiheuttamaan kipuun nähden ainakin kaksi liikaa, ja läppärin kaiutin soittaa musiikkia ihan liiallisella diskantilla. Melkein vituttaa. Ei onneksi, koska musiikki joka soi on Tom Waits, kaikkien krapulaisten ja pseudokrapulaisten sankari, laitoin VHS storytellers bootlegin soimaan ja koitan tässä parannella päätäni. Kaikki puuhailee jotain omia darravoodoitaan ympäri huushollia, eli vaan haahuilee aaveina ympäriinsä. Pojat olivat meikäläisen nukkumaan mennessä kuulema käyneet vielä kylillä heilumassa, eivät päässeet mihinkään sisälle (eivätkä he edes niin älyttömässä kännissä olleet, täällä vain ollaan vainoharhaisia kaiken suhteen) ja mukaan tarttui sitten liikennevalo. Hienon avaruuskypärän siitä saisi.

Kun olisi skanneri niin voisin laittaa piirrustuksia, niitä on tältä reissulta aikas paljon jo. Samoin kuin jotain ihme novelleja. Voipi olla, että pitää perustaa se yksi ylimääräinen, turha blogi kaikelle tuollaiselle roskalle, ja koittaa keräillä vanhatkin jutut täältä sinne. Tavallaanhan tuo yksi jo kyllä on, ehkä alan käyttää sitä enemmän. Turhaa Paskaa siis. Joo, niinpä teenkin. Hyvä. Se asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Sitten tähän päivään ja tähän oloon. Tekisi mieli lisää kahvia, mutta tuo ihme pikkukeitin, joka puristaa kahvin pohjalle jollain siivilällä, ei keitä kahvia ihan yhtä kovalla volyymillä kuin mitä minä olisin kaatamassa sitä kurkusta alas. Ehkä täällä siksi juodaan niin paljon teetä, ne eivät ole nähneet oikeita kahvinkeittimiä. Dan tappoi pari iltaa sitten niin isoja hyttysiä, että se lyötäisiin Suomessa ritariksi siitä hyvästä. Sanoinkin, että kun se seuraavan kerran tulee Suomeen, pidetään seremonia jossain Sallassa, jossa se saa läiskiä hyttysiä ihan niin paljon kuin jaksaa. Se on hauska jätkä, järjettömän vahva liverpoolin aksentti, juuret Saksassa ja irkuissa, tykkää kännissä kuunnella saksalaisia marssilauluja ja jatsia ja laittaa googletranslatorin puhumaan sekavia suomeksi. On laitettu se kääntämään biisejä, sitten meikä kääntää ne käännökset sanasta sanaan englanniksi ja meillä on helvetin hauskaa.

Robin aksentti on vielä vahvempi, välillä se kuulostaa ihan ruotsilta ja joudun oikeasti skarppaamaan että saa siitä selvää, mutta se puhuu kuitenkin suurimman osan ajasta jotain amerikan alabamaa vittuillakseen, niin siitä saa jo paremmin selvän. Sekin on melko hauska piirre, että eri ihmisten seurassa puhuu ihan eri englantia, kun ollaan kolmestaan niin puhutaan suurimman osan ajasta feikkijenkkiä ja feikki-irkkua, ja kun olen töissä ja kaikki muut puhuu epäselvästi, koitan puhua mahdollisimman puhdasta ja sujuvaa kirjakieltä, vähän kuin vihjaten, että tällaisesta kyllä tajuaisin kaiken, jos artikuloisitte pikkuisen selvemmin. "Youwannacuppe'?" kun meni ensimmäiset 8 kertaa täysin ohi ja meinasin jäädä ilman teetä. Cardiffissa tunnutaan puhuvan ihan eri aksenttia, kuin Caerphillyn laaksoissa, ja muutenkin tuntuu että jokaisella on aiheesta ihan oma variaationsa. Mutta mukavaahan tämä vain on.

Robin pitää lähteä huomenaamuna kahdeksan jälkeen ja mietitään että meneekö tämä ilta sekkoiluksi vai ei. Periaatteessa tänään voisi olla valmiimpi siihen kuin eilen, piti kuitenkin herätä kuuden jälkeen töihin, eikä nukkunut muutenkaan kauhean sikeästi. Olen muuten nähnyt melkein joka yö unta siitä, että olen juuri palannut, ja edellinen päivä on ollut viimeinen. Tavallaan ne ovat olleet nerokkaita osoituksia siitä, miten aivot käyvät päivän tapahtumat läpi ja jäsentävät informaation muistin arkistoihin, toisaalta vittumaisia siksi että ne mielikuvat ja muistilaput, jotka ovat unissa, tuntuvat jämähtävän vähän turhankin tehokkaasti itse muistoihin siinä vaiheessa kun asioita tulee eteen jatkuvalla syötöllä.

Säryt alkaa pikkuhiljaa helpottaa, ehkä tässä kohta voisi alkaa kiusata noita krapulaisia sillä sekoiluidealla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti