lauantai 29. syyskuuta 2012

Uni 29.9.2012

En muista kauheasti, mutta viime yönä istuimme Fuck The Factsin Toponin kanssa jonkun vanhan tojotan takapenkillä ja vaihdoimme kuulumisia. Ikkunasta muistan nähneeni sen  verran, että taustalla oli suomalainen kesä, koivujen lehdet oli keltaisina iltapäivän auringosta. Kerroin sille, että sen haastatteluja on hauska katsella, kun se on sellainen mulkku tyhmille ihmisille tai niille, jotka kyselevät tyhmiä. Kysyin myös, että mitä Marcille ja Melille kuuluu, ovatko täällä vai Kanadassa, olivat kuulema siellä. En kyllä tiedä mitä Topon täällä teki. Juuri enempää en muista, mutta tuo tuli juuri äsken mieleeni jostain. Ja se, että jossain eri yhteydessä ruinasin sääliseksiä joltain tuntemattomalta naiselta.

Unissani on melko usein tällaisia ihmeellisiä "kontakteja", toden tuntuisia keskusteluja sellaisten ihmisten kanssa, joita en ole nähnyt usein, jotka eivät luultavasti muista minua, tai jotka asuvat muuten vain toisella puolella Suomea tai maapalloa.  Luin jostain haastattelusta joskus, että J. Karjalaisella on samanlaisia, joissa hän keskustelee idoleittensa kanssa. Olen minäkin joskus majoittanut Entombedin ja jutellut Peter Dolvingin kanssa jonkun ranchin kuistilla, ne ovat vain sellaisia haaleita muistikuvia, epämääräisiä ja katoavia haituvia. Luen tässä ystävän (vaikka en voi sanoa häntä kauhean hyvin tuntevanikaan, lasken hänet silti harvoiksi ystävikseni) suosituksesta Andrea Rockin tutkimusta unista ja nukkumisesta, ja kaipa tämän jälkeen olisi kaivettava Jungitkin jostain sitten, jotta pääsee oikeasti asian ytimeen. Kirjastossa vain ärsyttää, kun niitä pidetään varastossa, ja ne saadakseen olisi kommunikoitava toisen ihmisen kanssa. Välillä jaksan, useimmiten en, koska musiikki soi korvissani niin kovalla, että sen jälkeen saan mumista kirjan nimeä tädille tai sedälle hyvän aikaa, ja siitä tulee vaivaantunut olo.

Ehkä tämä on aivojen tapa muistutella siitä, että joitain ihmiskontakteja on syytä pitää yllä, ja se tavallaan potkii sinua siihen suuntaan, että heräisit ainakin kertomaan heille unestasi. Niinpä taidan tässäkin yhteydessä tehdä, joten kaipa se teki tehtävänsä. Seksin kerjäämistä selittääkseen tuossa ei vissiin tarvitse lähteä Freudia edemmäs kalaan, kun on puutteessa niin näkee sellaisia unia aina silloin tällöin. Tätsit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti