maanantai 27. kesäkuuta 2011

Sienet

En ole ikinä luottanut sieniin. Yleinen mielipiteeni aiheesta on, että jos et osaa päättää oletko kasvi vai eläin, get the fuck out. Mutta tämä maailmankaikkeutemme toiseksi pahin elämän muoto (lihansyöjä kasveja lukuunottamatta kasvit eivät juurikaan tee vahinkoa ekosysteemille tai julmuudella ja viekkaudella tee eläimistä zombeja) on mukautumiskyvyssään ilmiömäinen, ja on olemassa samanaikaan niin monissa eri muodoissa, että se on saanut minut epäilemään josko ne olisivatkin ennen kaikkea transdimensionaalisia otuksia, jotka pystyvät vaikka liikkumaan ajassa tai laajentamaan viattomien mietojen huumeitten kokeilijoitten tajuntaa kysymättä heidän mielipidettään asiasta.

Joka tapauksessa sienet voivat homeena aiheuttaa ihmiselle vakavaa päänsärkyä, hengitystienoireita tai vaikkapa kuoleman. Jos se on säteilysientä. Tai jotain sellaista. Muurahaisista ne tekevät zombeja jossain amazonilla, veikkaan ettei mene miljoonaa vuottakaan kun tällä suurella vihollisella on samanlainen aplikaatio myös ihmisten orjuuttamiseen ja ihmisyyden täydelliseen poistamiseen maailmankaikkeudesta. Kaikki tämä vihani ja epäluuloni sieniä kohtaan juontaa tietenkin juurensa jostakin varhaislapsuuden traumasta, minut pakotettiin useasti syömään jotakin sienisalaattia tai -soppaa, josta en yhtään pitänyt. Ymmärrettävästi vannoin, etten ikinä enää syö sieniä, enkä lepää ennen kuin sienten evoluution uhka on poistettu ihmiskunnan valtijuuden yltä. Ehkä vähän vähemmän dramaattisesti, "enkä syö"-henkisellä lausahduksella, mutta kuitenkin, pointti oli sama.

Tämä uudelleen syttynyt vihani pohjaa pari päivää sitten lukemaani uutiseen siitä, että uudenlaiset sienet asuvat nykyään pesukoneitten tiivisteissä, ja niihin ei pesuaineet ja muut myrkyt tehoa. Vielä ei ole tietoa, onko näillä sienillä yhtään mitään vaikutusta ihmisiin, mutta sieniä kun ovat, en luota niihin pätkääkään. Jos olet vähän niinkuin kasvi, mutta kuitenkin elät, kykenet liikkumaan ja tekemään pahoja, olet viholliseni. Ehkä on parempi, että lopetatte tämän paskan lukemisen ihan hetkeksi, mulla on takana pari viikkoa kestänyt Monty Python kuuri, jolle ei näy loppua, joten voi olla että kaikkien postausten taso tulee olemaan tämä parin viikon ajan. Eli ei poliittisesti kantaaottavia pikkunäppäriä vitsejä, turhaa vittuilua turhille ihmisille, ei juuri mitään kiinnostavaa tai hauskaa. Tätä... sontaa vaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti