keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Tätähän tämä taas on. Tervetuloa kotiin.

DNA on poissaollessani muistanut minua tietääkseni tasan yhdellä laskulla, joka herätti lievää hilpeyttä.
En kyllä jätä tätä laskua maksamatta, ensinnäkään siksi, että kerrankin lähettivät minulle laskun, joka minulla on varaa maksaa, ja toisekseen siksi, että hommassa on kuitenkin se juju, että jos ei tuo nolla euroa ole vaihtanut omistajaa päivämäärään mennessä, ne iskevät minulle muistutuslaskun, joka maksaa viisi euroa. Että kyllä, todellakin ilolla maksan DNAlle nolla euroa.

Rahattomuus jaksaa kyllä vituttaa koko ajan yhtä paljon. Olisi ehkä korkea aika käydä juttelemassa jonkun kanssa tästä elämästä, koska ei oikeasti ole juurikaan motivaatiota mennä enää syksyllä kouluun askartelemaan vähän lisää, kun ei tällä hommalla pysy hengissä. Vapaudella on hintansa, joka tekee sinusta kaikkea muuta kuin vapaan yhteiskunnassa, jonka keskiössä pyörii raha. Kuulin myös, että sossuakin vissiin saa korotettuna, jos on ongelmia huumeitten tai päihteitten kanssa, mikä omaan korvaani kuulostaa kyllä vitun tyhmältä, mutta kaikkea muuta kuin yllättävältä tässä maassa. Ilmankos nisteillä ja juopoilla onkin aina rahaa olla pihalla päästään, meikä joutuu sitten vaan nälissään tuijottelemaan punaisia seiniä ja trippailemaan alhaisesta verensokerista.

Toisaalta olen vain onnellinen siitä, että saan tässä laittaa vuorokausirytmit vituiksi ja nauttia musiikista täydellisesti ensimmäistä kertaa kuukausiin, mutta toisin kuin monet teistä, minä en ole kovin montaa kertaa aiemmin ollut 140 euroa velkaa ihmisille. Koska olen kuitenkin sen verran jopa työhönkin "moraalisesti" suhtautuva otus, että tahdon töissä ollessani tehdä töitä, enkä olla tiellä, en tahtoisi tehdä jotain paskaa, jossa vain nollataan kellokortti kädessä, kytäten minuutteja. Myös velkojen suhteen minulla on ns. nollatoleranssi, eli tahdon hoitaa ne pois mahdollisimman nopeasti. Nyt vain näyttää rahantulo niin minimaaliselta koko kesän, etten mahdollisesti voi saada niitä maksettua ihan heti. Olisiko elämä vähän siistimpää, jos se olisi toimeentuloa eikä selviytymistä? Olisi. Tililtäkin hävisi jotenkin mystisesti 7 euroa kun piti mennä ostamaan uutta paskavihkoa, jäi sitten kassalle, kun ei rahat riittäneet siihenkään. Vituttaa. Laitanpa Feastemin World Deliriumin soimaan..

2 kommenttia:

  1. Mä saan puhelinlaskun DNA:lta about kerran vuodessa due to lack of friends. Oon huomannut et introverttina oon huomattavasti vähemmän köyhä!

    Mut joo, raha on paskaa, eikä se kasva puissa.

    VastaaPoista
  2. Taitaapa nuo multakin olla ainoastaan kuukausimaksuja, nyt pitäis laskea kun suljin turhan mokkulan, sen jälkeen ne varmaan nollassa pysyykin..

    VastaaPoista