maanantai 14. helmikuuta 2011

Noitajahti alkaa..

Oli aika hauska nähdä lööpeissä miten yhdessä viikonlopussa on muuttunut kansakunnan verikoirien suhtautuminen Nokiaan. Tähän asti Nokia on ollut se suuri SUOMALAINEN BRÄNDI jota on aina hehkutettu että meillä Suomessa on se Nokia, ja se on tunnistettu joka puolella. Se on aina ollut myös suuri työllistäjä ja jalokivi meidän kruunussamme. Viikonlopun toisessa paskalehdessä Oli iso risti väärinpäin ja julistettiin helvetin isolle tekstillä että loppu on alkanut. Mitä siinä toisessa paskalehdessä sitten oli päällimäisenä? No tietysti Matti Nykäsen uusin romanssi ja kuinka se pelasti hänen elämänsä. Mun päässä heräsi ensin heti että siellä toimituksessa on kiroiltu heti kun on nähty kilpailevan lehden lööppi, siellä on mukit lennelleet ja huudettu, että "VITTU! TOI MYY!"

Nyt lööpeissä oli maalit vaihdettu ja Nokian "uhri", Katja, tilittää kuinka firma oli riistänyt häntä ja tehnyt työoloista helvettiä. On se niin vitun vaikeaa. Ihan niin kuin lähtökohtaisesti sanon että kenenkään EI OLE PAKKO TEHDÄ TYÖTÄ JOTA EI TAHDO. Tehdastyöltä nyt voi ylipäätään odottaa vähintäänkin sitä, että ihmisoikeudet eivät aina päde seinien sisäpuolella. Vaikka ollaan kehitytty näitten muutamien vuosikymmenien aikana paljon, niin ei kuitenkaan niin paljon. Tehtaitten toimintaperiaate on yhä sama kuin 1800-luvulla. Paskaa pitää saada ulos äkkiä, ja työntekijöitä kyllä löytyy ja kaikki on korvattavissa. Tulosta pitää tehdä paskanakin päivänä. Joka siihen leikkiin lähtee, saa sitten leikkiä mukana niin kauan kuin jaksaa. Siitä voi aina jättäytyä pois, ja muuttaa vaikka Goalle polttelemaan pilveä, tai jäädä tänne vetämään sossuilla viinaa.

Ehkä kuulostaa julmalta, mutta mun mielestä viimeinen asia, mitä kenelläkään Nokian työntekijällä on varaa tehdä, on mennä heti juoruamaan paskalehdille siitä kun on nykypäivänä työnteko rankkaa. Eri asia jos siellä ihan käytännössä on jotenkin normaalista poikkeavat olot, että tehdään 16 tuntista päivää vartin ruokatauolla. Mutta ymmärtääkseni Nokian työntekijöillä on aina ollut vitusti sellaisia etuja, joista ei vaikkapa Plastepin Kuortin tehtaalla voisi unelmoidakaan.

Stephen Elop nyt on suomalaisten vihalle helppo maali, koska se toimii kasvoina tälle paskalle, mutta mä olen sitä mieltä, että tässä ei ole mitään uutta. Kaikki firmat integroituu pienissä piireissä seläntaputusten ja olankohautusten saattelemana. Esimerkiksi kaikki Amerikkalainen viihde ja media on ihan oikeasti neljän firman omistuksessa. Tämä nyt kuitenkin alkaa vaikuttaa jo ihmisten mieltymyksiin, musiikkimakuun, ja siihen mitä uutisia ihmisille kerrotaan ja mitä ei. Se on jo oikeasti isossa mittakaavassa perseestä. Mun mielestä Nokian hommat meni vituiksi jo silloin kun kännyköihin tuli värinäyttö, mutta on mun mielipide nyt vähän lientynyt sen myötä että voin lukea sähköpostia ja wikipediaa junassa. Lopultakin mulle on ihan vitun sama. Rikkaat rikastuu ja luultavasti mun tukia leikataan että saadaan näille duuninsa menettäneille työn sankareille sitä leveää sekaleipää, mihin ovat tottuneet. Eipä haittaa mua. Vaikka onkin multa pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti