keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Saatananpalvontaa ja muita paskoja uutisia.

Mennessäni tuossa sitten lueskelemaan kirjastoon, sattui silmiin tämä Auerin tapauksessa esiin nostettu Keijo Ahorinta, tarkemmin sanoen hänen varmasti "pätevä" teoksensa Vihan Evankeliumi, jonka keskiössä siis oli saatananpalvonta. Kirjasta kertoo jotain se, että se oli "uskontotieteidenkin" alla sijoitettu tämän surullisen kuuluisan "Kuoleman Kauppiaan", Riku Rinteen mestariteoksen viereen. En siis ottanut sitä edes lähdössä mitenkään vakavasti, mutta se, mitä sinne sisään oli saatu mahtumaan oli vielä hämmentävyydessään suunnilleen samalla viivalla Tompan kirpparilta löytämän vanhan maantiedon kirjan kanssa. Kokemus saatananpalvonnasta tuntui rajoittuvan itseään viilteleviin teinityttöihin ja yhteen turhautuneeseen nuoreen, joilla kummallakaan ei siis suoranaisesti ole mitään tekemistä SAATANAN kanssa, vaikka 90-luvulla olikin muotia kaivaa se esiin aina, kun piti etsiä oman pään ulkoisia attribuutioita selittämään omaa saamattomuutta ja laiskuutta. Nykyajan SAATANA on lama, joka toimi SAATANANA myös sitten 90-luvun puolivälistä eteenpäin. Kirjassa oli aivan vakavissaan käsitelty esimerkiksi H. P. Lovecraftin kirjallisuus (joka siis on täysin fiktiivistä, mikäli se jollekin tuli yllätyksenä), roolipelaaminen ja kaiken mustaksi värittäminen olennaisina ja keskeisinä osina saatananpalvontaa. Ohessa lainaus tytöltä, joka kulki kirjassa nimimerkillä Black Shadow:


"Mää en tykkää Jumalasta. Oon rukoillu SAATANAlta vihaa....Yx päivä sain jonku ihme kohtauksen ja revin ihoo kynsillä rikki. Viel on jäljet... Kamut sanoo et mä olen muuttunut!"

Enkä mä edes jauha paskaa, katsokaa vaikka:

Varmasti kertoo syvistä henkisistä ongelmista, mutta varsinaisen saatananpalvonnan kanssa tuolla ei kyllä ole mitään ovin suoraa yhteyttä. Toisaalta saatananpalvojat nyt käytännössä ovat harvoin muuta, kuin itseään tai muita viilteleviä teinejä, joilla saattaa jämähtää henkinen kriisi vähän päälle, ja sitten ollaan vielä pitkälle kolmekymppisinä sen black metal bändinsä keikalla ja viillellään teatterimielessä parit pikku haaverit käteen tai rintaan, ja saadaan siitä sitten pieni kohu jossain iltapäivälehdessä, kun kukaan ei ajatellut lapsia siinä silpomisen ja saatananpalvonnan ohessa. Tuon kirjan kirjoittajalla kuitenkin on erään ulkopuolisen lähteen mukaan kuitenkin vahva käsitys siitä, että SAATANA kulkee maailmassa sorkat kopisten ja kuolemalta ja surulta löyhkäten saastuttamassa ihmismieliä ja aiheuttamassa vaikeuksia ja kiusauksia. Eli on nostettavissa uskonnollissekoomuksellisessa skaalassa tasolle Paavo Järvinen.


Muutenkin on ollut melko villi uutispäivä, bakteerit on karkailleet laboratoriosta tappamaan ihmisiä silkkaa pahuuttaan, mikä herätti heti itselläni vain suoraan verrannollisia yhteyksiä jonkun biologisen Tshernobylin (as in propaganda-aseena, nopeasti ko. onnettomuuden jälkeen venäläiset esittelivät uusia ydinohjuksia, joita niillä oli ihan vitusti, ja joista jokainen oli "pahempi, kuin tuhat Tshernobyliä") väsäämiseen. Internet-kansa vaatii jäkis-Kummolan eroamista, mikä toisaalta kuulostaa melko hyvältäkin idealta, mutta ei kyllä onneksi ole internet-kansan päätettävissä. Internet-kansa kun koostuu pääasiassa mielenterveydeltään hyvin epävakaista yksilöistä, joiden elämän keskeinen sisältö on lähinnä muodostaa sellaisia käsitteitä, kuin internet-kansa tai nettifoorumi. Kuvaavaa on se, että olen linkittynyt  kolmeen (3) internet-forumiin. Olen muuten huomannut surukseni sen, että huolestuttavan usein uutisiin alennutaan lainaamaan foorumien nimimerkkejä, vielä tavallisimmin joitakin todella ahdistavan kliseisiä ja paskoja murjaisuja. Journalismin taso on tänä tuottavuuden ja nopeatempoisen verkkoelämän aikana niin alhaalla, että taas yhden päivän uutisvirrassa uiskentelu riittää kertomaan, miksi minua ei kiinnosta tehdä sitä oikeastaan koskaan. Pohja tulee vastaan liian nopeasti ja kuivattelussa menee liian kauan. Pitäkää tunkkinne, minä luen mieluummin melkein sata vuotta vanhoja dystopioita, jotka alkavat olla tämän päivän yleisen käsityksen utopioita. Se on aika pelottavaa.

1 kommentti:

  1. "Mää en tykkää Jumalasta. Oon rukoillu SAATANAlta vihaa....Yx päivä sain jonku ihme kohtauksen ja revin ihoo kynsillä rikki. Viel on jäljet... Kamut sanoo et mä olen muuttunut!"

    Hyvää settiä taas!

    VastaaPoista