lauantai 12. helmikuuta 2011

Sokrates ja internet.

Lueskelin tossa eilen ihan vaan huvikseni illasta taas vähän filosofiaa, ja tajusin, että Sokrates koki 400 vuotta ennen kristinuskoa ja muut hömppää ihan samaa vitutusta, kuin minä tänä päivänä. Mun mielestä kaiken keskustelun pitäisi johtaa johonkin, sen sijaan että pyritään vaan nirsimään toistemme nilkkoja. Jos joku ei ymmärrä, tai sytyttää vähän hitaammin, puhun siis internetistä, ihmisten kommunikaatiosta joka on vain väittelyä väittelyn vuoksi, eikä minkäänlaisen totuuden saavuttamiseksi. Sokratestakin alkoi aikanaan vituttaa kaikki se egon mukaan sotkeminen, kaikilla on omat pallit pöydässä vasaran alla. Siksipä se vieroitti itsensä kaikesta ymmärryksestä ja heittäytyi "miksi?" linjalle aina kun joku esitti omia näkemyksiään. Jotkut pitivät tätä keskustelutapaa hämmentävänä, osa myönsi sen olevan hyvinkin kasvattava kokemus, kun joutui itse miettimään että miksi ihan oikeasti oli mitäkin mieltä.

Internet on paikka, jossa joka vitun foorumilla post count ja/tai rekisteröitymisajankohta määrää, ja skenenaamat skeneilee keskenään. Ketään ei oikeastaan kiinnosta mikään muu, kuin kasan päällimmäiseksi pääseminen, ja vaikka keskusteluun viitataankin hienoilla sanoilla argumentaatio ja dialogi, niin käytännössä se on vaan inttämistä. Tästä syystä tykkään tuosta meidän grindcorefinlandista, koska se on niin vitun pieni ja sisäsiittoinen paikka, ettei siellä juuri intetä. Toivonkin että se pysyy mahdollisimman pitkään sellaisena, koska nyt se on lähinnä sellainen vitun iso joukkomessengerkeskustelu. Yhteydenpito kanava tämän paskan tekijöille ja tykkääjille.

Mulla ei lähtökohtaisesti ole vaikeutta myöntää olevani väärässä, vaikka joskus saatankin vaikuttaa suhteellisen paksukalloiselta kaverilta. Olenhan mä. Mulle saa perustella aika huolellisesti jos väittää mun olevan väärässä, mutta jos huomaan olevani väärässä, korjaan maailmankuvaani sitten oikeammaksi. Jotkut mun näkemykset voi ihan hyvin olla ristiriidassa joidenkin toisten juttujen kanssa, koska mua ei oikeasti kiinnosta laatikoida mitään ajatuksia yhtään mitenkään päin, kuten kaikkia muita ihmisiä tuntuu kiinnostavan. Se johtuu tästä ajasta. Ollaan niin postmodernisti hukassa, että meidän on PAKKO kuulua johonkin porukkaan. Sua koitetaan värittää koko ajan poliittisesti, vaikka sinun maailmasi ei mustavalkoinen olisikaan. Sinut laitetaan viiden minuutin kirjoittelun perusteella johonkin laatikkoon, koska jokainen keskustelija kuvittelee olevansa ylivertainen muihin nähden. Mä en koe, ja mielestäni osaan suhtautua itseeni huumorilla, koska olenhan mä nyt aika vitun säälittävä nörtti, joka leikkii kovempaa jätkää kuin onkaan. Ei siis ole ihme vaikka olisin väärässä tämän tästä.

Tämä ei tarkoita että kokoomushuorat voisivat tulla sanomaan mulle että hei oikeesti, raha ja nato on jees, ja sä olet syöpä täsä yhteiskunnassa. Todellisuudessa koen, ettei rikkaitten pennuilla ole kyllä lähtökohtaisesti mitään käsitystä todellisuudesta, koska suurin osa tässäkin maassa elää niissä alkoholin rikkomissa köyhissä perheissä. Ja silti, ihan kuin maailmassa muutenkin, se pieni marginaalinen prosentti on se, joka sanoo että Kokoomuksen kannatus on nyt korkealla ja äänestetään nyt kaikki Kokoomusta niin päästään Natoon kunniapaikalle Ameriikan meininkeihin. Jos ei Kokoomuksessa ole sitä tajuttu, se suuresti ihailtu amerikan meininki on ihan pelkkää paskaa, joka luhistuu käsiin koko ajan. Ja se sataa sieltä pilvilinnoista tänne meidän niskaan. Kärsikää, mä lähden katsomaan Napalm Deathia Hesaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti