lauantai 30. kesäkuuta 2012

Nistit... FUCK!

Mikä vittu siinä on, että aina kun käy Helsingissä katsomassa nistejä,saa kotimatkalla Lahden läpikin pällistellä niitä enemmän kuin tavallisesti? Nistit ylipäätään ovat mielestäni helvetin raskas ihmisrymä, ja näiden suhteen Helsinki, ja etenkin bussimatka Kallion läpi on kuin turisteille järjestetty kiertoajelu apinahäkissä. Toki siellä ajatellaan, etteivät ulkopuoliset vaan kässää sitä raffii striit laiffii jota siellä joutuu elämään, mutta kun ei se ole edes mikään oikea ghetto. Sisäsuomesta löytyy ghettoutuneita kaupunginosia, jostain Joensuusta voi hyvinkin löytyä jotain ghettoa, ja Lahdessa on Liipola ja Mukkula. Helsingissä nistitkin ovat jotenkin pinnallisen oloisia, ne ovat tarkkaan pukeutuneet nistiuniformuun, urheilullisiin verkkareihin ja aurinkolaseihin, lippikseen, sekä tietysti kauluspaitoihin. Tatuoinnit keskittyvät lähinnä sormiin ja silmien ympärille, kuosi on kova kellonajasta riippumatta. Kun tulin Lahteen, heti kaupungintalon puiston kohdalla vastaan tepsutteli ensimmäinen porukka epäilyttävästi E.Tn näköisiä kavereita, joilla oli huput vedetty tiukalle niin, että vain aurinkolasit ja nenät olivat näkyvillä, ruudullisen kauluspaidan liepeet lepattivat hupparin helman alta.

Eilen koko Helsinki tuntui kaupungilta, joka vain odottaa jännittyneenä pääsevänsä ryyppäämään, mutta ei baariin päästessäänkään ole oikein innoissaan mistään, kuin korkeintaan näön vuoksi. Lähdettiin jo ennen yhtä Espooseen lepäilemään, mutta en nukkunut koko yönä. Päivällä sitten vähän lattialla ja patjalla sen vapautuessa.  Kun tulin Lahteen, tämä vaikutti kaupungilta, joka bailaa ilman mitään syytä, ihan vain sekoilemisen ilosta. No, sellainenhan tämä nyt onkin. Sekopäitä riehumassa omissa piireissään, omissa lähiöissään omille kavereilleen, ja kaikilla on enemmän tai vähemmän hauskaa, kunhan eivät törmää keskenään. Ja sitten on Ahtiala. Lahtea tuntemattomille pitänee kertoa vähän Ahtialasta. Lahdessa on näitä huonommin pärjääviä asuinalueita, ja sitten on Ahtiala. Ahtialassa eivät Suomen tai gravitaation lait juurikaan päde, ja etenkin lauantaisin erinäiset objektit saattavat levitoida Siwan ikkunan läpi. Samanaikaisesti mystisesti on huomattu alkoholin ja tupakan levitoivan ulos ikkunasta. Ahtiala ja Nastola yksin ovat varmaan nostaneet Päijät-Hämeen henkirikostilastojen mustaan kärkeen. On siellä toki omakotitalojakin, perheellisiä ihmisiä, mutta missäpä ei olisi? Tavallisesti nämä perheet taitavat kyllä duunailla monenlaisia hämärähommia päivätyönsä sivussa.

Kävin vähän istahdettuani Siwassa tuossa vieressä, ja siellä oli joku nahkatakkijätkä, pöhinöissä kuin Jason Statham Crankeissä, kokeilemassa karatemuuveja ilmaan ja laskemassa pullokolikoita. Kaiken jälkeen osti kuitenkin sitten vain yhden jäätelön, mutta nätisti esitteli kassalla takkinsa sisällön pyytämättä, ettei vain ollut pöllinyt mitään. Pihalle astuessani joku toinen nisti siinä kerjäsi paria euroa, heitin 50 senttiä joka sattui olemaan kädessä, ei KELAkaan sulle täyttä vuokraa maksa. Eikä sitä rahaa sitä paitsi ollutkaan enempää, kai minä olisin muuten vielä taluttanut sen kotiinsa ja tehnyt sille hernekeittoakin. Saatana. Nyt ajattelin väsyä, käydä suihkussa, miksailla ehkä vähän biisejä ja mennä nukkumaan. Tulipa taas nähtyä liikaa kaikenmaailman hapentuhlaajia ja muita sieluttomia muoviämpäreitä. Vittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti