tiistai 24. huhtikuuta 2012

The Revelation of the buuulllshit

Grindcore Finlandille linkittivät dokumentin, joka lupasi tarjota vaihtoehtoisen näkemyksen historiaan, kyseenalaistaa sitä ja tarjota vastauksia pyramidien arvoituksiin. Mikä on ensimmäinen ajatus, joka kaikille tulee mieleen?That's right. Näitä dokumentteja on nähty jo vaikka kuinka paljon, ja niiden sisältö on aina suunnilleen samankaltaista. Jotenkin tuntuu, että niiden keskeinen tarkoitus olisi vain tehdä pullamössöissään vellova nykyihminen onnellisemmaksi mustamaalaamalla menneisyyden saavutuksia. Ei hätää, vaikka me ei todellakaan osata enää rakentaa mitään noin järjettömän suurta ja ikuista, ei nekään niitä varmasti itse tehneet, ufot auttoi, ja sitten ne tarjosi kaakaon! Tässä jaksettiin puolisen tuntia kasvatella jonkinlaista fiilispohjaa ja järkevää, tieteellistä pohjaa, kunnes sitten rämäytettiin ihan vain yhtenä teoriana muiden joukossa, että hieroglyfit näyttää vähän avaruusaluksilta.

Miten voi olla vaikea käsittää, että vaikka matematiikka ei kiinnosta meitä oikeastaan mitenkään, muinaisissa korkeakulttuureissa oikeastaan kaikki on pyörinyt matematiikan ympärillä. Se on ollut magiaa, se on ollut tiedettä, se on ollut uskontoa, se on ohjannut kaikkea toimintaa, ja sen avulla on saatu rakenneltua niitä nerokkaita rakennelmia, jotka menevät ihan kuin vahingossa kaikki Piin ja Kultaisen leikkauksen mukaan. Se on välttämätöntä, jos tahdot rakentaa jotain noin helvetin isoa, että olet myös suunnitellut sen melko hyvin. Kun asiat on tehty itse, käsin, ilman melkein mitään työkaluja, on luultavasti tahdottu pitää melko tarkkaan huoli siitä, että koko paska täytyy tehdä vain ja ainoastaan yhden kerran. Kun hinkataan ja leikitään 40 auton painoisten murikoiden kanssa ilman pyöriä (muka, uskon kyllä että niillä on voinut olla jotain jo aikaa sitten lahonneita vinssisysteemeitäkin, joista ei ole jäänyt mitään jäljelle.) niin sen homman pitää olla just eikä melkein.

Dokumentissa ihmeteltiin sitä, miten joka puolella maailmaa on osattu rakentaa täsmälleen samoilla keinoilla samankaltaisia rakennelmia, mutta mielestäni yksi aivan looginen selitys on ollut se, että ihmiset ovat oppineet tämän taidon jo ennen kuin mannerten varsinainen eriytyminen on alkanutkaan, ja se taito on kulkeutunut jonkunlaisena uskonnollisena know-howna voodoon ja muun vastaavan ohella.  Onhan meilläkin vielä kaikkia käsittämättömiä uskonnollisia traditioita kirkkojen rakentelujen ja muun vastaavan suhteen, tuhannen vuoden päästä niistä ei välttämättä ole enää mitään hajua, mikäli koko ihmisestä on. Ero on siinä, että meidän kirkkomme eivät kestä, heidän systeeminsä kestivät.

Se ainoa ja keskeinen syy, miksi linkitän tämän dokumentin, on lopun 20 minuuttiia, jossa on luultavasti päästy lähemmäs pyramidien tarkoitusta, kuin koskaan aiemmin. Toki siihen on pitänyt liittää vielä maailmanlopulla pelottelua, kuten jokaisen hyvän Jim-tason dokumentin loppuun, mutta mikäli tuon polar shiftinkin aikaväli on 25 000 vuotta, ja ihmiset ovat olleet täällä noin 170 000 vuotta, niin olisi tämä maailma sitten loppunut jo muutamaan kertaan. Siinä siis esitetään niitä valtaviksi avaruuskelloiksi, joiden avulla ihmiset kykenevät paikantamaan maan universumissa ja ehkä myös määrittämään näiden suurten luonnonmullistusten aikaväliä, jos tietää mistä tähdestä tämä lasku on oikein alkanut. Me emme tiedä, mutta onhan täällä nyt saatana maa jyrissyt ja meret nousseet jo melkein kymmenen vuotta aika tasaiseen tahtiin, että eiköhän se muutos ole tässä jo koko ajan käynnissä, ja se voi hyvinkin jatkua vaikka seuraavat muutama sata tai tuhat vuotta. Ihminen tuppaa dramaattisuuden tarpeessaan unohtamaan, että maailmankaikkeudella ei ole mikään kiire yhtään mihinkään.

Linkki tässä lopuksi, ja jos osaan laittaa oikein, niin suoraan sinne lopun mielenkiintoisiin tykittelyihin, mutta katsokaa koko paska jos aikaa riittää, on se ihan viihdyttävä kaikessa eeppisyydessään. Miinusta ehdottomasti tuollaisista pienistä uskonnollisvakaumuksellisista sävyistä ja I want to believe-meiningeistä.

http://youtu.be/3yUqb0wrxRw?t=1h21m22sEi kommentteja:

Lähetä kommentti