sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tapaus Randy Blythe

Lamb of God ei soittanut Tuskassa, koska Randy Blythe on vielä jumissa Tsekeissä kuolemantuottamuksesta epäiltynä, käytännössä siksi että pankit aukeavat vasta maanantaina, eikä jo maksetut takuurahat siirry tililtä toiselle ennen sitä. Byrokratia on olemassaan aina kaikin puolin hieno asia, etenkin kun se ilmenee tällaisessa muodossa. Silti se ei tässä tilanteessa ole eniten minua ihmetyttävä asia, vaan se miten karma toimii. Katsoin eilen pienen pätkän, jossa oli kuvattu Blythea odottelemassa jonkinlaista ratkaisua tilanteeseen. Ei siinä hippiä mitenkään kauheasti hymyilyttänyt. Saattoi olla melkoinen itsensä heijastelun paikka, etenkin jos koko homma tuli miehelle yllätyksenä vasta nyt, kun he parin vuoden jälkeen saapuivat Tsekkeihin. Ne harvat, jotka siis eivät vielä tiedä mistä on kyse, joku sekopää koitti tulla lavalle riehumaan, kahdesti järkkärit estivät ja kolmannella kerralla Blythe tönäisi hänet pois lavalta, käsittääkseni pienen käsirysyn jälkeen. Sekopää löi kallonsa ja kuoli myöhemmin.

Ainakin takavuosien dvd-dokkarin perusteella Randy Blythe on kännissä pienestä suuttuva ja väkivaltainen, äkkipikainen kaveri, jota saavat olla niputtamassa jopa omat bändikaverit, kun mies sille päälle sattuu. Uskon että tällainen temperamentti on hänelle siis jokseenkin luonteenomaista, ja sen hallitsemiseen on tultu pitkä ja vaikea tie. Silti, viimeaikoina olen lueskellut miehen haastetteluita, ja hän vaikuttaa helvetin paljon tasapainoisemmalta ja kykenevämmältä samastumaan muihin ihmisiin. Eli olen olettanut hänen saavuttaneen jonkinlaisen mielen rauhan ja yhteisymmärryksen itsensä ja taustansa kanssa. En tiedä, mikä tilanne on ollut vuonna 2010. Blythen ilme tuntui puhuvan jotain sen suuntaista, että hän toivoi tietyn elämänvaiheen olevan jo taakse jäänyttä elämää, ja nyt hän koki sen tulevan takaisin yhtenä äkillisenä väläyksenä. Tämä kaikki on siis pelkkää spekulointia, en ole koskaan tavannutkaan ihmistä, eikä minulla ole mitään tietoa tai ymmärrystä asiasta. Kenenkään ei siis pidä levitellä mitään tästä tekstistä minkäänlaisena tietona. Pienemmässä mittakaavassa olen kuitenkin ollut tuossa tilanteessa, jossa viha ei enää kannakaan yli jokaisen rotkon ja kuilun, ja on pakko kehittyä ihmisenä. Pakko mennä eteenpäin, jättää suurin osa siitä vihasta rannalle kihisemään, koska muuten olet autiolla saarella yksin sen kanssa, ja se on helvetin kuluttavaa seuraa.

Kun riittävän pitkään kulkee kylvämässä vain vihaa ja negatiivisuutta, se tulee takaisin. Näin uskoisin sen menevän. Vittuilet jollekin, ja varis paskantaa päähän, hakkaat ihmisiä ja joku niistä kuolee. Blythen tapaus on toki erilainen, koska en usko että hänen tarkoituksenaan on ollut tuottaa kuolemia yhtään kenellekään, ainakaan oletettavasti fanilleen. Tiedän keikkatilanteitten olevan melkoisen kaoottisia, eikä siinä välttämättä ole aikaa ajatella. Tuollaisissa isommissa piireissä fiilis on varmasti se, että eihän se artistikaan tule sun toimistokonttoriin huutamaan sulle ja tönimään sua kun koitat tehdä töitä. Soittajat ovat siellä duunissa. Meikä ei kyllä koskaan osaisi ajatella niin, vaikka saisi siitä kuinka paljon rahaa. Meikä olisi aina jossain meditaatiokokouksessa, josta vain maksettaisiin mulle vitusti fyrkkaa. Lamb of God nyt kuitenkin pääsee jatkamaan kiertuettaan, pahemminkin olisi tietysti voinut käydä, ja voihan sitä tietysti vielä käydäkin, mutta ei ainakaan nyt. Varmasti kyllä laulajalle melkoinen reflektion ja elämän satunnaisuuden pohtimisen paikka, ja monelle Tuskassa hikoilleelle vitun iso pettymys. Itse en ole jaksanut viimeisimmästä levystä innostua, vaikka edellinen Wrath vielä ihan hyvä olikin. Tuntuu jämähtäneen ehkä vähän turhan tehokkaasti paikalleen, kun tässä ajassa kaikki odottaisivat taas vähän kaikkea. Ketään ei voi miellyttää, ehkä hyvä vaan etteivät yritäkään. 

Loppuun vielä kevennys yhdestä siisteimmistä hetkistä pullonheittelyn pitkässä ja ankeassa historiassa.


2 kommenttia:

  1. /watch?v=542EmJfqD_I Tosta sitä voi katsoa ainakin jotain käsirysyä jossa Randy on osallisena, ihan bändin sisäistä selvittelyä. Eihän sitä ole kieltäminen, että Randy syytön olisi, mutta en nyt ole itse ihan varma siitä että Randy aivan täysin provosoimatta tätä fania tönäisi.

    VastaaPoista
  2. Ei se välttämättä tajunnut edes tönäisseensä koko jätkää, ja sehän tekis siitä varmasti vielä paskemman tuntusen homman. Ton kokoluokan hommissa perustilanne on kuitenki se, ettei lavalla ole ylimääräsiä

    VastaaPoista