maanantai 22. elokuuta 2011

Inwarmation

We open ourselves up
To find deeper meanings
But instead we just find
The endless mass of vipers to feed!

Have you seen the internet?
It's just an all out war.

And words lose their meanings
They're being buried under egos
And everyones at war
With enemies they don't even know!

Tämä on huomattavasti selkeämpi biisi. Internet. Paljon informaatiota, vielä enemmän paskaa. Ja loput pornoa. Mutta pääasiassa sitä keskimmäistä. Internet on valtameri, jonne ihmiset heittäytyvät vapaaehtoisesti tuntemaan itsensä pieniksi siinä valtavassa ihmistulvassa, joka täällä hyökkää silmille välittömästi kun avaa selaimen. Voit päivässä törmätä useampaan erilliseen ihmiselämään, kuin mitä täysin ilman internetiä saattaisit kohdata vuodessa. Tai ehkäpä helposti viidessäkin vuodessa, jos vähänkin päättää törmäillä ihmisiin internetissä. Tässä valtavassa nollainformaatiopaskassa me kaikki sitten killumme ja huudamme omaa ääntämme kuuluviin. Tässä suhteessa minä en ole minkäänlainen poikkeus.

Jokainen tulee internetiin korkein odotuksin, ajatuksenaan vaikka "nyt minä kommunikoin toisten kädellisten kanssa lähestulkoon telepaattisesti", ja sitten tämä kommunikointi onkin lähinnä Tykkää-napin painamista ja "lol"ia. Sen lisäksi huomataan, että hyvin harva ihmisolento onkaan loppujen lopuksi yhtään kivempi virtuaalitodellisuudessa, kuin siellä oikeassakaan. Ihmiset saattavat ollakin jostain asiasta eri mieltä, heidän perustelunsa ovat pitemmälle pohdittuja, tai ainakin kieliopillisesti vakuuttavampia, ja yhtäkkiä huomaat olevasi keskellä verbaalista sodankäyntiä, jossa pitkän oppimäärän kielioppipommit lentävät ja lukion filosofian ykköskurssin argumentit laulavat. Ennen kuin tajuatkaan, sinut on joko julkisesti nöyryytetty, tai olet julkisesti nöyryyttänyt itsesi, mutta mitään muuta seurausta tällä käytöksellä ei juuri sitten olekaan. Ihmisen evoluution kannalta tarpeetonta, mutta yksilön henkisen hyvinvoinnin kannalta "välttämätöntä".

Internet on yhtä päättymätöntä sotaa kaikkia muita vastaan. Se on ihmiskunnan henkinen paskakaivo, joka on tarjonnut minunkin kaltaisilleni näennäisen sosiaalisille, mutta todellisuudessa aika pitkälle oravaa vastaaville kavereille mahdollisuuden avata nuppinsa sisältöä ja purkaa omaa ajatustyötään. Hyvää tässä on se, ettei minulle kaikella tällä aktiivisella purkamisella pääse muodostumaan minkäänlaisia patoutumia muita idiootteja kohtaan, huonoa tietysti se, että jostain vitun syystä päätän työntää tätä kaikkea sensuroimattomana ulos. En tiedä miten tarpeellista tämä on. Todellisuudessa tällä ei tekisi kukaan kyllä oikeasti yhtään mitään. Suurin osa kaikista näistä ajatuksista ja sanoista on aivan yhtä uusia minulle, kun ne ovat teillekin. Täydellisen metafyysistä tajunnanvirtaa. Ei näistä kukaan mitään opi, koska juuri missään ei ole pohjalla minkäänlaista tilastoitua tietoa, vaan täysin subjektiivisia kokemuksia.

Mutta tavallaan se on kaiken tämän yksi tärkeimmistä pointeista. Ihmisten subjektiivinen todellisuus ei nykymaailmassa ole yhtään minkään arvoinen. Se ei vastaa totuutta, sitä objektiivista ihannetta, johon tiede koittaa niin suurella innokkuudella päästä. Mutta siltikin, mitä kauemmas subjektiivisuudesta mennään, sitä kauemmas mennään myös siitä totuudesta, joka on ihmisiä kaikkein lähimpänä: heidän omansa. Sitä ajetaan kauemmas ihmisistä, sanomalla ettei se ole minkään arvoinen, eikä sillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Onhan, se on ekspressiivisesti väritetty todellisuus, joka on lähempänä todellista totuutta, kuin yksikään tunteista ja väristä pyyhitty tilasto, jonka joku suuryhtiö on kuitenkin ja maksanut itselleen edulliseksi, mutta joka esitetään täytenä totuutena. Tutkimustulosten yhteydessä tulisi aina esittää tutkimuksen rahoittaja. Aivan kuten historian kirjoissa pitäisi jo ala-asteelta lähtien olla viitemerkintänä, että näkemykset ja nimitykset ovat voittajien omia, eikä niillä välttämättä ole juurikaan tekemistä sen objektiivisen todellisuuden kanssa, johon me niin kovasti kaikessa tieteessämme ja elämässämme muka pyrimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti