maanantai 2. toukokuuta 2011

Kiertävä Sutisirkus 27.4-1.5

27.4 KESKIVIIKKO

Eli siis, reissuun lähdettiin Keskiviikkona, kuten aina ennenkin, hivenen myöhässä aikatauluista, ja bändikassa kotiin unohtuneena. Eli siis ilman bensarahoja. Onneksi Eetulle oli juuri tullut tili, joten sillä oli varaa maksaa bensarahoja. Mxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxd. Terveisiä kissalta. Matka Lahdesta Äänekoskelle tuntui ihan helvetin pitkältä, ja joskus viikon päästä me oltiin perillä ja mentiin Psykisten kanssa Äänekosken parhaaseen pizzeriaan syömään. Oli ihan hyvä, mutta tulevaisuudessa koettiin jotain vieläkin parempaa. Oli hauskaa, kun niillä oli koko pieni Nissan niin täynnä tavaraa, ettei takaikkunastakaan nähnyt yhtään mitään läpi. Se näytti joltain pieneltä mannesirkusautolta. Kokkolaan saavuttiin vain vähän myöhässä, eli siis käytännössä täysin ajallaan, kun ei siellä saanut ennen seitsemää sitten kuitenkaan alkaa tehdä taas mitään. Nistikotkin tulivat paikalle suhteellisen samaan aikaan, niiden viiksiarsenaali pesi meidät jo kättelyssä ihan täysin, mutta onhan niitä nyt toisaalta enemmän, niin se oli ihan ymmärrettävää. Ennemmin me kilpailtiin Psykisten kanssa samassa sarjassa, kun niitä oli saman verran. Toisaalta ne on myös vähän nuorempia, mikä kompensoi sitä hommaa niitten eduksi, ja taidettiin hävitä viiksiskaba, vaikka Vilillä maailman siisteimmät viikset onkin. Joukkuesarjassa tuli siis turpaan, vaikka yksilöinä ihan hyvin saatettiinkin pärjätä. Kaljakaupasta pojille juotavaa ja sitten odottelemaan checkiä, se saatiin pois alta ja kun me oltiin vikana, ei siinä oikein ollut sitten muuta tekemistä kun katsella dokaamista ja kuunnella levyjä. Käytiin grillillä ainakin yhdessä välissä, sitten jossain vaiheessa alkoi soittelut ja fiilisteltiin muut bändit läpi. Kaikki bändit oli ihan vitun kovia, niin ei tarvinnut ihan vaan "metalliveljeyttä" nyökytellä päätään. Jos ette ole vielä törmänneet Spawn From Deceitiin ja Kolmannen Asteen Kuulusteluun niin törmätkää nyt. Ne on ihan vitun hyviä! Psykis haki vielä vähän omaa teräänsä kun oli pitemmän puoleinen setti, mutta taisi se ainakin yksi illan odotetuimpia olla kun jo 3AKn aikana porukka huuteli Psykoanalyysia. Nistikko oli ennen meitä, ja tiesin koko ajan että se on virhe, kun ei meitä sitten oikeastaan jäänyt katsomaan kuin pari crustihippiä sinne salin perälle. Soundit oli kuulema kohdallaan, hyvä että edes joku. Meillä vaan tuppaa jostain syystä motivaatio laskemaan jos sanotaan että meidän pitää soittaa viimeisenä. Ehkä sillä on tekemistä senkin kanssa, että Eetu kerkeää ryypätä paljon enemmän. Keikan jälkeen se sai sitten valkovenäläisen tuplana tuoppiin ja oli siitä aika innoissaan, kuten yhteiskuvasta näkyy:

Loppuilta meni saunoessa ja hengaillessa, jossain vaiheessa valuttiin Spawn From Deceit-kommuuniin, jossa oli GG Allin- niminen kissan pentu ja kaikkea muuta aika siistiä.

28.4 TORSTAI

Nistikot ja 3AKt lähtivät ajoissa Tornioon, kun Raahen keikasta ei ollut kuulunut yhtään mitään, niin oli sitten suunnitelmissa ajaa sen ohi suoraan Tornioon. Nistikon toinen ölisijä Eetu jäi meidän kanssa heilumaan kun ei autoon mahtunut, ja me jumitettiin ja jumituttiin vähän joka vitun paikkaan, ja päästiin lähtemään Kokkolasta vasta joskus kolmen tai neljän aikaan. Siinä sitten ajeltiin, ja 50 kilometriä ennen Raahea tuli Psykiksen autoon viestiä että ei ole katsottu sähköpostia aikoihin (vaikka sinne oli laiteltu viestejä ja soiteltukin) ja jos ei olla ajettu ohi niin voidaan mennä soittamaan Rytmikellariin. Tästä sitten innostuttiin ihan vitusti, ei tunnettu Raahesta ketään muita kuin Feastemin Pate, joka ei Eetun mukaan ollut maisemissa, eikä sitä kannattanut edes kysyä. Pysähdyttiin johonkin parkkipaikalle heittelemään superpalloa ja naureskelemaan Nistikon Eetun käsivamman ironialle, kun sillä oli Terveet Kädet paita päällä ja oikea käsi paketissa:

Lopulta saatiin sitten "jonkun Simon" avustuksella paikalle basari, ja pieni kitarakombo. Siihen lisäksi Konstan (Psykis) mukana raahaamat pari ständiä ja snare, niin meillä oli tällainen setti kasassa:

Ei yhtään tomia. Oli aika metkan kuuloinen, laitan keikan Youtubeen kun kerkeän. Mitään mainostustahan sille ei kerennyt tehdä, Rytmikellarin Facebookissa oli kuulema tapahtuma, johon oli osallistumassa 6 ihmistä. Sielläpä se Feastemin Patekin sitten oli, ja soitettiin sille. Auttoi tuomalla rumpupenkin, mutta olisihan siltä voinut muutakin settiä saada paikalle vähän pienemmällä hikoilulla. Rytmikellarilla oli bäkkärinä ja majoitustiloina ihan helvetin siisti mesta, ja naurettiin että vain eilinen sauna puuttuu, ja omistaja kysyi että laitetaanko päälle? Totta kai! Harvoin tulee vastaan paikkaa, jossa saa noin hyvän vastaan oton, ruokaa, viinaa, pleikkari, sängyt, sauna, ylipäätään jo puhdas vessa bäkkärillä on ihan käsittämättömän siisti juttu! Heitettiin kolikkoa siitä kuka aloittaa, ja hävittiin. Joo, oli meidän idea. Eli jouduttiin soittamaan viimeisenä taas, mutta päätettiin jättää settilista tekemättä niin on hauskempi soittaa, kun heitettiin biisit hatusta. Niin tehdään jatkossakin. Keikan jälkeen Eetulle (Pätkis) pistettiin vieläkin paremmaksi, ja se sai valkovenäläisen litran tuoppiin. Sitten se sammui. Otettiin hauska hassutteluyhteiskuva:

Siellä oli joku ihan random jätkä joka oli koittanut iskeä Eetua (Nistikko) ja tämä oli sitten kohteliaisuuttaan pyytänyt sen ylös meidän kanssa. Se oli ihan vähän ulkopuolinen vaan. Sekoiltiin aamu seitsemään ja juuri ennen nukahdusta pelastin Vilin (Pätkis) vielä lattialle kusemasta.

29.4 PERJANTAI

Heräiltiin taas joskus vähän ennen kahtatoista ja lähdettiin hitaasti, Koppiksen (Psykis) kanssa lauleskeltiin siinä vähän Johnny Cashia ja ihmeteltiin hienoja matalia ääniämme, jotka huutamisen jälkeen kuulostivat yllättävänkin oudoilta. Omistaja tuli vielä keittelemään aamukahvit ja toivottelemaan hyviä jatkoja, mikä oli aika poikkeuksellista ja mukavaa. Rytmikellari nousi kyllä ihan ehdottmasti yhdeksi parhaista keikkapaikoista ainakin meikäläisen listalla. Ajeltiin taas aika hitaasti, ja oltiin kuitenkin hyvissä ajoin perillä. Pyörittiin Torniossa ja vietiin kamoja Eetulle (Nistikko, nyt tarkkana, koska tästä eteenpäin Eetuja on neljä) ja sitten alkoikin sellaiset hauskat pienet lämmittelykekkerit, joissa Eetuja riitti ja Koppis löysi itsestään sen sisäisen Eetunsa myös.

Loppuillasta kaikki esittelivät itseään vaan Eetuna. Cultissa kaikki soittivat ihan heittämällä parhaimmat keikkansa, parasta oli se feattauksien määrä, Koppis oli lavalla joka bändin aikana ja kaikki lauleskeli vähän mitä sattuu, huippuna Nistikon huoraa turpaan, jossa ei soittanut yhtään Nistikon jätkää. Vähän oli siistin kuuloista. Oma keikka oli ehkä yksi parhaita, sen jälkeen sai vähän aikaa makoilla ja haukata happea. Sattui päähän ihan vitusti. Piti mennä käymään legendaarisella Meerin Grillillä, mutta suurin osa sinne lähtijöistä vähän niin kuin feidattiin, ja mentiin siihen viereen Antille (Feastem, koko Vappuhävityksen järkkääjä ja ehkä reuhaavin äänimies jonka olen ikinä nähnyt), ja naureskeltiin tyhjää kunnes väsyneimmät lähtivät taas Eetulle nukkumaan.

30.4 LAUANTAI

Vappubileet ja satunnaista hengailua Torniossa oli homman nimi tänä päivänä. Niissä merkeissähän se sitten hyvin pitkälti meni. Se mikä alkoi krapulasta ja pienestä korjailusta, kasvoi pikkuhiljaa naapurirauhaa häiriköivien hippien älämölöksi. Syötiin ja juotiin, kuunneltiin Manowaria ihan vitusti ja tehtiin Manowar tervehdyksiä ja jossain vaiheessa se sitten vaihtui vielä crustiin ja DISRUPTiin! Sitä koko iltaa on vähän vaikea kuvailla mitenkään järjellisesti. Mutta kuvitelkaa sellainen lauma idiootteja, jotka ovat iloisia nähdessään toisiaan pitkästä aikaa, ölisemässä kaikki huonot jutut joita toisilta on voinut jäädä kuulematta, ja kertovat ne vielä jonkun viisitoista tuhatta kertaa sen muutaman tunnin aikana. Eipä siitä sen kummempia. Joskus puoli viiden aikaan oltiin taas Eetulla nukkumassa.

1.5 SUNNUNTAI

Alunperin tarkoitus oli herätä jo kello yksitoista ja lähteä kahdelta viimeistään. Niinkuin todellakin viimeistään, että oltaisiin kotona kello 22. Herättiin jossain kahdentoista ja yhden välissä, eikä todellakaan tahdottu lähteä koko kaupungista, koska Tornio on kaupunkina ihan vitun siisti, ja siellä on piisameitakin. Tein niistä takaisin tullessa sarjiksen, kun oli aikaa. Otettiin vielä sellainen viimeisen aamun ryhmä Manowar-pose ja se on todistettavissa tässä:Koko vitun päivä kului istuessa autossa, karavaani kulki Oulun kautta Äänekoskelle, siitä heitettiin Koppis Jyväskylän kupeeseen ja ajettiin ihan vitun kovaa kotiin kirjoittamaan tätä järjettömän turhaa ja yksityiskohtaista reporttia aiheesta. Nyt menen suihkuun ja nukkumaan, aamulla yhdeksään töihin.

Tässä vielä sarjakuva Tornion Piisami:

1 kommentti:

  1. Raaheen vois lisätä oikeastaan sen vielä, että kun siellä majoitustiloissa ei ollut yhtään ikkunaa, niin siellä oli helppo sekoilla koko yö kun ei ollut mitään käsitystä ajasta. Lisäksi sinne soitteli pitkin iltaa kateellisia Nistikon jäseniä Eetulle sellaisia "oltaispa meki siellä" puheluita. Niillehän tietysti tyrkittiin kaikki veitset haavoihin, ei kerkeä puhua kun tulee huoria, huumeita ja rynkkyjä, pakko mennä vähän räiskii! Loppuillasta sitten istutaan siellä ja kuunnellaan kännisen Eetun (Nistikko) kanssa Melissa Auf Der Mauria ja koitetaan analysoida sitä levyä, kunnes aletaan nukahtaa pystyyn.

    VastaaPoista