torstai 21. kesäkuuta 2012

Tripping..

Kävin tuossa taas puistossa kuuntelemassa Neurosista ja trippailemassa, Katselin siinä pienen sillan alta virtaavaa vettä ja siinä killuvia asioita, ja ajattelin sitä isommassa mittakaavassa. Luonnosta on helppo kaivaa vertauskuvia, koska kaikki siellä etenee luonnon lakien mukaan, ja jos laki on luonnossa kaikille ja kaikelle sama, sen täytyy mahdollisesti toimia ja koskea kaikkea muutakin vastaavalla tavalla toimivaa. Vaikeinta on vain löytää oikeat lait osumaan yksiin oikeiden tapahtumien kanssa. Kun katselin, miten vesi virtasi nopeasti, mutta siinä lilluvat hyönteiset, siitepöly, oksat, lehdet, kaikki kulkivat erilaisella nopeudella, riippuen koostaan ja painostaan, en voinut olla miettimättä sitä jonain ajan vertauskuvana.. Aika pommittaa meitä koko ajan järjettömällä nopeudella, mutta me kaikki olemme siinä toisistamme riippumatta eri tavalla kulkevia kappaleita. Meidän liikkeeseemme ei vaikuta mikään muu, kuin meidän ominaisuutemme. Jos liikut nopeammin, aika tuntuu kulkevan hitaammin ympärillä. Niinhän se on käsittääkseni todistettukin olevan.

Fiilistelin siinä aikani, ja säpsähdin hereille, kun takanani jyrähti valtavan suuri koiran murahdus, se oli ehkä matalin ääni jonka olen koskaan kuullut tulevan ulos koirasta, ja olin enemmän ihmeissäni siitä äkillisestä äänestä, kuin siitä että päätä kääntäessäni näin minulle murisevan tanskansdogin. Ojensin käteni sille ja se haistoi ja rauhoittuikin saman tien. Se kävi viereen makoilemaan ja vähän ajan päästä jostain tuli sellainen ihan nätt tyttö joka vihelsi koiran takaisin ja hymyili anteeksipyyntönä. Koira oli ainakin kaksi kertaa tyttöä isompi, mitähän helvettiä se olisi tehnyt jos se koira olisikin repinyt multa käden irti? Ei sillä että se olisi edes käynyt mielessä, ei eläimet meikälle pahaa tee. Enkä minä olisi tehnyt sille vaikka se olisi repinytkin kädet irti. Eihän sille olisi mitään mahtanutkaan. On aina hauskaa, kun jossain keskusteluissa ihmiset ottavat esiin hypoteettisen "kyllä mä tappaisin eläimen jos se uhkaisi mun henkeä" keskustelun. Mitähän eläintä ne mahtavat tarkoittaa? Jos metsässä vastaan tulee eläin, joka on sinua pienempi, se ei luultavasti yritä tappaa sinua. Jos se taas on sinua isompi, tai pienempi eläin jolla on kyky tappaa sinut, sinulla luultavasti ei siinä välissä ole paljoakaan sanottavaa. Toisaalta jos siinä taas halutaan vaan leikkiä ajatuksella tappamisesta ja omista henkisistä kyvyistä siihen, niin voin sanoa että monet tappavat helpommin kuin luulevatkaan, ja ne jotka luulevat tappavansa mitä vaan, voivatkin olla niitä, joilla ei kantti kestäkään.

Itse en tiedä pystyisinkö tappamaan mitään ampiaista isompaa, ellei se olisi täysi mulkku kaikkea muuta elävää kohtaan. Tällä argumentilla saisi mielestäni  antaa jokaisella vastaantulijalle vaikka yhden vapaatapon johonkin snägärikaratekaan, joka vaan tahtoo aiheuttaa pahennusta hakkaamalla pienempiään. Henkipattous, mikäli ko. ihminen käyttäytyy toistuvasti muita ihmisiä kohtaan paskamaisesti. Sillä saataisiin nämä ihmistorpedot parantamaan tapansa, tai sitten niistä pääsisi eroon, ja yhteiskunta voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti