keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

"prowo"

Olen internetissä seikkaillessani törmännyt moniin blogeihin, jotka ovat ärsyttäneet minua ihan suunnattomasti. Miksikö? Siksi että ihan fiksun oloiset, ja kirjallisestikin kykenevät kaverit sortuvat jatkuvaan provosointiin ja tahallaan muurahaispesien tökkimiseen, ihan vain saadakseen tekstilleen näkyvyyttä ja lukijoita. Se paistaa tekstistä helposti läpi, ja näitten lukeminen on oikeasti ihan kuin lukisi jonkun paskan jenkkiläisen stand up-koomikon käsistä, näitä "what's up with that!?" juttujahan ne ovat täynnä. Koko provosointi ylipäätään on mielestäni lapsellisin tapa käyttää tietoverkkoa, jolla pystyisi tekemään järjettömät määrät hyvää järjettömän lyhyessä ajassa, jos jaksettaisiin kaivaa se pää sieltä omasta hanurista ja katsella hetken aikaa ympärillemme.

Onhan se tietysti myös sellainen monkey see, monkey do-ilmiö. Joku on lukenut jonkun tekstin, ymmärtänyt sen sisältämän itseironian päin vittua, ja ajatellut että tuota mäkin haluan tehdä! Tahdon vaikuttaa fiksummalta kuin olenkaan käyttämällä hienoja sanoja ja pukeutumalla kukkamekkoon aina torstaisin. Sehän se on nerouden salaisuus, että piilottaa ne omat varkautensa tehokkaimmin. Yleensä näillä kavereilla vaan ei oikein meinaa riittää taito solmia niitä lankoja yhteen niin hienovaraisesti, että se niitten kutoma ryijy esittäisikin jotain. Se on vaan kaoottinen läjä silmille hyökkääviä värejä, jotka eivät sano yhtään mitään kellekään, tahtovat vain tulla huomatuksi. Yleensä kannattaa muistaa että internetin kovimmat jätkät on niitä, joilla ei tuolla toisessa todellisuudessa ole niin kauheasti henkseleitä paukuteltavana.

Toki tämäkin teksti tietysti provosoi tuollaisten turhanpäiväisten paskablogien kirjoittajia, koska heillä jää päälle se tarve ärsyttää ja provosoida ja olla se "piikki yhteiskunnan lihassa". Minne tahansa he katsovat, he näkevät vihollisia tai mahdollisia kilipäitä, jotka eivät tykkää jos sanot että YH-äidit on perseestä. Ihan vitun sama onko vai eikö, mutta kaikkia ei tarvitse aina ärsyttää väkisin. Keskittyisivät nämäkin kaverit johonkin konkreettisempaan ja olennaisempaan touhuun, niin kuin vaikka poliitikkojen kivittämiseen. Tosin nyt tahdon ihan mielenkiinnosta nähdä seuraavat neljä vuotta, kun "kapitalisti" vallan alla tehdään "kommaripäätöksiä". Toisaalta tämä nyt vaan sitten harhauttaa tyhmimmät ajattelemaan, että oli hyvä juttu äänestää Kokoomus suurimmaksi puolueeksi, vaikka ne oikeasti elämää helpottavat jutut tulee ihan muualta. Kokoomus on siellä vain lisäämässä tarpeetonta byrokratiaa joka väliin, tekemässä ihmisten elämän taas vähän vaikeammaksi.

Takaisin asiaan. Ketkä sitten provosoituvat nopeimmin? Tyhmimmät, köyhimmät, heikommassa sosiaalisessa asemassa olevat. Eli natsit, yksinhuoltajat, odottavat naiset (päättäkää itse mihin kategoriaan heidät laitatte), amikset, ituhipit, itseään etsivät teini-ikäiset ja toisessa päässä työttömät aikuiset, joilla ei ole mitään muuta tekemistä kuin istua internetissä. Ja nämä ryhmät sitten provosoivat toisiaan internetissä aamusta iltaan, ja sille käsitteelle annettiin nimeksi ja paikaksi Homma -foorumi. Itse en ole onneksi viettänyt siellä hetkeäkään, mutta kaverin saate oli "meen sinne aina provosoimaan ja sit huomaan että vituttaaki ku ne provosoikin mua". Eli no thanks. Mulle riittää tämä oma henkireikä, jossa saan keskittyä elämän hyviin asioihin, ja välillä purkaa akuuttia vitutustani. Siitä, miksi te tätä luette, mulla ei ole mitään käsitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti