sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Unet 30.9.2012

Äiti vei minut lentokentälle huomenna, viikkoa ennen lentoa, en tiedä miksi. Nyt tajuan vielä olleeni Helsinki-Vantaan lentokentällä, enkä Tampereella. Siellä oli VRn koppi, josta kyselin nuorelta vaaleahiuksiselta tädiltä, että miten ne Lontoon junat oikein toimivat, hän alkoi vastata, mutta olikin yhtäkkiä vanha ja tummahiuksinen. En saanut asiaan mitään selvyyttä, kuljin ulos ja puhelimeni soi, vastaan, luulen aluksi kuulevani että laitan tilille 17,40 euroa, mutta soittaja kysyikin sitä lainaksi, luulin aluksi sen olevan äitini ja vastasin joo, jotta pääsisin takaisin Lahteen. Kun tajusin että soittaja oli mies, selitin ymmärtäneeni väärin, ja ettei minulla ole rahaa. Hän sanoi että ei se mitään, tule pitämään seuraa, kuulin että olet kaupungissa. Mietin ja kysyn että kukas tämä on. Kuulema Relentlessin Eetu. Ei mitään hajua, onko Relentlessissäkin Eetu, kuten miljoonassa muussa bändissä. Selitän tuntevani niin monta Eetua, että nyt ei kyllä soita kelloja. Kiipeän puistossa pienen kallion yli, selittäen tilannetta. Tulen toiselle puolelle ja portailla istuu parrakas ja pitkähiuksinen äijä munasillaan poplaritakissa, jallupullo toisessa kädessä. Tämä sulkee puhelimen ja kohottaa pullonsa, jäämme jauhamaan siihen jostain.

Selkeästi seuraavan, erillisen REMin aikana näen unen, jossa epämääräinen joukko "meitä" on Darksidessa ystäviemme Lassin ja Teemun eeppisen jyrinäbändin ensimmäisellä keikalla. Darksiden lava on jostain syystä meidän kasisalin treenis, siellä on rummut jotka ovat vitun vanhat ja huonossa kunnossa, kaikki kalvot roikkuvat syvillä kuopilla, mutta soivat jostain ihmeen syystä. Peltiständeissä saattaa olla kiinni neljäkin eri kohdista paskana olevaa peltiä. Kasailen settiä Eetun kanssa, pojat chekkaavat kitaroita hitaasti ja vaikeasti, muutamat ihmiset ovat kerääntyneet odottamaan pienen käytävän päähän, joka on taas Darksiden puolta. Menen sinne, kun Eetu jää vääntämään bassorummun kanssa, ja jotkut tytöt alkavat kysellä musiikkivinkkejä. He kuuntelevat ihan paskaa musiikkia, enkä voi olla sanomatta sitä heille. Menemme lavalle vetämään mikkejä niihin, mitä nyt satummekaan mikittämään. Mikkien kanssa sohlaa vanha, ruskeaan nahkatakkiin ja sinisiin aurinkolaseihin pukeutunut pallomahainen Deep Purple-rokkari, jolla on harmaat käkkärähiukset. Hän mutisee yksinään kierroista ja piuhoista. Jostain syystä minä ja Teemu soitamme rumpuja, hänellä on valovuosia uudempi ja parempi setti, Eetu ja Lassi soittavat kitaraa. Leijailen hiljalleen ja epämääräisesti kevyempään uneen ja tajuan olevani jonkinasteisessa unessa, ymmärrän tietoisuuteni kasvavan vähä vähältä. Ikään kuin laskeutuisi lentokoneessa, ja odottaisi valojen syttymistä uudelleen.

Muutenkin viimeyön unet tuntuivat jotenkin selkeämmiltä, uskon, että aina lukiessani unien tutkimuksesta ja kiinnittäessäni siihen huomiota, pystyn melko pitkälti pyörittelemään alitajuntaani kuin pässiä narussa. Tai ehkä en, mutta ainakin kykenen säilyttämään tietoisuuden ja ymmärryksen myös unessa, vaikka tilanteille en mitään erityistä voisikaan tehdä. Se tuntuu oudolta ja merkilliseltä selittää.

Ihan muihin asioihin liittyen, mielestäni on melko turhanpäiväistä paskaa, että eilisen kaltaisena eskalaatiolauantaina (sattuvat muuten yllättävän usein täydenkuun ajoille) Lahdessa saa porukka sekoilla, puukottaa, ammuskella ja riehua ihan miten päin vaan, ja heti kun Helsingin parempien ihmisten baarissa joku heiluu pyssyn kanssa, herää keskustelu siitä pitäisikö baareihin saada metallinpaljastimet. Ehkä se tuo ryyppäämiseen oman lisämausteensa täälläkin, kun ei koskaan tiedä että mitä kaikkea niillä toisilla jätkillä onkaan mukana. Eilen näin Lahdessa enemmän skinheadeja kuin koskaan aiemmin. Publicissa yksi koitti ohi kävelessään tönäistä minuakin, mutta väistin nopeammin ja kaveri horjahti vain hölmön näköisesti. Muutenkin tuntui, että koko vitun kylä oli ihan sekaisin ja kaikki olivat porukoissa liikenteessä, valmiina hakkaamaan kaikki muut. Näin Lanullakin kolme tai neljä humalaista tappelua. Eli ei mitään hirveän isoja mähinöitä, mutta järjetön määrä suunsoittoa. Pitääpä tarkkailla Lahtiblogia taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti