tiistai 15. helmikuuta 2011

Lähetetään Sedu Nokian mukana pois, jooko?

Tämän maan nuorilla tytöillä on asennevamma. Tämän mä olen oppinut jo tämän viikon työharjoittelujaksoni ajalla. Noita poikia dokaaminen ei tunnu kiinnostavan yhtään, ne vetelee mieluummin energiajuomia ja pelaa Call Of Dutyja. Ihan potentiaalinen ongelma sekin sinällään on, mutta siltikin se on aika hyvä juttu, että ne alkavat löytää tuon yhteisöllisen pelaamisen sen sijaan että joisivat viinaa tuolla aikuisten ihmisten seassa. Tai vaikka juovatkin, siitä ei tarvitse tehdä mitään isompaa numeroa. Tytöillä sen sijaan on aika vahvasti mielessä kännissä seilailu, ja ne hehkuttavat sitä joka välissä. Tietysti koeryhmäni on niin sanotusti aika rajattu, mutta uskoisin tämän pyörivän myös isommeissa volyymeissä aika samalla periaatteella.

Tällä asennevammalla ja sen rohkaisulla on kasvot. Suomen suurimman juntin, Sedu Koskisen kasvot. Mielestäni kyseisen maanvaivan voisi joku aalto pyyhkäistä sinne Aki Sirkesalon viereen, koska se ei ole edes mikään kova jätkä, vaan sen paikat menee Lahdessakin rytinällä nurin koko ajan. Viikon päästä siinä on joku uusi sedula, jossa on vaihtunut vain sisustus ja nimi. Mikään muu ei muutu. Harva paikka sillä tuossa vapaudenkadullakaan on yli kahta vuotta kerrallaan pystyssä. Mielestäni tämä ihminen on vastuussa aika pitkälti näitten teini-ikäisten tyttöjen dokaamisinnosta, koska tiedän että on ihan yleinen käytäntö, että näteiltä tytöiltä siellä ei kysytä papereita. Ja sehän tarkoittaa sitä, että on baarit täynnä alaikäisiä, jotka noin niinkuin ylipäätään ovat koko Koskisen yritysten pääasiallinen asiakaskunta, mutta myös kohdeyleisö. Voin sanoa, että ihan minä iltana tahansa voisi soittaa poliisille, että käykääpä tuolla Seduloissa kiertämässä, siellä on alaikäisiä, ja mun ei tarvitsisi kertaakaan ottaa turhasta hälytyksestä sakkoa.

Mutta koska Sedu on Suomen mittakaavassa suhteellisen iso tekijä, niin eipä se siitä ongelmiin joutuisi. Se on suomalainen amerikkalaisen unelman ilmentymä. Täydellinen idiootti, joka tekee ihan vitusti fyrkkaa perustelemalla baareja, ja baarit on jotain mistä suomalaiset tykkäävät. Olen tässä pyöritellyt ajatusta siitä, että jokaisesta alaikäisen raiskauksesta, raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä tai ihan mistä vaan henkisestä tai fyysisestä väkivallasta, voisi Sedulle järjestään lätkäistä sellaisen tonnin Sedusakon. Ihan vain huvikseen. Ihan vain siksi, että se on Sedu Koskinen. Se saisi maksaa sen joko rahassa, tai sitten voisi aina valita vartin siinä Hellraiserin Pinheadin koukkukäsittelyssä. Kummanhan se huora valitsisi?

Kyllä mielestäni viinaa saa juoda alaikäisenä, mutta 13-15 vuotiaat kaupunkilaiset on vielä niin nuoria, että siinä on aika rutosti enemmän vaaroja, kuin vaikkapa meillä oli jossain Pertunmaan yläasteella. En mä kiellä etteikö se olisi hauska ollut silloinkin katsoa kun kaverit olivat humalassa, mutta sanon, ettei se kyllä ollut silloin mitenkään pääasia. Kun välimatkat oli pitempiä, meille oli tärkeämpää että saadaan viettää aikaa yhdessä. Se ei ollut mikään itsestään selvyys, munkin luokalla oli vain 30 oppilasta, joten kaikki tunsi toisensa aika hyvin. Lopulta liiankin hyvin. Siellä ei ollut baareja, ja tunnettiin kaikki aikuisetkin, joten mitään raiskausriskejä tai muita vastaavia ei oikeastaan ollut olemassa. Lahti on sen verran paljon isompi paikka, että täällä ne on paljon todennäköisempiä. Ja ymmärtääkseni alaikäiselläkin alkaa sotia vähän puolustusta vastaan, jos se on ennen raiskaustaan ollut baarissa.

Viina on viisasten juoma. Voi kuinka väärinymmärretty tuo lause tässä maassa onkaan! Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että viinaa juovat olisivat viisaampia. Se tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että sun kannattaa olla aika helvetin viisas, ennen kuin alat viinaa juomaan. Jos nuorille saarnaa huumeitten ja alkoholin vaaroista, ja he näkevät sinut Alkon pussi kädessä seuraavana viikonloppuna, minkä viestin luulet antavasi? Älä vaadi muilta mitään, mitä et voi vaatia itseltäsi, ja kunnioita nuorta älykkäänä yksilönä. Sellaisia ne kuitenkin on, ilman kaikkea sitä kantapään kautta opittua, mitä aikuisella on. Kyllä se nuorellekin ajan kanssa tulee, kun tekee virheitä. Internetin aikakaudella nuoret voivat samantien tarkistaa ja vesittää kaikki "se veti LSDtä ja luuli itteään appelsiiniks ja kuori ihonsa pois" tarinat noin viidessä minuutissa. Ja jos henkilöt, joiden kuuluisi jakaa tietoa ja opettaa, valehtelevat jossain asiassa, niin mitä syytä nuorella olisi uskoa mitään muutakaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti