perjantai 6. toukokuuta 2011

Osaman koneet.

Jälleen outoja uutisia Osamapeijaisista. Osaman tietokoneet, joita ilmeisesti ainoastaan CIA ja muut jenkkihösääjät saavat tutkia, sisälsivät helvetin tärkeää informaatiota siitä, että seuraavana syyskuun yhdentenätoista (tai jouluna, tai uudenvuodenpäivänä, mutta olihan toi nyt kaikista noista vaihtoehdoista dramaattisin) olisi tehty terrori-isku. Jopa CIAsta myönnettiin, että "luonnokset olisivat peräisin viime vuodelta, eivätkä vaikuttaneet kovinkaan pitkälle hiotuilta", jos niitä nyt ylipäätään olikaan enempää kuin pieni keltainen muistilappu näytössä, johon oli stormattu ideoita tyyliin:
  • Räjäytä ydinpommi?
  • Peukaloi raiteita, ja sit juna niinku putoo vaiks rotkoo, tai sillee
  • Rakenna terminaattori? Vois toimii, lol.
Siis ylipäätään tämäkin vaikuttaa taas huomattavasti enemmän sellaiselta symboliselta oikeutukselta jälkeenpäin, koska se aseettoman ja antautuneen Osaman tappaminen ilman oikeudenkäyntiä alkaa näyttää aika pahalta, jos menee sellaisenaan läpi. Miehen tyttären lausunto nyt toimii aika vahvana todisteena, jos on ollut talossa paikan päällä, koska hyvin harvat muut olivat. Obamallakaan ei ollut näköyhteyttä, koska livelähetyksessä oli katkos. Ja sanonpa, että jos Navy Sealsit katkaisevat lähetyksen esimiehiltään, aiotaan siellä rikkoa ihmisoikeuksia sen verran isolla kädellä, että halutaan sulkea myös esimiehet pois, ettei heitä voida syyllistää jälkeenpäin. Tämä siis ainakin meikäläisen maalaisjärjellä kuulostaisi aika loogiselta ja helpolta tajuta. Myös tyttären puheet ja kaikki muutkin todisteet versus amerikkalaisten "tulitaistelut ja hetken mielijohteesta toimiminen", jotka molemmat ovat osoittautuneet joko kusetukseksi tai väärinkäsitykseksi, alkavat puhua tätä suhteellisen selkeää kieltä.

Sitä paitsi mielestäni on vähän epätodennäköistä, että mies joka ei voi lähteä talosta viiteen vuoteen, ja jonka nimen googletustakin valvotaan, pysyisi kauhean kauaa terroristiJÄRJESTÖN johdossa, mikäli se siis järjestäytynyttä oli. Eli veikkaan sen siirtyneen taka-alalle jo hyvän aikaa sitten, ja olleen lähinnä jonkinlaisen suojeluspyhimyksen asemassa näille operaatioille. Edelleenkään en toki usko, että tuo terrorismi ylipäätään olisi mitään järjestäytynyttä pahaa hyvyyttä ja rauhaa vastaan, kun ihan järjestään Yhdysvallat on kaikki nuo terroristinsa valtaan auttanut. Se on kyllä ehkä maailmankaikkeuden katalin liittolainen, kun se alkaa aina jollain tekosyyllä vaatia aika kovia hintoja avustaan. Tulee vähän mieleen yksi lahtelainen muusikko, jolle kaikki ovat muka aina jostain velkaa, ja konflikteja saadaan vaikka kuinka mitättömistä asioista.

Toinen hyvin kiinnostava asia on FBI:n julkaisema uutinen nyt kiertelevistä sähköpostiviruksista, jotka lupaavat näyttää kuolleen Osaman kuvat. Mun ei todellakaan tarvinnut edes avata uutista, ennen kuin arvasin kyseessä olevan viruksen, joka voi "saastuttaa koneen ja sen avulla tietokoneelta voidaan esimerkiksi kaapata käyttäjän tietoja." YLLÄTYS! FBI väsäilee internet-viruksia, joilla voi parhaimmillaan saada nalkkiin porukkaa, joita kiinnostavat Osaman kuvat. Tämän viruksen kautta voidaan päästä käsiksi käyttäjien koneille, ja parhaimmillaan napata lisää terroristeja, tai poliittisia uhkia. Se, että siitä tiedottaa FBI oikeastaan vaan lisää omia epäilyjä asian suhteen. Toisaalta, eipä niitten tarvitse juurikaan mitään oikeita hommia sen asian eteen tehdä, kun kaikki ovat jo Facebookissa, tai kirjoittelevat blogejaan Googlen omistamille palvelimille, kyllä mä ymmärrän että täältä kaikki tieto kulkee koko ajan eteenpäin, koska ei tämä systeemi ihan ystävällisyyttään muistuttele, että mitä enemmän lisään itsestäni tietoja tänne, sitä enemmän saan kavereita, tai että jos vaikka hukkaan tunnukset, niin jos annan puhelinnumeroni tähän nyt, voin joskus palauttaa ne tunnukset myös! Mielestäni paljon törkeämpää ja järjestelmällisempää tietojen kalastelua, kuin hyvinkään monella viruksia koodaavalla neropatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti