torstai 5. toukokuuta 2011

Sekoa sakkia tuolla maailmalla.

Vähän hämmentää tuo Osama-uutisointi aikana, jona jokaisessa sotilasoperaatiossa, etenkin tämän luokan jutussa, on kamerat nupissa ja jatkuva yhteys sinne, missä asiat halutaan tietään. Nyt ensin on radio- ja videoyhteydet tökkineet 20 minuutin ajan, ja aseeton mies on vastustanut kiinniottoa niin kovasti, että sitä on pitänyt ampua nuppiin. Puolustuksena se, että ollaan oltu keskellä tulitaistelua, ja on täytynyt toimia sekunnin murto-osassa. Ainoa vaan, että vähän kaivelemalla sitten selvisi, että ainut tulitaistelu on käyty rakennuksen ulkopuolella, ja siitä eteenpäin se on ollut pelkkää "kylmäveristä tylyttämistä". Eli siis ei olla ammuskeltu juurikaan vastaan, vaan jenkit ovat menneet sisään aseet räiskyen, säikkyneet toisiaankin ja ammuskelleet aseettomia "ristituleen" joutuneita. Näitä on käsittääkseni tuolla Lähi-Idässä ollut viime vuosina aika paljon, aseettomat ihmiset ovat jollakin tavalla käyttäytyneet hyökkäävästi, ovathan sormipyssyt aseista vaarallisimpia. Vittu, tahto tappaa toinen ihminen niin kovasti, että osoittaa sormipyssyllä nyt vaan painaa kupissa enemmän kuin se, että vahingossa ammut jonkun, vaikka et halunnutkaan tappaa. Joopa joo.

Lisää ristiriitaa kylvää arabimaissa vissiinkin aika laajalti näkyvä Al Arabiya, jolla Osama Bin Ladenin talossa sisällä ollut tytär kertoi jenkkien keränneen porukan kasaan ja teloittaneen heidät sitten lopuksi. Ei paljoa jätä varaa sekuntien murto-osien varassa toimimiseen. Jos joku nyt on siellä talossa sisällä ollut, mutta vaan on jäänyt jenkeiltä huomaamatta, niin ei se kauhean epätodennäköistä ole. Lisäksi tällainen todistaja voi aika rauhassa kusta kaikki jenkkien propagandahässäkät. Se, ettei kuviakaan vielä ole tuntuisi puhuvan sen puolesta, ettei ammattiphotoshoppaajat ole saaneet vielä aikaiseksi riittävän todellista ja vaikeasti jäljitettävää kuvaa, että sitä kannattaisi esitellä. Sitä paitsi edelleenkin, aika nopeasti se terroristijohtaja se sinne merenpohjaan meni, edes mafiat eivät piilota jälkiään noin tehokkaasti. Ja valtio ei sitä tee, jos ei ole syytä päästä todisteista eroon nopeasti.

Fidel Castro, joka on yksi mun suosikki partasuita maailmanhistorian ajalta (muita on mm. Sokrates, Mustaparta, Jeesus, Mikael Agricola, Charles Manson, Väinämöinen, Rasputin, Peter Dolving, Miyamoto Musashi, Esko Valtaoja ja pikkuhiljaa siihen porukkaan alkaa nousta myös Osama) kritisoi jenkkien touhuja vahvasti. Sen kaverin sanoilla luulisin kyllä olevan jo vähän painoarvoakin, kun ne ovat koittaneet tappaa sen ainakin sata kertaa, eivätkä ole onnistuneet. Hän sanoi, että tuollainen hätäinen teloitus ja upottaminen nimenomaan vaan teki ihan vitusti hallaa, ja samalla nosti Osaman myyttiseen asemaan. Ja sanon kyllä suoraan, että kyllä se munkin sympatioita enemmän aseettomana ammutun puolelle vetää.

Olisihan se nyt ollut ihan eri juttu tuoda se YKn eteen pilaamaan oma asemansa ja ehkä jopa kääntämään meikäläisen kaltaisetkin pökälepäähipit, tai ainakin osan meistä, itseään vastaan. Siinä vaan alkoi puhua se amerikkalainen äkkipikaisuus ja kyky sulkea kaikki kritiikkiä esittävät tahot terroristeiksi. Sellainen counter-terrorismi nyt vaan ei mielestäni oikein kuulu minkäänlaiseen rauhanomaiseen toimintaan, samoin kuin se ei kuulu vaikkapa politiikkaankaan. Toisten mustamaalaaminen siis. Mielestäni Fidel on ihan oikeassa sanoessaan, että jenkit sössivät tuon kuvion kyllä ihan omaa tyhmyyttään ja heikkouttaan. Eli ei muuta kuin isot HAA-HAAt sinne päin.

1 kommentti:

  1. Olin väärässä Castron murhayritysten kohdalla. Jenkit on koittaneet tappaa sen 638 kertaa. Pahoittelen erehdystä.

    VastaaPoista