maanantai 31. tammikuuta 2011

Google on paskaa.

Yksi asia, mistä olen tässä Googlen toiminnassa suhteellisen huolissani, on tämä jatkuva erilaisten tietojenkalastelupalveluitten tyrkyttäminen. Kysymättä se yhdistelee sun tietoja muualta internetistä, kerää sulle verkkohistoriaa (joka epäilemättä on kolmannen osapuolen, as in mainostja tai liittovaltion agentti, jos joku päättää epäillä mua terrorismista vaikkapa siksi että juuri kirjoitin näppäimistölläni sanan terrorismi, luettavissa ihan nopealla paperityöllä tai kaksoisklikkauksella). Mä en halua yhdistää youtube tiliäni tähän, Mä en halua ilmoittaa puhelinnumeroani jotta identiteettivarkauden sattuessa voisin lunastaa googletilin itselleni. Ei tämä minulle niin vitun tärkeää ole, että kiinnostaisi jos joku pääsisi mun nimissä "blogaamaan". Aika nopeasti sen tajuaisi kuitenkin joksikin toiseksi.

Googlelta löytyy talkkia, iGooglea, verkkoprofiilia ja vaikka mitä turhaa paskaa, jonne voi syytää tyhmänä kaikki omat tietonsa rekisteriin. Mielestäni se, että näitä tyrkytetään joka ikisellä sisäänkirjautumisella on vain ja ainoastaan ihan vitun paskaa, koska kyllä kala ajan mittaan syöttiin tarttuu. Ehkä pitäisi alkaa kuitenkin kirjoittaa jonnekin muualle. Harkinnassa on, mutta mitäpä ei internetissä Google jo omistaisi.

Ehkä menen nukkumaan ja aamulla keittelen mukavat aamukahvit ja hengailen kissojen kanssa koko päivän. Ehkä voisin käydä maksamassa kirjaston velat ja lainata pari kirjaa, vaikka ne, jotka jäivät keskenkin ennen kuin rapsahti lainauskielto. American Dad on taas viihdyttänyt tässä pari päivää, mutta alkaa taas olla kaikki jaksot aika nähty. Ehkä se lukeminen sitten voisi vaikka kannattaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti