keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Part 2: Jehovalappu.


...Ehkä vain laitan tuosta uuden jakson pyörimään taustalle, ja vaikka piirtelen vähän joutessani, on taas tällainen päivä että jos ei tee mitään hyödyllistä, tulee näköjään vain kirjoitettua ihan helvetisti. Jehovien lapussa oli muuten oikein valideja pointteja älykkyyden alkuperästä, ja marxilaisuuden suhteesta uskoviin: Uskovat olivat kuulema kysyneet marxilaisilta, millainen olisi pitävä todiste jumalan olemassaolosta, ja koska he eivät vastanneet mitään, oli "vastapuoli" päättänyt, että marxilaiset eivät keksineet mitään, koska olivat jo päättäneet etteivät palvele jumalaa, jolloin he olivat kovettaneet sydämensä jumalalle, ja muuta eeppistä. Eikö loogisempaa ole, ettei kukaan huoneessa vain sattunut keksimään yhtään sellaista todistetta, joka ei olisi täyttä paskaa kun sitä alkaa tutkia vähän lähemmin? "he yksinkertaisesti alistivat järkensä tahdolleen ja kieltäytyivät katsomasta mitään todisteita". Onko ollut jotain todisteita, jos nyt nipsitään se tuhannen vuoden aikana kirjoitettu ja editoitu kirja pois kuvioista? Ihmisäly? Niin tuolla ehdotetaan. Ateistit olettavat, että kaikki järki on tullut elottomasta pisteesta alkuräjähdyksessä, uskovat tietävät että kaikki viisaus on osa jumalan suureen viisauteen pääsemisen yhteyttä. Eikö tällöin tätä viisautta pitäisi olla kaikessa jumalan luomassa, kaiken, mitä se on pullauttanut ulos, pitäisi loogisesti olla saman pituisen narun päässä arkkityypistään? Jumala, joka on luonut kaiken viisauden, ja josta kaikki ihmisen viisaus ammentaa, on yhtä olemassa kuin meidän viisautemme, niinkö? Koska tällä periaatteella meidän viisautemme = jumala, ja siinä vaiheessa on melko sama, kumpi on luonut toisen, koska ne molemmat tulevat ulos ihmisen suusta, ihmisen tajunnasta, ihmisen ymmärryksestä. Näinpä kaikki se viisaus, mitä ihminen tekee, on jumala, kaikki SE jumala on nimenomaan IHMISEN luomaa. Jos tahdotte leikkiä sanoilla ja väännellä merkityksiä, väännellään, kyllä minä sitäkin jaksan ja osaan tehdä.

Simppelein ratkaisu nyt kuitenkin on, että kaikki potentiaali kaikelle mahdolliselle on ollut olemassa alkuräjähdyksessä, ja entropian lakien mukaisesti kaikki pyrkii kokoajan yksinkertaisesta monimutkaiseen, päästen lopulta väistämättä johonkin niinkin monimutkaiseen, kuin ihmisaivot ja ymmärrys itsestä. Se voi vaikuttaa käsittämättömältä, enkä väitäkään tietäväni, missä pisteessä ymmärrys ja heijastelu on tullut mukaan ihmisyyden peruspalettiin, voin vain sanoa olevani siitä kaikesta ihan helvetin kiitollinen, koska tiedän että voisi olla toisin, ja tiedän etten välttämättä olisi mitenkään päin olemassa, jos koko minun hedelmöittämistäni edeltävässä hormoonilotossa ja sen jälkeisessä geenilotossa olisi mennyt yksikään asia eri tavalla. Uskon myös, ihan puhtaasti mutupohjalta, että uskonnolla on ollut tärkeä merkitys ihmisen symbolisen hahmottamisen ja myyttien kehittymisen alkuvaiheissa, se on ollut jonkinlaista pre-tiedettä, joka on auttanut tajuntaa kehittymään ja hahmottamaan maailmaa ympärillä myös jonain muuna, kuin minä se meille näyttäytyy. Ja siitä on lähtenyt kaikki taide ja kulttuurinen evoluutio. Mutta tämä kaikki tapahtui varmasti jo ennen kuin juutalaisuudesta, islamista tai kristinuskosta on ollut puhettakaan.

Ehkä uskonnotkin käyttäytyvät nuoruuden vimmassaan kuin kakarat, yrittäen käännyttää kaikkea puolelleen ihan vain silkan voiman kautta. Vanhemmat, vakaasti omilla jaloillaan seisovat uskonnot taas katselevat nuorten koheltamista etäältä ja antavat välillä opettavaisia korvatillikoita.  Tärkeitä aseita tässä suuressa uskonnollisessa sodassa on tietenkin aina pelon ja epävarmuuden luominen, seksuaalisuuden ja vapauden demonisointi ja ihmisen henkinen mutilointi. Toki läheskään kaikki seurakunnat eivät tee sitä mitenkään pahuuttaan, se on vain kirjoitettuna niin syvälle hyvän käsitteeseen, etteivät he itsekään tunnista sitä.  Silti löytyy liian paljon uutisia vaikkapa vanhoillis-lestadiolaisista seurakunnista, joissa lapsia käytetään seksuaalisesti hyväksi ja ihmisiä tuhotaan henkisesti. Se on jotain sellaista, jota kenenkään ei pitäisi hyväksyä missään olosuhteissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti