tiistai 18. tammikuuta 2011

Foliohattu sisälläni nostelee päätään..

..Koska sisäasiainministeriössä selvitetään parhaillaan mahdollisuuksia laajentaa poliisin toimivaltaa, eli ne saisivat rikosten selvittämiseksi ja ENNALTAEHKÄISYKSI käyttää passien yhteydessä saatua, kokoajan kasvavaa sormenjälkirekisteriä. Totta kai tämä tehdään ajan hengen mukaisesti terrorismin pelossa, mistä nouseekin suurin teoreettisfilosofinen kysymys asiaan liittyen: MITÄ VITTUA ON TERRORISMI!? Terrorismihan käytännössä on kaikkea valtion nykyisen status quon vastaavaa toimintaa, jos poliittisessa vallankahvassa roikkuva hallintoelin niin päättää. Eli terrorismin rajat ovat hyvinkin häilyvät ja tulkinnanvaraiset, enkä ihmettelisi jos joku pitäisi kaikkea mun toimintaa terrorismina Suomen valtiota vastaan. Olenhan toisinajattelija ja "taiteilija", eli tällöin vastuullinen mahdollisesta vaikutuksesta ihmismieleen, ja ehdottomasti riskitekijä, jos päätän alkaa kiihottaa ihmisiä kansannousuun tai kapinaan nykyistä hallintoa vastaan. Joka mun mielestä pitäisi olla jokaisen isänmaataan rakastavankin suomalaisen TO DO-listalla ensimmäisenä, koska kaikki päätökset, joita mä olen viimeisen vuoden aikana nähnyt tehtävän, on ihan suorilta sotineet kaikkea sitä VAPAA MAA - aatetta vastaan, jota minullekin ysärillä hoettiin huolella.

Mihin sekin muuten hävisi? 90-luvulla kaikki hokivat aina ja joka asiaan "Suomi on vapaa maa." Nyt kukaan ei edes vitsillään sano sitä. Vapaus on mennyt jonnekin, ihan sama minne, koska se on kuitenkin poissa. Illuminatiselityksillekin olen aina naureskellut, mutta pikkuhiljaa alkaa ainakin mun nauru vaimentua vaivaantuneeksi hiljaisuudeksi, kun nämä vitsit ei tunnu loppuvan millään. Ensin perustetaan sellainen systeemi, jolla saadaan maailma kepeästi hallintaan (mun mielestä Facebook on tällaisena ideana ihan loistava, ei tarvitse väkisin udella ihmisiltä mitään, kun he vuotavat kaikki tietonsa ihan vapaaehtoisesti internettiin. Luuletteko oikeasti, ettei kaikki henkilökohtaiset keskustelut jää ylläpidolle talteen? ja sinne on helppo liittyä, "koska kaikki muutkin on siellä.") ja kontrolliin, sitten aletaan supistella sitä ihmisten henkilökohtaista vapautta.

Tekisi mieli naureskella Pasilan hengessä kun "tää on niin Orwellia!" Se vaan ei ole enää kauhean hauskaa.

SOTA ON RAUHAA.
VAPAUS ON ORJUUTTA.
TIETÄMÄTTÖMYYS ON VOIMAA.

Konflikti ja kriisi, tai niiden pelko, on helppo tapa saada ihmiset peloteltua "poikkeustiloihin" ja väliaikaisiin, tarpeen ajan voimassa oleviin veroihin ja lakeihin, joilla voidaan lisätä ihmisten kuormitusta ja omaa valtaa. Aivan päivänselvä juttu, jota esimerkiksi jenkit ovat tehneet koko ajan. Aina ne on sodassa jossakin, ja Obamalla on kuulemien ja lukemien mukaan vieläkin väkivaltaisempaa ja suurempaa meininkiä pinnan alla, kuin Bushilla koskaan. En tietenkään suhtaudu tähän täysin kritiikittömästi, mutta katsellaan nyt mitä tässä vielä tapahtuu ennen kuin muodostetaan mitään varmoja mielipiteitä asiasta.

Vapaus on Orjuutta. Orwellin teeseistä meille suomalaisille kaikkein tutuin. Meillä on edessämme täydellisen vapauden illuusio, jossa pakko on vain maksaa veroja ja kuolla. Sen lisäksi meidän on pakko juoda, tehdä töitä ja olla kyseenalaistamatta niitä arvoja, joita meille työnnetään, vaikka ne olisivat kuinka tyhmiä ja käsittämättömiä. Miksi valtio saa myydä viinaa, mutta minä en? Mikä minun viinastani tekee huumeen, ja valtion viinasta päihteen? Vero? Kuulostaa minun korviini vahvasti anekaupalta. Synninpäästöltä aivosolujen tuhoamiselle. Miksi valtio saa ryöstää kuolleen miehen? Minä ainakin annan kaiken pois ennen kuolemaani ja kuolen keskisormet pystyssä. Minusta ette saa senttiäkään perintöveroa. Suomalaiset kuvittelevat olevansa niin helvetin vapaita silloin, kun kukaan ei kiellä viinanjuontia. Siihen asti kaikki on ihan sama. Jos mulla olisi vitusti rahaa, mä pistäisin alkon viikoksi kiinni ja katselisin miten on postilaatikot täynnä tappouhkauksia ja yleisönosastot täynnä väärille ihmisille suunnattuja vihaisia "mielipiteitä" vapauden rajoittamisesta.

Tietämättömyys on voimaa. Tämä on helvetin ilmeistä. Esimerkiksi MISSÄÄN MEDIASSA EI KERROTTU, että EU:lle oltiin valitsemassa presidenttiä ja pääministeriä, yhtäkkiä ilmestyy vaan uutinen, jossa sanotaan että tänään muuten nousivat valtaan nämä kaksi tyyppiä, joista toinen näyttää huuhkajalta ja toinen lesbolta. Kansalaisellehan tällä ei ole mitään väliä, koska Johanna Tukiaisen blogi on kiinnostavampi. En todellakaan ymmärrä, miksi tyhmyys kiehtoo yhtään ketään. Ja ne kaikki, jotka muka tutkivat sitä jossain post-modernisti ironisessa mielessä, haistakaa vittu. Ihan yhtä kiinnostuneita te siitä olette, kuin ne joiden kiinnostukselle en keksi mitään syytä. Mua vituttaa sekin, ettei uutiset ole enää uutisia, vaan jotain vitun rasittavia "elämyksiä", kuten Suen kolumnissa oli lainattu jotakin henkilöä, joka luultavasti lainasi sen joltakin fiksummaltaan.

Uutisten kuuluu antaa informaatiota. Nyt toimittajat ovat muuttaneet lehtensä Facebookin jatkeeksi, jossa uutiset ovat tilapäivityksiä, ja jokainen kuvittelee olevansa kirjallinen nero, joka pyrkii tarjoamaan ihmiselle jonkinlaisen lukuelämyksen. Se on yksinkertaisesti PASKAA. Vituttaa taas niin ettei meinaa veri kiertää. Mä olen viimeaikoina haaveillut kaiken myymisestä ja hoboilusta ympäri Eurooppaa. Siitä on tullut mulle unelma. Vastavetona kaikelle työn teon ihannoinnille. Nostan peukun sille joka myi omaisuutensa ja lähtee Thaimaahan. Total Support.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti