maanantai 30. toukokuuta 2011

Mothergrinders

Mulla on edelleenkin unelma sellaisesta bändistä, jossa ei ole jäseniä. Se on kasa muusikoita, jotka soittavat eri biiseissä eri juttuja, kuka sattuu mitäkin osaamaan ja kenen fiilis ja soundi sattuu sopimaan mihinkin biisiin parhaiten. Perusajatuksena se, että homma olisi jotain stonerin ja bluesin käryistä rytmimusiikkia, mutta ihan yhtä hyvin sillä voisi toteuttaa jonkun puolen tunnin jumitteluloopin tai kaoottista ja täysin rytmitöntä äänivallia. Sellainen täydellisen vapauden porukka. Kollektiivi, se oli se sana jota hain.

Tämä unelma on se, mikä on vähän tuohon mun sooloilutouhuun liittyvää, mutta sellaisella oikealla bändisoundilla varustettuna, joka tulee vain livenä ihmisten kanssa soittamalla. Omat kyvyt ovat kuitenkin niin rajalliset kaiken suhteen, etten pysty vaikka soittamaan rumpuja sillä tavalla kun oikeasti tahtoisin, ja se sitten sulkee ovia biisienkin tekemiseltä. Lisäksi omasta mielestäni olen kuitenkin vahvimmillani improvisaatiossa ja jamittelussa, mikä on itsekseen vähän vaikeaa kun rakenteita ei juuri lennosta muutella, kun pitää aloittaa kaikkien juttujen soittaminen alusta. Eikä oikein meinaa riittää kärsivällisyys sellaiseen touhuun.

Yksi tärkeä osa tätä mun loistavaa suunnitelmaa on se, että pakattaisiin paku täyteen soittimia ja kilkuttimia ja efektejä ja kaikkea muuta soittoromua, ajettaisiin Pertunmaalle ja jamiteltaisiin jossain ladossa. Nauhoitus olisi päällä kolme päivää, ja siinä sitten vaan soiteltaisiin niin kauan että olisi ihan järjettömän kova levyllinen biisejä kasassa. Jos siitä saisi vielä jonkinlaisen ydinporukan jonka kanssa hommaa voisi jatkaakin, niin olisihan se siistiä, sitten kävisi joka kesä aina sellaisella hauskalla "bändileirillä" nauhoittelemassa kaikkea hämmentävää. Tämä on siis ihan oikeasti mun toteutettavien asioiden listalla heti seuraavana. No, ei siis nyt seuraavana, mutta Cut To Fitistä seuraavana. Ilmoittautumisia otetaan vastaan.

2 kommenttia:

  1. Mä voisin iha hyvin lähtee tän tyylisee settii joskus mukaan jos hyvä tsägä käy ettei oo mitään esteitä!

    VastaaPoista
  2. hyvä! Nyt tarvitaan vielä Antti.S, Vili.K ja Williami.K ;) :D

    VastaaPoista