torstai 4. elokuuta 2011

"Pelkäätkö uutta taantumaa?"

Näin kuului Helsingin Sanomien gallup-kysymys tänään. Itsessäni se herätti hetkellistä hilpeyttä, koska olen käsittänyt, ettei se edellinenkään ole oikeastaan ohi, vaikka kaikki presidentit ja valtiovarainministerit ovat kilpaa hihkuneet onnesta, kun on päästy lamasta. Taisivat nuolaista ennen kuin tipahtaa, ja heti, kun oma nahka näytti hetkellisesti olevan pelastettu. Tyypillistä toimintaa sille kädelliselle, joka kulkee maan päällä ihmisen nimellä. Itse näen asian niin, että huippu tuli nyt vastaan, kupla puhkeaa, ja muutoksia on tehtävä, jos rikkaat tahtovat pitää rahoistaan kiinni. Ja arvatkaa vain, tahtovatko rikkaat pitää rahoistaan kiinni? Ei rahan syytäminen laivan pohjassa olevaan reikään sitä reikää tuki, vesi kun tekee näistä euron seteleistä sellaista ikävää mössöä. Euromaita voidaan tukea ihan niin paljon kuin Katainen vain tahtoo sinne rahaa laittaa, mutta se ei ihan oikeasti ainakaan meidän maatamme tule rikastuttamaan, kastelee vain meidänkin rahamme.

Käytännössähän koko meidän systeemi perustuu sille amerikkalaiselle kusetukselle, joka tämän suuren kapitalistisen nousumme alkuvaiheessa teki muutamista amerikkalaisista ihan helvetin rikkaita, koska heillä oli käytössään ammatti-ihmisiä, jotka kiersivät verot ja siirsivät varoja tileiltä toisille, kusettivat ja tekivät silmänkääntötemppuja ja rikastuivat siinä sivussa itsekin. Nyt kaikki firmat ovat muutamien isompien firmojen omistuksessa, ja kaikki media ajetaan käytännössä näitten muutamien firmojen filttereitten läpi. Siksi natseilla on sarvet, terroristeilla turbaanit päässä ja sapelit vyöllä. Noin niin kuin karkeasti ottaen. Nyt sitten kuvitellaan, että tyhmiä ihmisiä voidaan lypsää ikuisuuksiin, kasvu voi jatkua äärettömyyksiin jos kaikki vain puhaltavat yhteen hiileen. Mutta kaikkipa eivät tahdo puhaltaa yhteen hiileen. Ihmiset ympäri maailman ovat alkaneet huomata, että jossain kulkee raja. Joka puolella maailmaa ihmiset ovat nousseet kapinaan, eivät toki ainoastaan talouden takia, mutta etenkin Euroopassa juurikin tästä syystä. Koska paremmassa osassa olevat eivät tahdo maksaa omia virheitään omasta pussistaan, se tulee meidän maksettavaksemme elintarvikkeitten ja verojen osalta. Asiaa ei helpota se, että poliitikot pelkäävät tehdä mitään oikeita ratkaisuja siinä pelossa, että markkinat reagoivat, ja talous kusee. ELI: on siirrytty aikaan, jossa suusyritykset sanelevat valtioille miten toimia. Tämä ei ole terve systeemi, koska valtiot eivät palvele kansalaistensa etuja, vaan yritysten, sijoittajien, ja selkeästi parempiosaisten etuja. Tässä tilanteessa on turha ihmetellä eriarvoistumista ja kansalaisten tyytymättömyyttä nykyiseen systeemiin. Kaikki se viha on täällä nyt vain helvetin epäfokusoitunutta, ja osoitettu turhautumisen partaalla tähän maahanmuuttokysymykseen, joka mielestäni on kyllä pienimpiä ongelmia, joita meillä nyt olisi pohdittavana.

En ole perusvasemmistokommaripökälepäähippi, saman verran paskaa näen sekä vasemmalla, että oikealla. Se tekee houkutuksen sanoutua irti kaikesta ihmisen nykytoiminnasta aina vain suuremmaksi, mennä takaisin Pertunmaalle, johonkin vitun metsään viljelemään perunoita ja metsästämään jäniksiä ruoaksi. Olisin varmasti onnellisempi, mutta kuten kapitalismi tarvitsee työttömyyttä, tiedän itsekin tarvitsevani tämän maailman turhuutta ja tyhmyyttä, koska se ajaa minua eteen päin ja toimii polttoaineena kaikelle tälle tekemiselle. Tai vitustako minä tiedän, josko alkaisinkin tehdä parempia biisejä kun istuisin vaan jossakin kuistilla soittelemassa kitaraa, haulikko vierellä häätämässä kaikki satunnaiset ohikulkijat Ranchilta pois. Who knows, who cares.

2 kommenttia:

 1. http://i645.photobucket.com/albums/uu171/exilefruit/6KYJLR4DZCOOXXMWKP2D3RO5KISXALWQ.png

  Mulle nykypäivän meno on kuin musiikkipiirileikki: Joku jää aina ilman tuolia. Kaikki nauraa Kreikalle, mutta kohta se tuoli voidaanki viedä Suomelta alta. Käytännössä se on vain ajan kysymys. Ite haluaisin olla osa muutosta ja muuttua myös itse ihmisenä "epäitsekkääksi".
  En suostu hyväksymään väitettä että "ihminen on luonnostaan ahne joten ei kannata tehä mitään hyvää". Musta tollanen on paska puhetta. Ihminen voi muuttua epäitsekkäämmäksi kuin mitä on ollu. Mä pystyisin hyvin menemään metsään viljelemään perunoita ja juomaan vettä sen verran kuin tarvitsen.
  Tällä hetkelläkin turhauttaa maailman kyyninen ajattelutapa että tekis mieli räjähtää.-
  Eipä mulla muuta.

  VastaaPoista
 2. Niin on, ihminen on epäluuloiseksi ja epätoivoiseksi ajettu maailmanloppua odottava häkkieläin. Me odotetaan sitä nyt niin paljon, että voisi luulla meidän haluavan sitä. Mutta siltikin tiedän, että ihmiset on olleet ihan samanlaisia ainakin viimeiset kaksi vuosituhatta, ja maailmanloppu ei ole tullut minnekään, vaikka koko ajan mennään synkempään suuntaan, joten olisiko aika kaivaa pää itsesäälin perseestä ja tehdä muutos omaan mielentilaansa?

  VastaaPoista