torstai 30. kesäkuuta 2011

Guantanamomäki

Katsoin tuossa juuri Yle Areenasta A-studion Hesarissakin mainostetun Linnanmäki pätkän, jossa toimitusjohtaja Risto Räikkönen osoitti olevansa saatanallisuudessaan Kataisesta, Kyösti Kakkosesta ja kaikista näistä muista suurista yritysjohtomulkuista seuraava. Kannattaa katsoa, aluksi kunnon propagandaa ja lopuksi alkaa vähän hermo pettää, kaksi haastattelua pitää keskeyttää kun niitä ei tehdä Räikkösen mielestä kauhean hyvässä hengessä, jos toimittaja pyytää setää edes tarkentamaan vastaustaan. Kyllä mä sen verran tiesin, että Linnanmäki on Guantanamo Bay asiakkaille, mutta en tajunnut ajatella, että se on sitä vielä enemmän kaikille sen työntekijöille. Onneksi sieltä voi päästä vittuun suhteellisen helpolla, kun pari kertaa puhuu puhelimessa tai vaikka käy kusella.

Mielestäni on aika hauskaa jo se, että työsopimuksessa kielletään kuvaamasta valokuvia tai videoita, tai osallistumasta Linnanmäkeä koskevaan nettikeskusteluun, jotta vältytään "työntekijää tai Linnanmäkeä koskevilta imagollisilta tai oikeudellisilta haitoilta". Veikkaan, ettei tuossa ole kyllä johtoportaan mielessä ensimmäisenä ollut työntekijöitä koskevat haitat, ellei kyseessä ole se imago, että Linnanmäellä työtä tekevät nuoret olisivat tiukasti bootsin ja kadun välissä. Tälläkin pätkällä kuultiin toimitusjohtajien ja kokoomus/keskustapoliitikkojen lempilause "no se ei kyllä pidä paikkaansa". Tämän voi yleensä bongata aina, kun aletaan puhua siitä että nämä suuryritysten johtajat tai kokoomus/keskustapoliitikot olisivat kusettaneet ketään, tai että heillä olisi yhteyksiä toisiinsa. Yleensä se sitten kuitenkin pitää paikkaansa, jos alkaa yhtään penkoa asioita, mutta siitähän ne eivät tykkää, joten harvalla riittää resurssit lähteä sellaiseen. Siksi YLE teki mielestäni kerrankin jotain, mitä valtion omistuksessa olevan yrityksen kuuluu tehdä tuomalla tämän ohjelman julkisuuteen, vaikka muuten siellä onkin kielet aika tiukasti korporaatioitten perseessä.

YLE on kyllä viimeaikoina nostanut muutenkin pisteitään minun silmissäni, hommasta on tullut vähän objektiivisempaa ainakin tuossa vaalien alla, vaikka olikin vähän persupelkoa havaittavissa sielläkin. Erityiskiitos sille isolle, matalaääniselle jätkälle joka pisti viimeisessä vaalitentissä kaikki tiukille ja näytti siltä että alkaa kohta kuristaa niitä kaikkia. Se oli hienoa katsottavaa. Mutta takaisin lintsille; Räikkönen on innoissaan siitä että joku on saanut kenkää minuuttien myöhästymisestä ja vapaapäivänään lintsillä käynnistä, hänen mielestään on helvetin hienoa ja vastuullista erottaa myöhästelevä lurjus, koska se on aina ryöstöä hänen tilistään, ja työpaikalla pitää olla säännöt. Aina siellä on. Se on ollut teollistumisen alusta asti johtoajatus, että työntekijät ovat expendable mass, ja aina on uusia jonossa. Etenkin kun Linnanmäellä on imago sosialistisena kommuunina jossa kaikki hymyilee ja lapset leikkii. Ikävä vaan että siitä on näemmä ihan totta myös se sosialististen kommuunien toinen puoli. Räikkönen myös sanoo, ettei ole koskaan nähnyt sääntöjä, joissa kiellettäisiin osallistumasta nettikeskusteluun tai pitämästä blogia, mitä oli aikaisemmin lainattu suoraan sopimuksesta. Kaipa toimitusjohtajan kuuluu olla velvollinen tietämään nuokin hommat, jos on sovittu että Linnanmäellä on yhdet kasvot ja yksi ääni, kuten hän pariin kertaan toteaa. Näin kyynisenä mulkkuna voin sanoa että siinä vaiheessa kun alkaa ammukset loppua, aletaan ampua samoilla.

En kyllä ala taas saatana mitään, kun huvipuistotkaan ei ole niin hirveän huvittavia paikkoja ja maailma on ihan vitusta kaikin puolin.

2 kommenttia:

  1. Kaverin kans tuli mielee iha "Arbeit Macht Frei"
    Ei tämä mitään työtä ole, vaan tapa viettää kesää.
    Gulagit, keskitysleirit, terroristileirit tai huvipuistot. Samaa paskaa :D

    VastaaPoista
  2. joo, oli se Auschwitzikin tapa viettää kesää, liksa ehkä vielä vähän paskempi kun sai lähinnä katsoa kun sukulaiset palaa uunissa. :D

    VastaaPoista