torstai 31. toukokuuta 2012

Oulu - Kemi - Tornio

Joka kaupungilla on oma juttunsa. Mitä enemmän pällistelen Epätoivonniemen ikkunoista ulos, sitä enemmän tajuan Oulun jutun olevan Kauko Röyhkä. Kaikki näkymät joka suuntaan siinä kaupungissa on kuin suoraan Röyhkän biiseistä, fiilis on aivan järjettömän hieno, ja vaikka siellä tuuleekin, niin on ne joet ja ihmiset ja fiilis sen arvoisia. Mietin vakavasti sinne muuttamista, monessa muussa paikassa en ole baareissa nähnyt ensimmäisenä iltana rutiininomaista tulen puhaltelua Rammsteinin tahtiin, ja seuraavana, kuinka selviämistarkoituksessa vettä hakeva mies saa lasiinsa kossua. En edes Lahdessa. Lisäksi yhdessä puistossa oli ihan selkeästi raiskausta esittävä patsas, ainakaan en keksinyt mitään muuta, mitä se voisi esittää.

Joskus kaupunkien omia juttuja ei löydä ikinä, joskus niitä saa etsiä tosissaan. Lappeenrannan juttu on se pikkuvenäjä, masentavuus ja jatkuva itsemurhariski, Järvenpään ghetoissa sain miettiä aika vitun pitkään, että mikä siellä voisi olla hienoa, kunnes istuin leikkikentällä, kuuntelin Danzigia ja katsoin kuinka lentokoneet laskeutuivat Helsinkiin. Siinä oli juuri oikea paikka sellaiseen fiilistelyyn, eikä sitä voi nähdä samalla tavalla vaikka Keravalta. Järvenpää oli siihen touhuun juuri oikealla etäisyydellä. Oulussa on paljon sellaisia erilaisia tasoja ja hienoja juttuja, joista jaksan aina innostua.

Tänään lähdettiin Oulusta junalla Kemiin, josta Feastemin Antti kertoi sen jutun olevan lähinnä se, että sen laidalle pitäisi iskeä kyltti "Welcome to Poland". Ehkä sekin kauhu selviää minulle paremmin ylihuomenna, kun palaamme sinne juhlimaan valmistujaisia, nyt tulimme Tornioon, joka on mielestäni heittämällä yksi maailmankaikkeuden hienoimpia paikkoja. Anarkistinen kaksoiskaupunki, joka ei oikein tiedä miten päin olisi, eikä siksi jaksa paljoa stressata sitä. Lisäksi tämä on tulvimisen ja piisamien kaupunki. Piisamit, jos joku ei tiennyt, ovat heti ahmasta ja vesinokkaeläimistä seuraavaksi siisteimpiä ötököitä, nimittäin ylöspäin. Olen ollut jo monta tuntia Torniossa, mutten ole vielä nähnyt yhtään piisamia. Ajattelin napata muutaman mukaan, ja perustaa Lahteen kaupan, joka on keskittynyt vain ja ainoastaan piisamien, ja eri eläimiksi puettujen piisamien myyntiin. Lisäksi sieltä voi ostaa henkivartijatehtäviin koulutetun, piriin riippuvaisen piisamin, joka hyökkää yllätyksenä ja pyytämättä kenen tahansa liian nopeasti käsiään nostelevan kimppuun.

Huomenna alkaa valmistujaisissa vierailu ja ihmisten sekoilun seuraaminen, jos joku koulusta sattuu tätä lueskelemaan, niin eipä paljoa paina teidän neljän tunnin ohjaukset, meikä pyörittelee täällä yksin päälle kymmenen hengen ryhmiä yö toisensa perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti