maanantai 15. elokuuta 2011

Huomenta taas.

Kulunut viikonloppu oli poikkeuksellinen siinä, että olin baarissa jokaisena päivänä, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Näistä kolmesta illasta keskimmäisenä kohtasin baarissa ärsyttävän ihmisen, jolla oli jokin tarve väitellä kaikkien kanssa. Taustaltaan hän oli melko samanlainen kuin minä, koska hän on kasvanut maalla ja hänen vanhemmillaan on pientila. Silti hän näytti tuntevan minua ällöttävää ylemmyyttä kaikkia muita kohtaan. Esimerkiksi kun yhteinen ystävämme on nyt ollut kolme kuukautta polttamatta tupakkaa, aivan täysin oman terveytensä vuoksi, tämä ihminen oli tupakka kädessä syyttämässä häntä tekopyhäksi siitä, että kaveri uskoi tuon vaikuttavan yhtään mihinkään. Ehkä olisi pitänyt itse nähdä tuo ihminen, jotta kaikki ne psykologian oppikirjojen kliseet projisoimisesta ja muusta omien heikkouksien siirtämisestä ympärillä oleviin ihmisiin olisivat tulleet selkeämmiksi. Hän asetti omia olettamuksiaan muitten suuhun, vaikka kukaan ei ollut sanonut niitä asioita, joita hän väitti meidän sanoneen. Hän oli ainut joka oikeasti oli humalassa ja poltti tupakkaa, kysymättä keneltäkään hän oletti kaikkien meidän olevan polttamatta siksi että tahdomme säästää sademetsiä. Sitten hän tuomitsi kaiken hippeilyn ja idealismin tekopyhäksi, ja minä olin kuulema äänestänyt Vihreitä. Tiedän, että tällä tavalla itsekeskeisiä ja omaan ylemmyyteensä sulkeutuvia ihmisiä voi kasvaa vain maalla, koska he pitävät kaikkia kaupunkilaisia nynnyinä, joista ei ole mihinkään. Siinä he ovat tiettyyn pisteeseen asti aivan oikeassa. Aivan kuten minäkin HESA-testini kanssa.

Mikä on HESA-testi, te saatatte kysyä? Se on testi, jonka voi tahtoessaan tehdä jokaiselle helsinkiläiselle, jos tahtoo kuunnella inttämistä yleistämisestä ja siitä ettei noin voi sanoa. On aivan sama, onko tosissaan vai ei, mutta helsinkiläiselle et voi sanoa, että Helsinki on perseestä. Minä tiedän, että Helsinki on ihan samalla tavalla täynnä mulkkuja ja hyviä tyyppejä, kuin ihan mikä tahansa muukin paikka, mutta ero on juuri siinä, että helsinkiläiset vaikuttaisivat olevan kaikkein epävarmimpia asuinpaikastaan, ja kokevat tarpeelliseksi puolustaa sitä. Muistakaa tämä, jos menette sanomaan: "Suuri osa helsinkiläisistä on itsekeskeisiä kyrpiä, ja he ovat ainoita jotka loukkaantuvat siitä jos sanoo että Helsinki on paska paikka." Muotoilkaa vapaasti suuhunne sopivaksi, ja katsokaa kuinka stadilainen keskustelukumppaninne osoittaa lauseen todeksi alkamalla puolustella kaupunkiaan tai haukkumalla sinut ahdasmieliseksi. Pointti tässä on vain ja ainoastaan se, että sä voit mennä Tornioon, istua torniolaisen viereen Tornion keskustassa, ja sanoa että "onhan tää Tornio aika perseestä." Se istuu vähän aikaa hiljaa, ja sanoo että "no niinhän tää on.." Sama voi toistua lähes missä tahansa Suomessa, mutta aika harvoin (Notice: Does not exclude the chance of finding a single individual, who might agree with you.) kehäkolmosen sisällä. Jos tähän sattuu alle helsinkiläisiä, saatatte huomata sen. He ovat ainoita, joilta menee koko testin metafyysinen pointti ohi.

Heräsin viideltä, lähtö Orimattilaan on suunnilleen kello 7.40, eli on tässä vielä hetki aikaa. Voisin keittää uuden pannun kahvia, ja jos vaikka kirjoittaisin parit sanat, niin olisin vähän Eetua edellä tuossa Cut To Fitin biisienteko hässäkässä. Soittaminen on ollut taas niin vitun kivaa, treenit ovat sujuneet ja on jaksettu tehdä melkeinpä yksi biisi treenejä kohti. Sitten kun niitä alkaa olla levyllinen kasassa, niin vähän treenataan sulavuutta ja sitten aletaan Tompan kanssa nauhoitella taas. Jos saisi syksyksi levyt keikoille, niin se olisi aika todella jees. Kaipa pitäisi kansiakin tehdä. Millaisethan sitä tällä kertaa vääntäisi. Jos vaikka olisi sanatkin mukana. Mutta sitten pitäisi tehdä melkein mustavalkoisena että tulee halvemmaksi ja mahtuu. Enpä tiedä. Pitää pähkäillä. Keikkaakin alkaa olla taas niin paljon, että saa nähdä miten fiksua on tämä mun koulunkäynnin yritys samalla. Eiköhän se nyt amiksena kuitenkin jousta, kun tekee hommat itsessään hyvin. Really hope so.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti