perjantai 11. helmikuuta 2011

Onpa taas asiaa. Jättäkää äänestämättä.

Kokoomuksen kannatus on mielipidemittausten mukaan suurimmillaan. Ehkä vähän kyseenalainen väite, koska tietenkin se on ylipäätään jo ilmaistu väärin päin. Kokoomuksella on tällä hetkellä suurin kannatus, eikä sekään kerro mitään todellisesta tilanteesta, vaan mittarista itsestään. Ei tarvitse olla mikään suurempi älykkö tajutakseen, että tuollaisessa otanta on suhteettoman pieni, ja varmasti ei ole kyseiset (muistaakseni lehti oli Etelä-Suomen Sanomat, joka nyt käytännössä kuitenkin taitaa meinata lähinnä Päijät-Hämettä, välillä Hesaa ja ainakin vielä Pertunmaata.) toimittajat lähteneet maakuntiin kyselemään tuolta maalaisilta, joita ei kuulema politiikka kiinnosta ja jotka eivät siitä mitään ymmärrä. Tavallisimmin vain jälkimmäinen pitää paikkansa. Ei, tällaisessa mittarissa kävellään Trioon täällä Lahdessa, ja kysellään pankissa jonottavilta eläkeläisiltä siinä yhdentoista aikaan päivällä, että mitä ne ovat mieltä. Amerikan malli ei toimi täällä. Täällä ostoskeskukset eivät yhdistä kaikkia ihmisiä, vaan pikemminkin jakaa ne vanhoihin ja nuoriin, ja jättää meidät vaivaannuttavaa välivaihetta elävät vähän niinkuin ulos. Kai joku voisi höhötellä mun kuuluvan vielä nuoriin. Mutta mä olen vaan yks vitun mummo koko jätkä, joten kiistän väitteen ja sanon että ikä on vaan numero. Mä olen 42.

Jos jollain ilveellä tuo mittaus pitää paikkansa, ja Kokoomus tappaa talossa ja puutarhassa, niin onnea teille vaan, eikö se suuresti ihailtu Amerikka näyttänyt mitään esimerkkiä presidentillään ja sen kahdella kaudella, vai eikö siitä vain opittu mitään?

Mua on viimeaikoina myös ärsyttänyt kun olen taas kuullut tätä lentävää lausetta: Jos ei äänestä niin ei voi valittaa! MITEN NIIN EI!? Tuo lause on järjettömintä huttua, mitä olen koskaan kenenkään suusta kuullut ja en käsitä miten se on ajettu niin harmittavan syvään ihmisten nuppiin. JOS sä äänestät, sulla ei ole varaa valittaa, koska olet ollut mukana päättämässä systeemeistä. Jos sä jätät tietoisesti äänestämättä, sä nostat kädet pystyyn ja toteat, että "pitäkää tunkkinne, mä en tahdo olla missään tekemisissä tämän kanssa!" Ylipäätään meidän koko kansanedustus systeemi on aika kaukana edustuksellisesta demokratiasta, koska meidän eduskunta vastaa ennemmin jotain lätkän play-offia, jossa eri porukat tappelee ensin joukkueista ja sitten alkaa neljän vuoden pudotuspelit. Yksilöiden äänestäminen ryhmävetoisessa politiikassa on aivan vitun turhaa. Se ei palvele mitään tarkoitusta.

Jos olisi edes porukka ihmisiä, jotka ajaisivat mitään oikeaa asiaa ja keskittyisivät olennaiseen, niin voisin harkita äänestämistä. Uudet puolueetkin ovat vain musiikin maksullisuudesta suuttuneita nörttejä ja kolmenkympin kriisissä pyristeleviä hipstereitä ja mangateinejä, joiden mielestä Muhammetin pallien murskaaminen on kaikkien uskontojen tasapuolista kritisointia, vaikka siitä selkeästi paistaa läpi terrorismin pelolla ratsastus. Vittu mitä paskaa. Sitten kun koskaan sanon mitään tästä, joku kysyy miksi mä en lähde politiikkaan mukaan. Siinä vaiheessa mun henkisen kompressorin limitterit lyö punaista ja kysyn että onko ko. henkilö kuunnellut hetkeäkään, mitä mä olen sanonut.

Kaipa voisin horista tästä vitutuksestani taas vaikka kuinka kauan, mutta pitää lähteä kävelemään töihin, että kerkeää ajoissa perille. Mukavaa vaihtelua kahdeksasta neljään tämä viidestä yhteentoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti