lauantai 26. helmikuuta 2011

Joku keikkaraportti tästäkin kai tuli. Jotain gonzoilua.

On aika raskas olo. Eilen oltiin Jyväskylässä soittamassa The Decapitated Midgetsin, Psykoanalyysin ja Nistikon kanssa. Kaikki keikat oli vitun hyviä, mitä nyt midgetit tuli ehkä turhan lujaa siinä ekana kun lipunmyyntitiskille asti tuli ihan täysillä. Hyvin nekin veti, ehkä vähän tiukemmin kuin viimeksi Glorialla. Muutenkin tuntui että kun illassa oli vain 20 sisäänmaksanutta, mikä onneksi riitti maksamaan kaikille bensat himaan, niin bändeillä oli aika vapautunut fiilis soittaa lähinnä keskenään. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta kun suunnittelen tollaisia iltoja, niin niissä soittaa bändit, joita haluan nähdä ja kuulla livenä. Ihmisiä joiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä ja hoitaa asioita, roudailla ja säätää kaikkea sitä ylimääräistä siinä. Se on ihan helvetin kivaa hommaa, ja mä olen myös oppinut sillä tavalla nöyräksi näitä tehdessä, että ymmärrän näiden olevan niitä parhaita keikkoja.

Yleensäkin kun paikalla on vähemmän porukkaa, se meininki on paljon rennompi ja siinä tulee jutusteltua niiden vähien ihmistenkin kanssa, kun ei siellä muitakaan ole. Siinä tulee vähän ehkä sellainen treenismeininki, mistä jotkut bändit ei tykkää, mutta mun mielestä siinäkin on puolensa. Soitannollisesti eilinen keikka saattoi olla yksi Cut To Fitin parhaista ainakin, kun oli vaihteeksi sellainen punkimpi meno ettei Eetullakaan ollut kuin vaan kitarakamat ja kaikki oli vähän ns. puolivillaista. Silloin punnitaan lähinnä sitä, miten hyvin bändi soittaa yhteen, kun kaikki ylimääräinen on riisuttu ympäriltä. Mä sanoisin että me pikkuhiljaa opitaan. Ei ole enää sellaista tikkuperseessä tönöttämistä. Revin Kokoomuksen puolueohjelmankin, kun se nyt on nykyään muotia repiä jotain keikalla..

Psykoanalyysi oli ihan vitun siisti livenä, toimi se kolmestaan hakkaaminen niilläkin. Ne oli aika liekeissä, ja Irwin coveri sopii sinne sekaan sulavasti. Nistikko oli myös hyvä, tuli ne "vanhat klassikot" mitä on tässä taloudessa luukutettu aika paljon, Eetun kanssa vedettiin pekonihampurilaisia ja katottiin niitten meuhkaamista. On oikeesti jo ihan riittävän siistiä että baarissa saa kunnon ruokaa koko yön. Keikkojen jälkeen sumplittiin itsemme Latelle, joka lupautui ystävällisesti majoittamaan koko porukan. Porukkaa siellä sitten olikin. 13 ihmistä 48 neliön kämpässä. Voin lisäillä jotain kuvamateriaalia näiltä jatkoiltakin jossain välissä kun saan Heidiltä kuvia. Eetuja ja Heidejä oli paikalla aika paljon (3 ja 2) ja Eetu olikin illan highlight sana jolla sai kaikkien huomion. Yhtäkkiä niistä tuli jotkut ilmapallobileet ja kaikki heitteli ja potki palloja vaan ympäriinsä. Luukutettiin Feastemia ja kaikkea siistiä musiikkia, lopulta hereillä oli vain minä, Heidi ja NistikkolaulajaEetu, joka oli luvannut vaihtaa paikkaa tuon mun veljen kanssa. Eli se on mun uusi pikkuveli. Jossain välissä se keskustelu alkoi kuitenkin saada jotenkin isällisiä sävyjä ja siitä tulikin mun poika ja Heidistä ilkeä äitipuoli. Koko se aamu oli vitun sekavaa hässäkkää kyllä, VÄHÄN VÄSYTTI. Autoon päästessä siinä about kymmenen korvilla kai pysyin sitten hereillä vain sellaisia kahden minuutin pätkiä ja sen verran että kävin huoltsikalla vessassa ja sain kunnon Latvialiskot siellä. Luulin siis olevani Latviassa ja kelasin että mites vitussa pääsen täältä autolle kun kaikki muut jossain Joutsassa huoltsikalla, mitäs helvettiä mä nyt teen. Hikoilin ja kuuntelin ääniä, mietin että minkä vitun takia kaikki latvialaiset puhuu suomea! Kun pääsin pois vessasta, tajusin että ulkona on vitusti lunta ja että olen kai suunnilleen jossain Joutsan korkeudella. Takaisin autoon ja unta kuulaan, kotona suihkuun ja lisää unta. On vähän raskas olo kyllä vieläkin. Tai oikeastaan aika tosi raskas olo. Kurkku kuivaa ja on koko ajan nälkä. Huomenna pitäisi mennä nuokulle töihinkin taas. Ja mikä parasta, ensi perjantaina on uusi keikka ja uudet kuumotukset edessä! Muistin juuri että mulla on suklaata jossain jemmassa. Moi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti