lauantai 17. maaliskuuta 2012

PLOOOOOOOOOP.

http://sendthemyourmoney.com/

Täysi support tuolle toiminnalle, jos kopiot mediasta vastaavat arvoltaan alkuperäistä, voi varkautensa maksaa myös digitaalisesti. Tässä tulevina vuosina tulee tapahtumaan jotain helvetin mielenkiintoista tuolla mediateollisuuden rintamalla, ja odotan sitä innolla. Taiteen tekoa se nyt ei kuitenkaan tule lopettamaan, jos tekijänoikeusjärjestöt eivät voisikaan kerätä "taiteen tekijälle", usein jollekin vitun pikkutakkiläskille jossain ameriikan maalla, helvetillisiä kasoja rahaa kotipihalle. Kyllä ne todellisen taiteen tekijät tekevät sitä ilmaiseksi nytkin, meillä on kadut täynnä taiteilijoita, joiden hiomaton ja brutaali taito pesee suurimman osan kaikista valtion tuella pönöttävistä kissan kusella maalailijoista. Yksi näistä ja mielestäni parhaimpia katutaiteilijoita on samaan aikaan kanssani sivarissa ollut Otto Maja. Mielenkiintoinen kaveri, jolla oli linja valmiina jo silloin, opetteli piirtämään vähän yksinkertaisempia juttuja, ja nyt se vetelee kaikkea ihan käsittämättömän siistiä. Koitin löytää kaverin, jotta voisin onnitella häntä, mutta sivut on nurin, eikä sitä löytänyt enää teinigalleriastakaan, niin täytyy toivoa, että kaveri googlailee itseään ja törmää tekstiini joskus: Otto, olet vitun hyvä jätkä ja teet ihan saatanan hienoa jälkeä, hats off!


Lisää helvetin hienoja jätkiä on etenkin Lahti pullollaan, en tiedä miten paljon ne haluaa nimiään internetiin leviämään, mutta hiljainen hyväksyvä nyökkäys lähtee kyllä moneen suuntaan. Etenkin Rässirikulle, joka löysi siitä hommasta itselleen ihan uuden maailman, jossain vaiheessa vähän suretti, kun se ei enää soitellut mitään ja alkoi vähän mökkihöperöityäkin. On helvetin tärkeää, että ihmiset saavat pistettyä itseensä jonkun haavan, joka saa vuotaa pahaa verta pois läpi elämän. Minut on kyllä tökitty täyteen reikiä, mutta eipä täällä taida suonissa paljon muuta kiertääkään, kuin pahaa verta. Kaikki itse tekeminen on aina rehellisempää ja ennen kaikkea helvetin paljon kiinnostavampaa, kuin joku massakoneistolla tuotettu, optimaalisten markkinavoittojen perässä tarkkaan tehty kappale, jonka pituus, rytmi ja aihepiiri osuvat tietyn alueen sisään, jotta se tavoittaa mahdollisimman monia kuulijoita, jotka samastuvat kappaleeseen riittävästi ostaakseen artistin levyn. Tai ainakin maksaakseen mp3-latauksesta.

Viime yö todisti minulle sen, minkä olen tiennyt kyllä todeksi, mutta josta minulla on aikanaan ollut epäilyksiä: Robin Williams on yksi tämän planeetan kovimpia jätkiä. Jos teillä on puolitoista tuntia aikaa, katsokaa miehen standup-pläjäys Weapons of Self Destruction, aivan saatanan kovaa kamaa alusta loppuun:


Mitään oikeaa asiaa mulla ei ollut. Paitsi se, että löysin viime yönä kainalostani möykyn, ennen kuin tajusin että se on mitä luultavimmin turvoksissa oleva imusolmuke. Mutta ensimmäiset kolmetoista sekuntia olin varma että se on level 10 syöpä, enkä herää aamulla. Niin ihmismieli vain toimii, ensimmäinen ajatus, joka sinussa herää kun löydät klimppejä sieltä missä niiden ei pitäisi olla, on se ettet herää enää seuraavana aamuna. Se on vain vähän ikävässä kohtaa, kun pitää koko ajan nyt kävellä kuin olisi jotkut appelsiinit kainalossa, ja varmasti saan turpaani jos lähden tuonne pihalle kävelemään tällä tavalla. Jos pidän vain vasenta kättä ylempänä, se näyttää siltä kuin olisin koko ajan melkein moikkaamassa jollekin, mutten oikein tietäisi kenelle. Nyt pitää mennä tekemään jotain muuta, olisi jo nälkä, mutta ei rahaa. Äidinkin pitäisi tulla käymään kohta, ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti