maanantai 2. huhtikuuta 2012

Cut To Fitin bändileiriä päivitetty.

http://cuttofit.bandcamp.com

Päivittelin bandcampin joutessani, sieltä voi nyt kuunnella sekä "A-puolen" Babylon Burnsin, että "B-puolen" Fire Worksin kokonaan. Jälkimmäinen on mielestäni yksi siisteimpiä juttuja, mitä olen koskaan saanut olla tekemässä, se on hämmentänyt monia muitakin kuin minua. Toisaalta se on vain yhden jutun jumitusta koko puolituntisen, mutta silti sinne mahtui niin selkeitä kokonaisuuksia, että sen jakaminen "biiseiksi" oli melko helppoa. Oli hauska katsoa kun Vili aloitti jonkun hasardin rumpufillin, ja sitten seivasi sen ihan viime hetkillä niin että se toimikin loistavasti osana kokonaisuutta. Sanat kirjoitin sitten samana iltana miksailun ohessa, kävin seuraavana päivänä treeniksellä huutamassa ne tuohon Zoomin H4 mikkiin, ja liitin ne päälle. Tietysti joka biisissä oli millisekuntien viive, kun oli aina pieni tauko recin painamisen ja playn välissä, mistä johtuen koko paskan miksaaminen oli ihan vitun anaalista. Mutta nyt olen siihen yleisfiilikseen melkoisen tyytyväinen, ja siksi uskalsin laittaa sen tuonnekin. Sitä saa meiltä vielä keikoillakin vitosella, ja Levykauppa X myy sitä kai kanssa vielä. Sitä on kaikessa hiljaisuudessa mennyt ihan hyvin, ei sitä erikseen mitenkään ole mainostettu, toisaalta ei myöskään sitä, ettei levyn ostaja välttämättä saa rahoilleen odottamaansa vastinetta, kun sieltä ei pauhaakaan blastbeatit täysillä. Koko levyllä on yksi blasti, We Are Slavesissä yhtenä fillinä.

Tuollaisia improvisoituja juttuja olisi kyllä tällä bändillä tarkoitus soittaa lisää, katsotaan sitten aina tilannekohtaisesti, että miten fiksua niitä on julkaista levyllä. Tuokin tehtiin oikeastaan vain siksi, että meillä loppui kaikki levyt, mitä myydä keikoilla, ja tuon tekeminen oli suhteellisen halpaa, omakustanne hinta taisi olla jonkun 360 euroa sadalta kappaleelta, mihin tietysti postit päälle. Luultiin pääsevämme ensimmäistä kertaa levyistä voitolle, mutta X:n kautta meneistä menee puolet niille, joten käytännössä tehdään jokaisella sieltä myydyllä levyllä tappiota 1 euro ja kymmenen senttiä. Arvatkaa kuinka paljon meitä kiinnostaa? Havoc Supremen tekeminen tulee maksamaan varmaankin lähemmäs 600 euroa, eikä sitä silti ole mielestäni järkeä myydä yli vitosella, vaikka kuinka olisin piirtänyt jokaisen kuvan käsin ja runkannut niitä kasaan kuukausitolkulla. Ja kuitenkin riittää, kun niistä saa vain aina sen verta rahaa, että pääsee ajamaan kotiin, tai seuraavalle keikkapaikalle. Eipähän pääse verottajat itkemään massiivisista grindibisnesvoitoista.

Haluaisin soittaa lisää keikkoja. Kaksi viikkoa melkein seuraavaan, vähän meinaa ahdistaa ajatus että niin kauan pitää kuitenkin olla käytännössä reuhaamatta, kun nuo itkee toisista bändeistään. Kai se on itekin hommattava jotain sivuprojektia, ettei tässä käy aika pitkäksi odotellessa, kun  ei tässä pääse huutamaan enää oikeastaan ollenkaan keikkojen ulkopuolella. Se on melko ärsyttävää, toisaalta kun alkaa olla noita keikkoja kuitenkin ihan suhteellisen hyvin, niin huomaa sen metelinkin lähtevän tästä kehosta ilman mitään lämmittelyjä tai ylimääräisiä kuumotteluja. Aina saa jonkunlaista kamaa ulos kuitenkin. Settilistaa voisi korkeintaan vähän tuulettaa, eli ihan siis vaan muistella ajan kanssa, mitä biisejä ei olla soitettu aikoihin ja vetää sitten vaikka niitäkin välillä. Tuossa juuri babylonia läpi kahlatessa kelasin, että joku Born To Be Blind voisi olla taas hauska soittaa. Tai Cock roach. Enpä kuitenkaan muista taas keikalla. Settilistoihin ei kuitenkaan palata ennen kuin on ehdoton pakko, on se kuitenkin aina rajatumpaa hommaa, johon on helpompi rutinoitua. Kivempaa tämä näin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti