maanantai 10. tammikuuta 2011

Jeesuksen Kristuksen Nimeen....

Mä olen aivan varma siitä, että jos Jeesus mahdollisesti pääsisi pällistelemään tämän päivän kristinuskoa ja kaikkea sitä, mitä hänen nimessään on parin vuosituhannen ajan harrastettu, sillä ei olisi kauhean hilpeä fiilis katsella tätä kaikkea. Koko kristinusko ylipäätään on absurdi ja valheelliselle pohjalle kyhätty, ihan ottamatta kantaa siihen onko Jeesus jonkinsortin messias vai ei. Mielestäni se on ihan selkeästi ollut hyvää tahtova kaveri, jonka todella tyhmät aikalaiset ovat käsittäneet ihan täydellisen väärin. Niin täydellisen väärin, että he ovat vuosien saatossa paitsi aloittaneet hillittömän henkilöpalvonnan, myös vääristelleet hänen sanojaan kaiken näköisiin teurastuksiin ja muksujen raiskauksiin.

Ylipäätään kun ajattelee sitä kaikkea mistä kyseinen, suhteellisen kiistattomasti ilmeisestikin maan päällä kerran kävellyt historiallinen hahmo aikanaan saarnasi ja jauhoi, se oli pelkkää rakkautta ja ymmärrystä yhteiskunnan syrjityille ja vähäosaisille. Huorille (ja naisille ja lapsille ylipäätään) ja homoille, vammaisille ja tautisille. Hän oli uskovainen JUUTALAINEN, joka tuntuu hyvinkin usein unohtuvan kaikessa keskustelussa. En usko vaikka Paavo Järvinen sanoisi että se kulki ympäriinsä leuhkimassa että "hei, mun faija on jumala", missään muussa mielessä kuin siinä, jossa juutalaisuus sen opettaa olevan kaikkien isä. Sitten joku aikansa corolla-junttiamis (luultavasti joku wünderpalmua aasinsa korvassa roikottava idiootti) ymmärtämättä minkäänlaisia konteksteja ja symboleita alkaa julistaa tätä jumalan poika paskaa ympäriinsä.

Siitä sitten lähti henkilöpalvonnan kultti, jonka juuria kukaan ei oikeastaan ole ikinä suuremmin kyseenalaistanut, tai jos onkin, ei sillä ole ollut minkäänlaista vaikutusta uskonnon fundamentalistiseen ja dogmaattiseen rakenteeseen. Vastaavaa henkilökulttia ei Rooman jälkeen ole kai ollut oikeastaan muualla kuin kommunistisissa valtioissa, joissa on kyllä pyritty poistamaan uskonto kokonaan. Ylipäätään kaikenlaiset fundamentalistit, joilla ei riitä ymmärrys kaunokielisiä ja runosieluisia profeettoja (Jeesus, Nostradamus, Buddhat, Einstein, Muhammed, listaa voi jatkaa loputtomiin) onnistuvat yleensäkin vain myrkyttämään kaiken sen kauneuden, jota nämä lyhyen hetken ihmeellisessä maailmassa viettäneet ihmiset ovat ajaneet takaa.

Uskon vahvasti, ettei tämä kristinusko tänäpäivänä, kaikessa sirpaleisessa, muka-sulavassa ja adaptoituvassa jähmeydessään edusta paljoakaan sitä perusajatusta, joka oli Jeesuksen mielessä. En myöskään usko että hän voisi olla tuntematta lievää vaivaantumista siitä, että sitä sanotaan kristinuskoksi. Tai että HÄN on se suoranainen Kristus siinä uskossa. Toisaalta se on myös hämmentävää, että ilman tämän meidän globaalin maailmamme ihmeellistä, raadollista internettiä tässäkin maailmassa voisi parhaillaan olla joku 1 000 Jeesusta ympäriinsä, ja heidän tekonsa leviäisivät samalla tavalla ihmisten suusta toiseen, kasvaen koko ajan vain eeppisempiin ja hienompiin mittasuhteisiin, kunnes sitten lopulta herätellään kuolleita, kun jossain käännöksessä kuolevalle on annettu lohtua, mikä sinänsä on ollut jalo teko uskaltautua taudin runteleman ihmisen lähelle.

Ha, olitte ihan varmoja, että aion vetää ristiretket tähän mukaan. Ei ole mielestäni tarvetta. Kyllä tuo korttitalo kaatuu ilman, että siihen tarvitsee yhtään puhellellakaan. Lähinnä hämmennystä herätti tuo aikojen saatossa vain suuremmaksi ja suuremmaksi kasvanut hullutus, joka kulminoituu kaikkeen tällaiseen paskaan:


Mun mielestä yhtään kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään tuollaisesta paskasta ikinä missään. Ei mulla sinänsä ole mitään valtionuskonto- systeemiäkään vastaan, siitä voi joku löytää elämälleen merkityksen ja lohdun, ja se on jokaisen oma asia, koska kaikki täältä kuitenkin kuolee, ja kaikkien se pitää jollakin tavalla käsitellä ja käydä läpi. Sen voi siltikin pitää itsellään, eikä kaikkea tarvitse ottaa itsestäänselvyytenä vain siksi, että joku vitun idiootti oli torilla räppäämässä sulle jeesuksen sanomaa, kun se ei luultavasti itsekään tajua, mistä se kaikki on lähtenyt käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti